| Autor |
Zpráva |
Ondra73
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:00
- Nahlásit
Dobrý den.
Mám velký problém můj bratr si pořídil psa (Fenku)
Je to kříženec (Matka Americký staford+Pitbull-Otec papírový Pitbull) budou jí 2 roky. Jen že teď jede za prací vracel by se každý 7-14den)
A pak 1-2 roky vůbec)
__________________________________________________ ___
Tak že moje otázka: Šla by ještě něják vycvičit ?
Mohl bych bratra nahradit sebou ? Myslím tím Pánička
Také se bojím že kdybych jí musel něják fyzicky potrestat tak by mě rozervala.
Co si o tom myslíte ?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:03
- Nahlásit
Ondra73
Vychovat a vycvičit jde i starý pes, natož dvouletá mladice, ale člověk by o tom měl aspoň něco málo vědět a neměl by se toho psa bát.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:07
- Nahlásit
strach z rozervání aspoň povede k tomu, že nebudou fyzické tresty
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:10
- Nahlásit
moll
To sice jo, ale strach z vlastního psa rozhodně podle mě nepovede ke klidnému a pohodovému soužití...
|
Tinkah
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:15
- Nahlásit
Pokud se ho bojíte tak páníčka nenahradíte. Vycvičet určitě půjde, poohlédněte se po kvalitním cvičáku ve vašem okolí a tam vám poradí. A fyzicky netrestéjte. Je lepší pejskovi nabídnou co má dělat, aby vám dělal radost než ho trestat za něco co vám vadí.
A tady platí, když se chce, všechno jde.
|
Ondra73
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:16
- Nahlásit
moll
Já bych jí nechtěl uhodit ale mám za sebou spíše gaučáky které jsem maximálně plácl přes zadek když vykonali potřebu doma.
A to s ujištěním že to mohli vydržet když jsem byl s němi byl co hodinu.
S velkými psy zkušenost nemám a co jsem viděl tak mi to vrtá hlavou údajně mají takoví psy velký prach bolesti.
tak že jim to plácnutí přes zadek vůbec bolet nebude.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:18
- Nahlásit
Ondra73
Na výchovu psa nemusíš používat bolest (dokonce je mnohem účinnější ji nepoužívat), takže práh bolesti ti může být šumák
|
Ondra73
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:19
- Nahlásit
Tinkah
Pejska se nebojím spíše ho neznám navíc když každý den vidím v tv jak pes typu bull někoho poranil či dokonce zabil. tak sem se musel zeptat.
|
Ondra73
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:20
- Nahlásit
Birma
Můžeš mi říct jaké jiné tresty jsou vhodné ?
(Nemějte ze mě nějákého tyrana ale citím velkou zodpovědnost vychovávat tak velkého psa.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:23
- Nahlásit
Ondra73
v tv se ukazuje, jak pittové někoho roztrhali, ale už ne, že pokud nejsou zkažení výchovou, tak jsou k lidem neskutečně kamarádští a hrozí maximálně smrt ulízáním. v kontaktu se psy je to trošku jinak vzhledem k účelu, ke kterému byli vylchtěni. takže laskavá důsledná ruka a pořádný koš to jistí . zatím pracujte s bráchou na seznámení se psem a k postupnému předání starostlivosti - pes zase není blbej, aby nepochopil, že se mu mění páníček a že v nových rukách se taky bude mít fajn.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:24
- Nahlásit
Ondra73
Spíš používej odměny než tresty, ono je to mnohem vhodnější.
Buly mám ráda, ale vadí mi jejich bezbřehá láska k lidem, zkazit je tak, aby napadli člověka dá fakt práci...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:24
- Nahlásit
Ondra73
Ondro brala jsem si loni - a nejsem jediná tady - z útulku starou psici. A paničkou jsem se pro ní stala. Nevím jaká fenka tvého bratra je,? Je důvod se jí bát? POkud ano a víš že na to nemáš, tak jí páníčkem nikdy nebudeš a nejdi do toho. Páníček má být pro psa ten kdo mu dává jistotu, zázemí, velení, ne ten který se bojí. A pleskání ani není zapotřebí. Naopak, bývá kontraproduktivní. Svou fenku jsem naučila všechno a to bez jediného plesknutí. PO dobu, než byla ovladatelná se venku pohybovala na vodítku, do té doby, dokud se vše nenaučila. Tím jsem jí měla pod kontrolou a nebylo nutno jí pleskat. Hned od prvního momentu, od prvního dne jsem jí vedla k tomu, že se doma dodržují určitá pravidla, která je nutno respektovat. Vedla neznámená žádný trest, nic, ten pes musí zjistit, jak to v nové smečce chodí, musí se to naučit a protože to zatím neumí, není logicky důvod ho trestat za něco co neumí, ale situace se nastaví tak, že pes ty pravidla dodržet musí. Pak je naopak možnost toho psa pochválit, protože něco udělal dobře, a psa to motivuje dělat to znovu.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:26
- Nahlásit
birma
Ech teď to po sobě čtu a fakt se nesnažím kazit psy, aby trhali lidi jen nechci aby můj pes miloval a vítal každýho člověka, co vidí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:29
- Nahlásit
birma
kecáš!!!
Ondro - pokud jsi Ondra teda, ty číslovky, ty číslovky!! Nicméně Ondro, pokud jsi Ondra , tak si našeho špičkování s birmou nevšímej, pokud nejsi Ondra tak je to jedno
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:31
- Nahlásit
Ondra73
Šla by ještě něják vycvičit ?
určitě
Mohl bych bratra nahradit sebou ? Myslím tím Pánička
nevím, jestli to bylo čistě jedincem, ale co jsme si brali starší pitbulku my, tak jí to trvalo strašně dlouho, než si zvykla. Vůbec to s ní ten první rok nebylo špatné, ale potom to bylo úplně skvělý, když si začala hrát. A to jí bylo osm.
Také se bojím že kdybych jí musel něják fyzicky potrestat tak by mě rozervala.
Já se taky bála, ale rychle jsem zjistila, jak moc skvělej pes to je . Tak držím palce.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:32
- Nahlásit
PetraK
Nekecám, z naprostýho milovníka lidí by mi během chvíle hráblo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:34
- Nahlásit
birma
tak to asi nebudeš chtít půjčit Runíčka, že? Musela bys s ním kupř. do jeho fanklubu Babiček
|
Ondra73
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:37
- Nahlásit
Fenka-Cassie Je strašně hodná ale jak říkám když byla stěňátko tak jsem jí venčil a hrál si sní.
Pak se brácha nastěhoval k nám kde bydlela nevím 3 měsíce.
a pak se zase odstěhoval a teď je zase u nás.
Ale ještě v životě jsem jí nedal například žrádlo
Vodu sem tam.
Ale 1 denně sní chodím zbytek brácha jídlo jí dává taky jen on.
Poslouchá všechny ale musíme to 2 opakovat
Brácha to řekne jednou.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:38
- Nahlásit
PetraK
Z pižlete by mi hráblo dřív, než bychom na nějakej fanklub narazili ale takoví psi mě bavěj, když nepatřej mně - si je pomuckám, zablbnu si a pak je vrátim majiteli
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:44
- Nahlásit
Ondra73
tak jí to jídlo začni dávat. Hned, dokud tu brácha je, pokud se o ní máš starat, začni s tím hned teď. Choď s ní ven a na vodítku trénuj povely tak, aby stačilo je říci jen jednou. POkud neposlouchá u psů, trénuj s ní v takové vzdálenosti od nich, aby tě ještě vnímat stačila. Hodně si s ní hraj, doma i venku, Přetahujte se o hračky, schovávej jí je, schvoávej se doma, hoňte se spolu. Prostě se jí věnuj a buduj si s ní vztah, aby byla ráda ve tvé společnosti, aby tě vyhledávala, budovala si k tobě důvěru. Ad to podávání jídla, určitě bych tam zapojila jeden takový "trik" než dáš jídlo na zem, ať se sedne a soustředí se na tebe, jídlo si vezme, až když řekneš povel vezmi. Je to takový nenápadný poslání informace, že všechno dobrý přichází od tebe, když ona Tě bude vnímat. Stejně tak, když půjdete ven, nauč jí /postupně/, že bude sedět a vyjde ze dveří (klidně i první ) až řekneš jdi. Zase je to o tom, že zcela nenásilně, nenápadně utvrzuješ pesana v tom, že ty rozhoduješ, že se jde ven.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:45
- Nahlásit
Ondra73
Fenka-Cassie Je strašně hodná
. Nebála bych se.
Navíc, co jí člověk narval do hlavy (jako znám i učenlivější psy ), to tam prostě bylo a neexistovalo, že by zkoušela, jestli fakt to tak myslim.
Jen teda trochu to chce počítat s tím, že je to poměrně obtížně vyčerpatelný zdroj energie.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:45
- Nahlásit
birma
by mi hráblo dřív, než bychom na nějakej fanklub narazili
tak to bys nesměla ani ven před barák. Babičky sedávají kousek od nás. Tuhle byl neščasten. Obě lavičky plně obsazené, fanklub v plném počtu a von chudák zalígrovanej na balkóně Kdyby mohl (jakože už nemůže, páč je dostatečně zasádlem) procedil by se krz šprušle dolů a pral to za nima
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:47
- Nahlásit
kachna_
Jen teda trochu to chce počítat s tím, že je to poměrně obtížně vyčerpatelný zdroj energie.
a asi taky s tím cos zmínila, že ten vztah se možná bude budovat trošku dýl, než se to propojí, tak aby Ondra nebyl zklamán, že to nejde třebas dostatečně rychle.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:49
- Nahlásit
PetraK
Přetahujte se o hračky
zkoušela ses někdy přetahovat s pitbulem?
drží
drží
drží
o něco později
stále drží
mnohem později
stále drží
(a to jsem teda slyšela víckrát, není to jen osobní zkušenost)
Jinak add. schovávání hraček, to Vendulka ráda neměla. Tu jednu, se kterou si zrovna hrála, tak tu ano, ale jinou by mi nehledala, protože to nebyla TA hračka.
|
Ondra73
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 14:50
- Nahlásit
PetraK Děkuji ti moc za ty rady Určitě je využiji !
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 15:02
- Nahlásit
kachna_
o něco později
stále drží
mnohem později
stále drž
no a co! Vybudujou si tak trvanlivý DLOUHODOBý VZTAH!
protože to nebyla TA hračka.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 15:03
- Nahlásit
Ondra73
tak ať se daří !
|
Ondra73
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 15:14
- Nahlásit
Táák ! Páníček je v práci a já jsem si tak chviličku pohral s Cassie (Zázrak !!! Sedni, lehni,Ke mě,Nesmíš,popros.
Jak jsem jí podával granulky tak úplně kroutila hlavou co to
Páníček není doma tak jak to že mám papčo ?
Teď se jí snažím naučit Pac
Ale má falešnou březost s čím se potkávám poprvé v životě ! :/ a co jsem četl tak se to má léčit -_-
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 15:22
- Nahlásit
Ondra73
tak se to má léčit -_-
faleška není nemoc ale řešit se to musí - přidat na pohybu aktivitě, aby hlava neměla čas přemýšlet. Jídlo podávat odlehčené a neumožnit prostředí vedoucí k "porodu" a starání o fiktivní štěňata /takže pískací hračky na nějaou dobu schovat/ Pokud je faleška silníá/nateklé cecíky, tvorba mléka, zatvrdlé cecíky.../ tak se musí k vetovi.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2014 15:26
- Nahlásit
A při opakujících se silnějších faleškách ideálně nechat vykastrovat
|