| Autor |
Zpráva |
bita
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2014 22:13
- Nahlásit
Zdravím, prosím Vás, měl bych dotaz. Je rozumné koupit ročního křížence labradora ? Jen chci vědět jestli není pozdě pejska lépe vychovat pokud by byl neposlušný třeba . Kamarád mi říkal že roční pes už by mohl být problém, ale přece labradoři jsou přátelští a nemělo by to tak vadit ne ? Děkuji moc za odezvu.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2014 22:40
- Nahlásit
bita
koupit ročního křížence labradora
Koupit??? Mno...
není pozdě pejska lépe vychovat pokud by byl neposlušný třeba
Nikdy není pozdě se psem něco začít dělat. Od samého začátku, od prvního dne nastavte jasná pravidla a ta důsledně dodržujte. Pes bude v pubertě nebo těsně po ní, takže to bude někdy zřejmě vyžadovat velmi pevné nervy.
labradoři jsou přátelští a nemělo by to tak vadit ne?
To je trochu jako tvrdit, že černoši mají hudební nadání A navíc to bude vořech, ne labrador
Každý pes je jiný, plemenná příslušnost dává predispozice k určité povaze, ale zprasit se dá labrador, stejně jako třeba pitbul. Mám v živé paměti dvojici labradorů, bratrů z vrhu, kteří chodili k nám na cvičák, když byl můj pes mlaďas. Oba na ostnáči, oba neskutečně agresivní, majiteli nezvládnutí a díky své váze neudržitelní. Ten průbojnější z nich jednou vzal mého psa pod krkem, naštěstí mu jenom vyrval chlupy...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2014 05:48
- Nahlásit
bita
Copak je to normalizovaný výrobek?
Jak Vám mají odpovědět lidé, kteří neznají ani toho psa ani Vás?
Pozdě na převýchovu zlobivého ročního pejska není, ale jaksi pokud máte otýzky jako tyhle, co máte, nejsem si jist, že je pro Vás rozumné si pořídit pejska, který by mohl být problémový.
|
jici
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2014 19:15
- Nahlásit
Tom záleží zjednodušeně řečeno "kus od kusu". Pokud by ybla špatná výchova apod. Záleží na povaze psa, zkušenostech nového majitele. Nejde paušálně takhle na dálku říct, jestli jkonkrétní pesn je riziko a jak veké, nebo není.
|