Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / můj pes omítá lehnou
Autor Zpráva
samara
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2014 12:17 - Změnil/a: samara
- Nahlásit

dobrý den
můj pes nikdy neměl problém s učením se novým trikům (sedni, dej pac, bro-fist, high five, místo, zůstaň atd. jsem ji naučila do 5 minut) ale kdykoliv se ji snažím naučit povel lehni, jen zvedne packu a tváří se strašně "vystrašeně" nechápu ale proč, nic jí při tom nedělám. Proč by mohla mít takový problém pouze s povelem lehni?

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2014 13:03
- Nahlásit

samara
Proč by mohla mít takový problém pouze s povelem lehni?
nevím, můj pes se tři roky nemohl naučit vyskočit předníma nohama na klín
Tak prostě změň metodu, ne?
kdykoliv se ji snažím naučit povel lehni, jen zvedne packu a tváří se strašně "vystrašeně"
neni prostě zmatená, protože se jí to plete s "dej pac" nebo "pá pá"? Protože třeba naše pápá je de facto podobný, že mávám a lehni je jedno mávnutí rukou.

samara
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2014 13:09
- Nahlásit

zkoušela jsem právě strašně moc metod potom...ale i tak děkuju

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2014 13:17
- Nahlásit

samara
zkoušela jsem právě strašně moc metod potom
no a neni z toho prostě zblbá? Mám ještě pořád výčitky z toho, jak jsem učila šeltii a šla jsem na ní moc zhurta, protože byla hrozně šikovná.
Asi nejlíp zabralo, když jsem hodila zpátečku, na povel na pár měsíců úplně zapomněla, posílila ty, co dělala ráda a potom začala znova (asi bych využila klikru a označovala ležícího psa, aby v tom nebyl fakt žádný nátlak)
Třeba se ozve někdo zkušenější, já cvičím jenom pro radost.

samara
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2014 14:21
- Nahlásit

klikr už jsem si objednala, úplně jsem na to zapomněla

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2014 07:37
- Nahlásit

samara
klikr už jsem si objednala, úplně jsem na to zapomněla
pokud učíte psa nové triky do pěti minut a teď máte objednaný klikr, abyste ho naučila lehni, které jste jinak do pěti minut nezvládla, doporučuji buď nastudovat, co je pes nebo vyměnit psa třeba za nějaký dálkově ovládaný model letadýlka či pro začátek autíčka

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2014 21:51
- Nahlásit

samara
A normalne sama od sebe nelezi? Co prestat odmenovat za ostatni kousky,odmenit ji pokazde kdyz lezi ,klasicky napred bez povelu a az zacne lehat aby ziskala odmenu pridat povel?

birma
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2014 21:59
- Nahlásit

samara
Mně si pes taky nechtěl lehat, nejspíš mu vadilo, že jsem najednou o tolik vyšší a venku se cítil ohrožený. Stačilo začít když jsem seděla na zemi a stoupat jsem si začala velice pomalu, teď je to jeden z oblíbených cviků

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2014 22:08
- Nahlásit

samara
To zvednuti packy bude s nejvetsi pravdepodobnosti konejsivy signal,neco jako :"To po mne ,panicko,opravdu nechtej". Nema nejakou spatnou vzpominku? Pokud tak rychle chape urcitevi,co se po ni chce,ale z ejakeho duvodu to udelat nechce. Nebyl u lehu na ninekdo hnusny,muze ji necov lehu bolet atd atp. Musi to delat?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání