| Autor |
Zpráva |
axi22
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 09:59
- Nahlásit
Hezký den, měla bych takový dotaz docela hodně sem tu pročítala diskuse o psech závislých na svém páníčkovi a nebo druhém psovi. Náš problém je takový že náš pes je závislý jak na nás tak na svém psím parťákovi. Chtěla bych tu jeho závislost nějak řešit a po přečtení všech příspěvků mě napadlo jestli by nebylo nejjednodušším řešením psa na dobu např. jednoho měsíce umístit do zcela jiné domácnosti, kde si bude muset zvyknout na jiný harmonogram, jako pes tam bude sám a bude se tudíž muset spoléhat jen sám na sebe. Možná by mu to pomohlo k jeho samostatnosti a budování jeho sebevedomí. Byla to jen taková úvaha a nevím zda by nenapáchala více škody než užitku co myslíte?
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 11:06
- Nahlásit
axi22
Podle mě je to hodně blbej nápad.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 11:13 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit
Jako jestli chcete aby z něj bylo traumatizovaný zvíře, tak to jo, na to by to asi bylo dobrý...
|
axi22
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 11:40
- Nahlásit
a máte taky nějaký vysvětlení co jak proč ... .) dík
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 14:57
- Nahlásit
axi22
Mam zavislacku,kdyz jsem si precetla o rase,mam psa jednoho pana. Beru to tak,nikam ji nedavam,vsudejezdi s nami,tedjsme v Chorvats,u Samotne mi bylolito ji neka strkat,kdyzvim,jak ma rada.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 15:00
- Nahlásit
axi22
No jednoduše. Pes závislák je nejistý, o samotě se bojí, že své lidi už nikdy neuvidí. Tím, že ho "odložíš" k někomu jinému, mu akorát definitivně dokážeš, že tahle situace, které se tak šíleně bojí, skutečně může nastat.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2014 15:08
- Nahlásit
[b]aňoňouma[/b
Ja to chapu tak,ze se svym psem mam nastavenou urcitou formuko unikace,ktere rozumi,proto je nejisty,s jinymi lidmi,kterym v
podstate nerozumi . Vlastne i doma,kdyz po nich e neconekdo jiny z rodiny,diva se na me. Takji nikam nestrkam,beru to tak,jakto je.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 22:02
- Nahlásit
Byla to jen taková úvaha
to si fakt nemyslím, že to byla úvaha
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 22:34
- Nahlásit
axi22
Pripomina mi to dite z decaku-udela si vztah k "tete",teta po sluzbe odejde,prijde jina,navaze vztah s ni,zase odejde,postupne si vztah k lidem budovat nebude,ale budesi delat vztah k vecem- treba nemenici jistota je jeho lahev s mlekem,atd,atp. Tak nam rostou pekne citovi deprivanti,kterym jsou mezilidske vztahy jedno,takze pokud nejakeho cloveka jednoho krasneho dne obezdusi, zadne pocity viny,ci vycitky svedomi je netrapi,prlc,vzdyt mu lidi jenpusobily opakovanou bolest ze ztrat,ze
|