| Autor |
Zpráva |
Nikolietka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 10:38
- Nahlásit
Dobrý den, pořídila jsem si štěně křížence JRT a border kolie, první tři týdny jsem s ní byla prakticky neustále 24 hodin denně a ona si na to až moc zvykla a teď už nedokáže být sama.. Když ji zavřu i na 10 min. tak štěká a kňučí jak zblázněná, dokáže prokňučet i celou hodinu... nevím co s tím, nějaké rady?
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 10:45
- Nahlásit
Nikolietka
první tři týdny jsem s ní byla prakticky neustále 24 hodin denně
Chyba, ale to už asi víš.
Nezbývá než začít učit samotě od začátku, po kousíčkách. 10 minut je moc, pro začátek stačí třeba 10 vteřin - jen za sebou zavřít dveře, když si jdeš pro něco do jiné místnosti. A taky to chce utahat, utahat a utahat, hlavně psychicky (JRT a bordera, to bude hodně výbušná kombinace...)
|
Nikolietka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 10:47
- Nahlásit
O chybě vím ..Když jdu jen na záchod, tak ji zavřu v pokoji na pár vteřin, i to kňučí, nemluvě o tom, že v pokoji ji moc nemohu nechávat, kouše do drátu, které nejdou schovat..
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 10:58
- Nahlásit
Nikolietka
Tak jí dej při odchodu na kousání něco lákavějšího než dráty
|
Nikolietka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 11:01
- Nahlásit
hihi, to je rada )) má po pokoji rozházených asi 5 hraček, i kdybych ji dala tu hračku, za chvíli se bude zajímat o drát nebo o to, že tam nejsem a bude bláznit
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 11:05
- Nahlásit
Nikolietka
Hihi, hračky, které má po pokoji rozházené furt, samozřejmě zajímavější než dráty nejsou. Já jsem měla na mysli třeba hovězí kost, nebo Konga naplněného masem. Něco super, co normálně nedostává.
|
Nikolietka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 11:10
- Nahlásit
Ona by ji ani ta kost nezajímala, když tam nejsem já je to prostě závislák na mně
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 11:16
- Nahlásit
Nikolietka
to se ale musí zkusit, říct že něco nefunguje a že prostě je závislák na tobě, je nejsnažší a tím pádem je zbytečný chtít radu, když ji pak hodím za hlavu.
|
Nikolietka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 11:27
- Nahlásit
mám to odzkoušené, špatně jsem se vyjádřila
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 11:31
- Nahlásit
Nikolietka
Co přesně jsi jí zkoušela nabídnout? Syrovou kost od řezníka? Hračku Kong naplněnou masem, tvarohem, nebo třeba vypatlanou troškou paštiky? A nic z toho ji nezajímá víc než dráty?
|
Nikolietka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 11:34
- Nahlásit
já se asi špatně vyjádřila úplně, když odejdu, zajímá ji jen kdy přijdu, takže stojí u dveří a blázní jak o život.. jinak ji dávám kost z buvolí kůže, tu má nejraději dráty kouše pokud jsem pryč déle, i když jsem ji tu kost tam dala
|
Nikolietka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 11:36
- Nahlásit
i když spí v pelíšku, jen co se zvednu ze židle, ona o tom ví a jde ke dveřím zamnou, i kdyby byla sebevíc unavená
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 14:59
- Nahlásit
Nikolietka
Kost z "buvolí kůže" není žádná extramňamka, to si teda dokážu představit spoustu mnohem zajímavějších, lákavějších a ve výsledku i zdravějších věcí pro štěně. A o samotě bych s ní štěně už vůbec nenechávala - žvýkáním se z ní stane lepkavá hmota a vím o pár psech, co se jí udusili.
|
Nikolietka
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 16:00
- Nahlásit
:-D tak teda díky za cennou radu
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 16:35
- Nahlásit
Nikolietka
Když ona na to fakt žádná zázračná rada neexistuje. Jen nacvičovat postupně po malinkých chviličkách (i ten odchod na záchod může být na začátek moc), s maximálně utahaným štěnětem, a tu samotu mu co nejvíc zpříjemnit něčím opravdu "extra".
|