| Autor |
Zpráva |
ZuzanaLucie
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2014 13:07
- Nahlásit
Dobré odpoledne,
mám dotaz ohledně štěňátka a učení více cviků najednou. Zajímá mě, zda je pro štěndo problém se učit více cviků naráz nebo je lepší učit jeden - např. popros - dokud není úplně dokonalý a pak začít na novo.
Jde mi o to, abych pejska nezahltila a on pak neměl zmatek v hlavě. Na druhou stranu mi ale přijde, že dokud se štěndo relativně snadno učí, je škoda pilovat jen čtyři/pět cviků a pak pomalu začínat s dalšími.
Díky moc za odpovědi a přeji hezký den,
Z.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2014 16:10
- Nahlásit
ZuzanaLucie
"Popros" bych se štěndem nějak mohutně necvičila, jestli tím teda myslíš ten postoj na zadních s předníma ve vzduchu. Není to úplně dobrý na vyvíjející se kostru.
Jinak pro štěndo není vůbec žádný problém učit se víc cviků naráz, pokud mu to člověk dokáže vysvětlit tak jasně, aby v tom nemělo guláš
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2014 16:47
- Nahlásit
víc cviků najednou ano, ale podle mě radši lépe méně než více. Štěndo snadno zahltíš z nadšení nad tím, jak rychle se učí a jak ho to baví a to nemusí být do budoucna přínos...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2014 10:45
- Nahlásit
birma
to nemusí být do budoucna přínos...
hlavně, když člověk cviky nedotáhne do konce.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2014 14:52
- Nahlásit
PetraK
hlavně, když člověk cviky nedotáhne do konce.
u toho co jsem myslela já, je to myslim skoro šumák. Šlo mi prostě o velký přetížení nervový soustavy neúměrnym množstvím nebo složitostí, kdy pak může mít pes v dospělosti nechuť k práci, protože jakoby vyhoří.
|