Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Hlídání doma
Autor Zpráva
Sirachel
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2014 16:15
- Nahlásit

Dobrý den.

Mám celkem závažný problém. Mám labradorského retrievra, který hlídá. Hlídá tím že zavrčí a zaštěká. Ale to dělá pouze na pobudy, alkoholiky, feťáky a bohužel na příslušníky romské komunity - a čím hlučnější, tím je to horší.
Dnes jsme šli po schodech (bydlíme v 7mém patře a nejezdí výtah a ještě 3 týdny jezdit nebude). A v jednom mezi patře byla hlučná matka příslušné komunity se třemi ještě hlučnějšími dětmi. Nesla jsem dost těžkou palmu a pes udělal krok předemně, zavrčel a zaštěkal, ale nikomu nic neudělal. Paní samozřejmě ztropila scénu, že na ní psa schválně posílám (byla dost sprostá) a děti to strašně vyděsilo (což chápu), ačkoliv jsem hned psa strhla a řekla mu nesmíš (navíc to nebyla rodina od nás z domu). Jiné sousedy vítá, nechá se od nich hladit a není konfliktní. Chtěla jsem se paní omluvit, ale už jsem jí nezastihla. Musím říct, že už když jsem měla jít po těch shodech a slyšela jsem ten hluk, byla jsem z toho dost rozhozená a vím, že můj pes tohle musel cítit. Co s tím? Mám mu dávat košík, případně jak ho odnaučit takové chování? Opravdu bych nerada psa musela dát na utracení

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2014 16:23
- Nahlásit

Sirachel
Proč bys měla proboha dát psa utratit kvůli kroku dopředu, zavrčení a zaštěkání? Já bych tohle (pokud se to teda stalo, jak popisuješ) neviděla vůbec jako problém, který je potřeba nějak řešit. Stačí mít ho v baráku důsledně na vodítku.

Sirachel
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2014 16:32
- Nahlásit

Já vím, ale lidi jsou blbí a bohužel si navymýšlejí kde co - dělají z toho rasisticky motivovaný čin, že jsem k tomu psa nabádala a dokonce na mě řvala, že nechá zavolat policajty, aby mi psa sebrali. Jsem z toho dost špatná

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2014 16:42
- Nahlásit

Sirachel
Bych jí klidně řekla, ať je teda zavolá. Věř tomu, že by hezky rychle zařadila zpátečku.
Špatná z toho nebuď, nemáš důvod. Nenech si takovýma lidma otrávit den.

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2014 17:03
- Nahlásit

Sirachel
Já bych ale možná košík dávala, když víš, že pes nemá rád lidi, co se u vás běžně pohybují.
Jinak si z toho nic moc nedělala

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2014 17:07
- Nahlásit

kachna_
Taky fakt. Když bude na krátkém vodítku a ještě s košíkem, tak nemůže nikdo říct ani ň.

iva
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2014 09:35
- Nahlásit

Mám velké zkušenosti s romskou komunitou. Vůbec si s tím nelámejte hlavu, řvou kvůli každé hlouposti, za 3 minuty si už nic nepamatují, žijí totiž skutečně pouze v přítomnosti. To k minulému setkání. Při příštím podobném setkání bych vytáhla mobil a řekla dotyčné, že já volám policii, že dělají nepořádek a hluk v domě, kde nebydlí a ještě mě vulgárně napadají. Věřte tomu, že si zanadává, ale uklidí se. A k těm policajtům - i kdyby je náhodou někdo přivolal, je nepravděpodobné, že by přijeli, když se nic neděje. Rozhodně jste nic neporušila, psa jste měla a máte pod kontrolou. To, že nesnáší vyjmenované skupiny lidí je mu jen ke cti a berte jako jeho klad. On totiž ví, proč si ně má dávat pozor, tak věřme instinktům zdravého a dobře vychovaného psa!

Baggie
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2014 20:32
- Nahlásit

Sirachel,
vy žádný problém nemáte. Nechápu, že vás dokáží výhrůžky, které zakládají na lži, rozhodit tak, že tu píšete o utracení psa.
Vzpamatujte se, sakra!
Váš pes má skvělé instinkty a vy si za ním musíte stát, a ne se nechat takhle nalomit od kdekoho.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání