Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Čůrání v bytě
Autor Zpráva
kosarpa1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2014 13:55
- Nahlásit

Dobrý den, mám doma 14 měsíční fenku černého labradora, která mi neustále čůrá v ložnici na koberec (stále na jedno a to samé místo), kde bývá zavřená, pokud jsem v práci nebo jinde mimo domov. Louži udělá vždy, když odejdu, nikdy ne přede mnou ani když jsem doma. Vždy když někam jdu, chodím s ní na procházku, aby se vyvenčila a i když potřebu venku vykoná, po návratu domů tam znovu a znovu nalézám loužičky. Má spoustu hraček a věnuji se jí také dost, chodíme na dlouhé procházky, hraji si s ní, mazlíme se.... Zkoušela jsem podle rad některých, na ta místa, kde se vymočila stříkat ocet s vodou, ale jí to očividně nevadí. Poradí mi někdo?

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2014 15:00
- Nahlásit

kosarpa1
Jestli ti cura porad na jedno misto, tak koberec i plocha pod nim musi byt radne nasakla pachem moci. Tam ocet s vodou nezabere - ideal odstranit koberec nebo ji zavirat do jine mistnosti, kde je lino? A dumat, proc to fenka dela, zda z nejakyho zdravotniho duvodu, nebo psychickyho. Pises, ze to dela neustale, takze jako odmala, od stenatka?

kosarpa1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2014 15:06
- Nahlásit

Fifi
Zapomněla jsem napsat, že koberec už jsem odstranila-před týdnem(je pod ním lino), ale čůrá tam stále. Podle veterináře je naprosto v pořádku. Když byla štěně, tak měla svůj "čůrací truhlík" na balkóně. Když jsem ho zrušila, byly asi tak 3 měsíce klid, naučila se chodit ven... čůrat doma na to místo začala tak přibližně před půl rokem. Přitom jsem přesvědčená o tom, že se moje chování k ní nijak nezměnilo... prostě to přišlo ze dne na den a od té doby pořád

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2014 15:14
- Nahlásit

kosarpa1
Aby to neznelo jak vyslech - ale porad to je malo info na to, aby byt pres net clovek usoudil, v cem muze bejt "zakopany pes".
Jaka je fenka v povaze? Pohodarka, je ji sumak, ze nekam odchazis/nebo vyvadi - jak dlouho byva sama doma - krmis nejak pred odchodem/a cim - kdy harala - jak reagujes na louzi pri prichodu atd...?
Aby pul roku takhle curala, neco musi byt nekde spatne.

kosarpa1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2014 15:36
- Nahlásit

Fifi
Fenka má moc ráda lidi a jejich společnost, je hodně hravá a skotačivá. S jinými psi se ale nesnese, ačkoli ji žádný nikdy nic neudělal. No to záleží, kdy odcházím. Pokud je to ráno, když jdu do práce, tak jí to je šumák(ale louži tam stejně udělá) a když jdu někam odpoledne nebo večer, tak z toho není nijak odvázaná. Vždycky kouká takovým pohledem "Ty jdeš pryč? Jen počkej, já ti tu zas nechám překvápko." .... Když jsem v práci, je doma sama 7-8 hodin. Jinak maximálně 2 -3 hodiny, ale moc ji samotnou doma nenechávám, aby nestrádala. Krmím ji vždy když přijdu z práce, potom po hodince jdu venčit a buď s ní zůstávám doma nebo jedu na nákup. A ejhle znovu louže, ačkoli venku čůrala... Poprvé hárala tak před 3 měsíci, takže na další má ještě čas. Na louži nereaguji nijak(prý se za to kárat nesmí), jen to uklidím.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2014 15:47
- Nahlásit

kosarpa1
Když jsem v práci, je doma sama 7-8 hodin.
Rano teda vencis fenku jak dlouho, nez jdes do prace?
Krmím ji vždy když přijdu z práce
Cim?

kosarpa1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2014 15:56
- Nahlásit

Fifi
Ráno vstávám dřív a jdu se s ní projít tak na 20 minut(vykoná potřeby), potom lehne do postele a spí. Odcházím tak 10-15 minut po příchodu z procházky. Po práci chodíme na delší výlety (1-2 hod.) a večer znovu. Krmím jí granulemi značky Eukanuba, je na ně zvyklá už od té doby, co jsem si ji přivezla jako štěňátko domů.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2014 16:09
- Nahlásit

kosarpa1
Tak nejjednodussi je zacit od jednoduchych veci, zda dojde ke zmene.
Zkus ji vencit po ranu delsi dobu, nez 20 minut. Sama mam feny, nektera se vycura dukladne hned napoprvy, jina chodi a znackuje jak pes.
Granule zkus zmenit, zrovna Eukanuba nepatri k idealu - poradi jiste nekdo kvalitni, bezobilny znacky. Kor jestli je davas suchy, pes pak hasi zizen postupne.
A taky upravit tim padem treba dobu podavani granuli - ne treba hned po praci (a pak na delsi vylet hned? - bala bych se), ale az v podvecer, kdy si ji pres noc ohlidas, nebo te vzbudi kvuli curani.
Jestli nema fakt jinej zdravotni problem, neni nastydla, prelokana vodou, tak posledni moznost je ji davat do jinyho pokoje/chodby nebo ji udelat spesl curaci misto v plastovym pelechu s podlozkou saci. Ono se nekdy to curani domaci (byt balkonovy) odstranuje hodne dlouho.

kosarpa1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2014 16:13
- Nahlásit

Fifi
Moc si vážím Vaší pomoci a rady si vezmu k srdci, vyzkouším a dám vědět výsledek

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2014 16:15
- Nahlásit

kosarpa1
Pardon tedy, ze jsem tykala, jsem tu tak zvykla. Na vysledek jsem zvedava.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání