Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / cvičák pro psa, který má problémy s pohybem
Autor Zpráva
Baggie
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2014 19:44 - Změnil/a: Baggie
- Nahlásit

Ahoj, všichni,

moje situace je následující - mám dva psy, jeden je foxík, kluk, rok a půl. Má DKK 4/4 (po resekci na obou kyčlích), nemá levý ramenní kloub (operace v plánu během tří - čtyř měsíců). Teď chodí pěkně, a běhá v rámci možností. Avšak - nedokáže stát na místě (rameno bolí, druhá kyčel operovaná v květnu), neskáče (nevyskočí, nepřeskočí), nedokáže se postavit pouze na zadní, chůzi do nízkých schodů momentálně zvládá (přední na střídačku, zadníma přískok). Běhání na mokré trávě přísně zakázáno.

No, a můj pes neposlouchá stoprocentně, a to je problém. Obecně - když chce prozkoumat něco/někoho, co je blíž než 40 metrů, je většinou neodvolatelný. Tedy - psovi je rok a půl, v osmi měsících přestával chodit, od té doby 3 operace a pořád rehabilitace. Byly měsíce, kdy si nemohl pořádně sednout a kňučel, když vstával, a to jsou důvody, proč jsem obecně nebyla přísná, ba byla nedůsledná a proč jsme povely vlastně netrénovali. Neříkám, že to bylo správně...

Zná ke mně, sedni (to jediné je de facto 100 % ), zůstaň, fuj, pelíšek. A pak užitečná slova typu jídlo, dobré jídlo, vodička, hnusák (když něco sežere ), malá, pozor atd... Jo, pět povelů a ještě ne stoprocentních, to je trága, ale prosím vás, poraďte mi - cvičák nebo trenéra v Praze, pro dopilování poslušnosti, pro psa s omezeními v pohybu.

Na procházkách to řešit nechci, páč mám dva psy. Fena (útulkáč) je vcelku poslušná. A on je nevylbnutý (v hlavě loví divočáky, ale fyzicky je jinde, a v životě toho ještě nenaběhal tolik, kolik by potřeboval), takže ten cvičák by ho zabavil.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2014 22:09
- Nahlásit

Baggie

hele a proč to nechceš řešit na procházkách? Ono stejně, pokud Ti pes bude fungovat na cvičáku a na procházkách ne, k čemu Ti to bude? Není lepší učit si psa sama někde v klidovém prostředí, pak přidávat rušivé elementy a tím pádem i ten cvičák, kde je spousta jiných psů? Pokud nemá poslušnost v klidovém prostředí, nebude Tě vnímat tam, kde je třeba dalších deset psů. Musíš chodit s každým zvlášť.To je to mínus na počtu víc jak jeden pes. Pokud chceš aby Tě vnímal, musíš nejdřív chodit jen s ním, pokud to chceš dotáhnout do nějaký podoby to poslouchání.

Baggie
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2014 22:16
- Nahlásit

PetraK
Já myslím, že ho bude bavit se něco učit, a když uvidí, že ostatní psi "dělají", tak bude dělat taky.
Ten problém s neposloucháním se projevil až teď, když nemám svojí foxinu, protože ta poslouchala na slovo a on s ní.

PetraK
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2014 22:25
- Nahlásit

Baggie
se projevil až teď, když nemám svojí foxinu, protože ta poslouchala na slovo a on s ní.

No a proto bych ho učila aby poslouchal i když je právě bez té foxiny. Určitě ho bude bavit se něco učit, to bez debaty, ale on základ tý práce se psem není na cvičáku, tam by to mělo být hlavně o tom, že se učíš ty pracovat s ním, důležitý je to, že každý den spolu něco děláte, pracujete, učíte se, venku při venčení při běžných situacích. Pes, který tě nevnímá když je sám, Tě bude vnímat ještě hůř v prostředí neznámem, plném psů.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 13:03 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Baggie
no můžeš zkusit z hafba individuálky s Petrem K...tady
http://vycvik.hafbezobav.cz/index.php/vycvik/stran ka/5
http://vycvik.hafbezobav.cz/index.php/vycvik/stran ka/17

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 13:18
- Nahlásit

davidkova renata

idividuálky mě nenapadly jen nevím, jestli Petr ještě cvičí? Protože v rozvrhu, kde jsem ho před časem hledala, nebyl. Možná to bylo jen dočasně. Ale pokud jo, tak je to dobrá volba, to je pravda.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 13:25
- Nahlásit

PetraK
ale prosím vás, poraďte mi - cvičák nebo trenéra v Praze
v červnu je ještě praktikoval,byl s nim kdosi tady ze sídlu

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 13:36
- Nahlásit

davidkova renata
nebo trenéra v Praze
no jo no. slábne zrak asi

v červnu je ještě praktikoval,byl s nim kdosi tady ze sídlu

aha, já koukala do toho rozvrhu tehdy a jeho zkratku nenašla a ani teď ne, tak asi jede mimo rozvrh a nebo jen ty individuálky. Já si právě říkala, že je škoda, pokud už to nedělá.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 13:41
- Nahlásit

davidkova renatav červnu je ještě praktikoval
já myslela, že už se psy nedělá http://www.peterkoncula.cz/
nevím.
Ale Míša K. určitě individuálky dělá. http://vycvik.hafbezobav.cz/index.php/vycvik/stran ka/5

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 13:41
- Nahlásit

Baggie
ještě můžeš zkusit tady,zatim jsem četla samý slušný reference
http://www.trenerpsu.cz/

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 14:22 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Baggie omlouvám se, že sem lezu i s naším cvičákovým problémem
davidkova renata
můžeš zkusit tady
a tak to by mohlo bejt řešení i pro nás?
ssshhhhh
Míša K
a zkušenosti?
PetraK
asi jede mimo rozvrh a nebo jen ty individuálky
taky jsem koukala a nenašla

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 14:40
- Nahlásit

kachna_
Osobně znám, moc fajn holka, ale nikdy jsme spolu necvičily, já nikdy nebyla na cvičáku ani na individuálce. Takže tak.

Mimochodem, taky máme problém s vyjížděním, ale evidentně to způsobuju já, když tam nejsem, nedělá to. Buď žárlivost, přehnaný hlídání nebo má pocit, že když jsem u ní tak si to může dovolit.
Jako je to čím dál míň, ale někdy mě to fakt překvapí. Naštěstí jen štěká, nekouše. A jenom na větší feny. Už si párkrát pěkně naběhla.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 14:56
- Nahlásit

davidkova renataještě můžeš zkusit tady,zatim jsem četla samý slušný reference
Vypadá to dobře, jako profesionálně, jen teda ty "reference" typu se zaměřuje při tréninku na jeho nedostatky,spolehlivě venčí mého ridgebacka apod, to má člověk pocit, že co pejskař to blbec. Ale to nic proti trenérovi, to jen ty lidi...

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 15:36 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

kachna_

určitě mohlo, taky mě to napadlo, ale - není to praha 5 a já nevím, jak to Peter právě má, proto jsem mlčela a nenapsala Ti

ad Míša - znám oba, ještě z dob, kdy začínali právě a cvičili jsme bez cvičáku někdy s Petrem, někdy s Míšou, taky dobrý přístup . ale Petra jsem viděla na vlastní oči řešit potížistický psy,nebo psy s problémem. Za mě oba dobrý, ale Petra jsem viděla v reálu v momentě, kdy o něco šlo. U Míši jsem tu možnost neměla

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 16:14
- Nahlásit

PetraKZa mě oba dobrý
Za mě lepší ona, ale to je čistě osobně. Když venčil on, psi se nám servali, s ní nikdy. Pro mě víc klídek, to mám ráda.
Ale jak jsem psala, nikdy jsme ani s jedním necvičili, já na to nikdy nebyla. Třeba někdy budu, ale u psů co mám teď fakt ne.
Třeba ještě jednou v budoucnu budu mít zas sebevědomýho psa co není labil.
Baggie
V tvém případě pokud cvičák tak individ., jinak to asi nemá ani cenu, pes tě musí vnímat, ne sledovat a následovat ostatní psy. To až po čase vložit jako "rušivej element"

Baggie
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 17:29
- Nahlásit

PetraK
On mě vnímá... Otočí se, když ho volám, pak se rozmýšlí a pak se podívá stylem "já se tam musím jít podívat" a "nenápadně" jde.
Když byla foxina, tak neposlechl hned (ona jo), ale tenhle jeho pohled se nakonec změnil v "tak jo, tak já jdu k tobě".
Přiznávám, že venčení psů zvlášť mám docela dost - doby, kdy byl po operaci, tak jsem ho nosila a pak šla pořádně vylítat foxinu. Takže zkusím tu trenérku, uvidím, co mi řekne, až nás uvidí. Třeba máš recht a jinak, než venčením zvlášť to nepůjde, ale uvidíme
davidkova renata, ssshhhhh
Zkusím tu trenérku, děkuji moc za tip. Já myslím, že on mě vnímá, akorát v duchu není přesvědčenej, že poslechnout mě je to nejlepší řešení... Fakt je, že když jsem ho někdy volala, aby někam nechodil (věděla jsem, že se nevyhrabe zpátky), a on tam šel a učinil špatnou zkušenost, tak podruhé si dal vždycky říct.
ssshhhhh, kachna_
Holky, moje foxina začala vyjíždět po psech, protože jí bylo zle (zjistila jsem až zpětně...). Tak jestli vaše fena nějak mění chování, stojí za to ji nechat vyšetřit.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 18:14
- Nahlásit

ssshhhhh
já myslela, že už se psy nedělá http://www.peterkoncula.cz

ty vado,tak ted sem se trochu lekla,popravdě todle neni moje parketa,škrtám ho ze seznamu ..ale v červnu fakt byl s jednou pani tady co vim dvakrát
jen teda ty "reference" typu se zaměřuje při tréninku na jeho nedostatky,spolehlivě venčí mého ridgebacka
já ani nemyslela ty co jsou pod čarou,těch jsem si všimla až pak,ale na FB je občas komentován .
kachna_

jo,možná jo

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 19:25
- Nahlásit

davidkova renata
ty vado,tak ted sem se trochu lekla
Haha no to já o tom nejprv slyšela, až pak to viděla na netu, ale jako hustý, taky hodně mimo moje "parkety"
já ani nemyslela ty co jsou pod čarou
to mi bylo jasný, že ne

Baggie
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 20:46
- Nahlásit

No, tak jsem mluvila s kamarádkou, která psí povaze dobře rozumí a zná nás... Pes je zakopaný v tom, že můj pes je odrzlej, dominantní puberťák, který poslechnout nechce do té doby, než se s tím smíří, protože opravdu musí. No, je to tak
Úplný nevychovanec to není, ale je to janek... Veselejšího psa jsem fakt neviděla. On se pořád tlemí
Tak to asi bude opravdu nejlepší ten individuál
Máte nějaké dobré rady k psímu puberťákovi? Psa kluka jsem nikdy neměla.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 20:57
- Nahlásit

Baggie
tak já bych hlavně zapomněla rovnou na to, že je dominantní. To je blbost.
Máte nějaké dobré rady k psímu puberťákovi? Psa kluka jsem nikdy neměla
Ono je to skoro stejný jako puberťák fena Prostě vydržet a snažit se nezkazit si přivolání.
A spíš bych věřila vlastní intuici (a tomu, že prostě byl zvyklý následovat psí kámošku víc než paničku) než radám kamarádek co tomu rozumí
Individuál s Míšou bych viděla jako fajn variantu, myslím, že hodně naučí.

Baggie
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 21:19
- Nahlásit

ssshhhhh
tak já bych hlavně zapomněla rovnou na to, že je dominantní. To je blbost.
Já to nechci mít jako nějakou výmluvu nebo tak něco. Mně šlo o to, proč on nerespektuje třeba signály psa, že si s ním nechce hrát (druhý pes vrčí nebo odchází). Můj pes na něj pořád doráží, směje se u toho, vrtí ocáskem, dělá "pojď si hrát". No, a přestane, až když se po něm ten pes ožene. A ona to vysvětluje tak, jak jsem napsala. Co myslíš Ty?
No, a samozřejmě nechci potkat psa, který ho rovnou sejme...
Fenky mi připadají nějak hodnější, rozumnější
Intuice mi říká, že je to dobrý pes, a když chce, je rozumný. Jinak je rozjívenej janek

Walda
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 21:51
- Nahlásit

kachna_

a tak to by mohlo bejt řešení i pro nás? http://www.trenerpsu.cz/

Myslím, že mohlo, Adam je dobrej.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 22:39
- Nahlásit

Baggie
Můj pes na něj pořád doráží, směje se u toho, vrtí ocáskem, dělá "pojď si hrát
No prostě si chce hrát, hned, hodně a pokud možno pořád víc bych v tom nehledala. Ale přivolání to chce, protože jemu v tý vší pubertální rozjívenosti nedochází, že ho nějakej pes za to může jak píšeš sejmout.
Fenky mi připadají nějak hodnější, rozumnější
No vidíš, já to zas mám naopak, pes kluk mi přijde vyzpytatelnější, jednodušší k "použití", fenky se mi zdají víc, no jako ženský prostě, ale je to asi kus od kusu.
Puberta ho jednoho dne přejde, chce to to teď vydržet a moc nepokazit zbytečnými požadavky, které nemůže splnit. Takže když vím, že nepřijde, tak nevolat a raději ho mít zajištěnýho stopovačkou. Hlavní je, alespoň mě to přijde tu pubertu doslova přežít, aby ho někdo nezakous, něco nepřejelo a tak. A to je na tobě.
Tohle vše se ale nevylučuje s výcvikem, jen to chce trpělivost a vystihnout co a kdy. Natáhnout psa na sebe, být tím nejzajímavějším a pokud vím, že to nepůjde, že to nedá, mít ho jištěnýho. Práci se stopovačkou ti profík jistě vysvětlí, jen se neboj pořád se ptát na vše co chceš vědět, koneckonců cvičitele platíš za to, aby tebe naučil jak se psem zacházet, ne za to, že cvičí psa.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2014 23:26
- Nahlásit

Baggie
ntuice mi říká, že je to dobrý pes, a když chce, je rozumný. Jinak je rozjívenej janek
chlap, no.
Walda
Myslím, že mohlo
a jak to má s kontaktním místem? Na stránkách má místo výcviku Praha, tzn. že by jako třeba i mohl přijet na dohodnuté místo, kam mamča chodí venčit?

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2014 09:24
- Nahlásit

davidkova renata
ssshhhhh
já myslela, že už se psy nedělá http://www.peterkoncula.cz

ty vado,tak ted sem se trochu lekla,popravdě todle neni moje parketa,škrtám ho ze seznam

jako že špatně něco u Petra ? Mi to tady nejde otevřít, takže nevím o co tam jde. To by mě překvapilo, vždycky měl dobrý přístup právě

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2014 09:50
- Nahlásit

PetraK
ako že špatně něco u Petra ?
špatně asi ne, ale pracuje s lidmi metodou "práce s vnitřními osobami" (nevím, co to je)

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2014 10:15
- Nahlásit

kachna_
špatně asi ne, ale pracuje s lidmi metodou "práce s vnitřními osobami" (nevím, co to je)

Ee? a je to fakt ten von? Já se musím podívat doma, tu nemám šanci.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2014 13:08 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

PetraK
jj, je to on, tantra mantra a tak jako nějak, taky tomu nehovím

Walda
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2014 15:15
- Nahlásit

kachna_

"práce s vnitřními osobami" (nevím, co to je)

Pokud to znamená, že se v komunikaci zabývá víc člověkem, než psem, tak mu fandím. Málo takových.

....by jako třeba i mohl přijet na dohodnuté místo, kam mamča chodí venčit?

Co ho znám, tak ano, a na stránkách píše: Výcvik probíhá na území hlavního města Prahy.. Nejsnadněhjší bude mu zavolat.

Baggie
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2014 12:58
- Nahlásit

ssshhhhh
Díky moc za všechny rady. Snad tu jeho pubertu opravdu všichni přežijeme ve zdraví A ano, práci se stopovačkou budu potřebovat vysvětlit a stopovačku si koupit.
Já jsem ženská s klučičím viděním světa (vliv staršího bráchy), takže jak píšeš "fenky se mi zdají víc, no jako ženský prostě," tak chápu, co myslíš, ale já to asi v těch svých fenách nějak ubíjím (ne doslova!), a dělám z nich rozumný ženský bytosti
kachna_
chlap, no.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání