Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / elektricky obojek
Autor Zpráva
Badun
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 23:27
- Nahlásit

Mám doma už 2,5 letého psa NO , otec je policejní pes , matka bez PP. No ale potřebuji poradit . Pejska jsem začala cvičit asi ve crictvte roce ( když jsme si ho koupili bylo mi asi 11 , tak že jsem neměla takoví rozum abych ho mohla pořádně cvičit a rodiče k tomu nejsou ) . mezi psy chodil , ale asi ne dostatečně ... Na volno také chodil , ale dnes je úplně jiný asi před 2 měsíci začal byt agresivní na psy , někdy i na fenu . když ho pustim na volno , hned mi utíká , přitom na prochazky chodime , chodím s nim i běhat a na kolo .. Jakmile vidí psa , já pro něj neexistuji , ani na salám se mi neotoci ... Doma si cvicime , když jsme úplně samy je úžasný , poslechne ma slovo . ale pak už stačí jen kočka nebo někdo z rodiny a kouká po něm , jako kdyby ho mel raději než mě .... Chci to řešit už asi tím elektrickým obojkem , třeba se ještě naučí na volno a poslouchat mezi ostatními zvířaty a nebýt agresivní na psy ... Myslíte má to ještě cenu cvičit takového psa ? Má někdo pobodneho pejska ? Mate někdo na tohle nějaké rady ? Za každou účinnou radu nesmírně děkuji )) nechci se vzdát cvičení psu jen proto, ze jsem tohodle moc nevycvicila .. Ale dalsiho pejska už rodiče nechtějí .. Máme už taky 3 velký .. Děkuji moc

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 23:49
- Nahlásit

Badun
Myslíte má to ještě cenu cvičit takového psa ? Má někdo pobodneho pejska ? Mate někdo na tohle nějaké rady ?
Cenu by melo asi nejvic to, kdybys zacala navstevovat nejake cviciste, kde ti slusni a zkuseni instruktori poradi, co a jak delat. Na elektriku zapomen, spis se zacni sama vzdelavat, jak psa zaujmout, jak ho naucit privolani. Tady najdes maximalne obecny rady, neni nad to si najit nekoho zkusenyho v okoli a s nim trenovat pravidelne.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 06:34
- Nahlásit

Badun
Elektrika není zázrak, který ti sám od sebe vycvičí psa. Pokud neumíš psa vycvičit bez ní, tak elektrikou si ho z***íš úplně.
Určitě má cenu takového psa cvičit. Jak píše Fifi, chce to najít si dobrý cvičák, kde tě naučí, jak na něj.

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 10:18 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Badun

nechci se vzdát cvičení psu jen proto, ze jsem tohodle moc nevycvicila .. Ale dalsiho pejska už rodiče nechtějí

Kolik ti je let?

Když se něco nepovede hned napoprvé, s jedním psem, nebo s jedním děckem, jednou prací, tak je potřeba se sebrat a zamakat na sobě a na tom, abych to dohnala, napravila, nikdy to vzdát a opustit a představovat si, že když začnu s něčím jiným, tak už se mi to třeba povede. Nepovede, budeš dělat ty stejný chyby. Je potřeba začít se změnou právě tam, kde se ti něco nepovedlo.
Nemluvě o tom, že to je živej tvor a potřebuje, abyste spolu fungovali, ke svýmu štěstí možná víc než ty. Ne být odložen, že se to nepovedlo.
Samozřejmě že to jde a nikdy není pozdě, spousta nás začíná s dospělými, všelijak "pokaženými" psy třeba z útulku, i starými.
Držím palce.

edit: Hlavně prosímtě v tomto případě zapomeň na elekriku, tím nic nevyřešíš, jen to pokazíš do fáze, kdy už to možná ani napravit nepůjde.

Badun
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 13:29
- Nahlásit

Na cvičiště chodim už přes 1,5 .. Nedokázali me pořádně poradit, jinak by to dnes vypadalo jinak ... Je mi 14 let .
A rodiče mě odmítají vozit někam dál na cvičiště ,...

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 13:50 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Badun
ale pak už stačí jen kočka nebo někdo z rodiny a kouká po ně
Mně to malinko připomíná to co dělal partnerův ovčák, když byl se mnou. Že byl zvyklej na povely někoho jiného. Mně pomáhalo, když jsem vycházela z toho, co baví jeho - míček. na salám se cvičilo doma + míček až po cvičení.
2,5 letého psa NO Jakmile vidí psa , já pro něj neexistuji
hmm, upřímně, nevím, čemu Cir vděčí za to, že to období od dvou do čtyř let přežil
Nedokázali me pořádně poradit
já bych to spíš zkusila vzít jako výzvu "jak to udělat, aby nás to spolu bavilo?"
Cirovi třeba vadila moje intonace. Asi nebyla dost chlapská nebo co . Ale když jsme spolu šli na louku s házečem, tak to jsem prej byla i skvělá a úžasná.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 13:53
- Nahlásit

Badun
Tak dá se dojíždět i autobusem, já jsem takhle jezdila se psem dost dlouho, než jsme si pořídili auto... hodinku a půl tam, hodinku a půl zpátky. A stálo to za ten čas.

Badun
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 14:01
- Nahlásit

díky díky . no autobusem ani vlakem jsem s nim ještě nejela abych pravdu řekla.. :/ ale mam to už na planu ..

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 14:17
- Nahlásit

Badunautobusem ani vlakem jsem s nim ještě nejela abych pravdu řekla.. :/ ale mam to už na planu ..

tak prima jednou se začít musí a tohle je dobrý důvod, když u vás na cvičáku to zjevně není ono.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 14:34
- Nahlásit

Badun
Tak šup, šup, s chutí do toho Nejdřív třeba jen jednu zastávku, jen tak. Nebo jen nastoupit a vystoupit.

Ono není od věci i na procházku si zajet kousek mimo obvyklé trasy. Pes v neznámém prostředí funguje úplně jinak, než na stokrát prochozených trasách, kde si je jistý, že domů trefí. Už i jen tahle změna prostředí by vám mohla trochu pomoct.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 14:47
- Nahlásit

Badun

zapomeň prosím na el. obojek. Ten to za tebe nevyřeší, jak psaly holky, dopadne to naopak. Zkus si nastudovat něco o výchově/výcviku psa

http://www.plotknihy.cz/_storage/titul/jak_trenova t_obalka1_bg.jpg
a nebo tady

http://www.plotknihy.cz/_storage/titul/192%20pozit ivni%20metody_bg.jpg
sice je to americký styl a jsou tam věci, s kterými úplně asi souhlasit nejde, ale je tam dobře popsáno to rozkrokování při výchově / výcviku, tak, že je to dobře pochopitelné i pro úplného začátečníka.

Je dobře, že se pesanovi věnuješ, ale nemůžeme odložit přítele, jen proto, že se něco nepovedlo. Snaž se naopak být pro něj tím pravým páníčkem, který je středobodem jeho života vč. třeba krmení. Vezmi si ho na starost úplně. To krmení můžeš dobře využít ve svůj prospěch, naučit ho, že všechno dobré je od tebe a dostane to, když bude spolupracovat. Takže např. než dáš misku na zem, musí si hezky sednout, uklidnit se a k misce jít až na povel. Neznamená to ho u jídla buzerovat, nebo trápit, ale v klidu dát potravu na zem, až on si sedne. Píšeš, že doma cvičit umí, že? Takže když dáš sedni, měl by vydržet a vzít si misku až na povel. Další z drobností je odchod na vycházku. Neboli branka se otevře, až když si hezky sedne a dívá se na Tebe. Z vodítka ho na bezpečném místě taky odepni, až si sedne a podívá se na Tebe. Míček to stejné, hodím, až se pes na mě dívá. To co už doma dobře umí, procvič doma a pak jdi někam na klidné místo a procvičuj to tam. Vždycky když se něco naučí doma, musí se to naučit jakoby znovu od začátku i v místech , kde jsou věci, které rozptylují jeho pozornost. Je to stejný, jako kdyby ty ses měla učit chemii uprostřed nějaký oslavy, taky by ti to hned nešlo, šlo by to líp, kdybys seděla třebas na schodech před bytem, kde by byl větší klid.

Nicky
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 21:14
- Nahlásit

Badun odkud jsi?

Badun
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 23:34
- Nahlásit

Moc díky .
Nicky : jsem od Náchoda

Nicky
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2014 21:12
- Nahlásit

Zeptám se kámošky, jestli by ti poradila s výchovou. Já bych mohla přijet do Hradce Králové a něco poradit. Jestli máš zájem. Obě dokážeme poradit se základními pravidly při výchově psa.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání