| Autor |
Zpráva |
Janickafor
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 12:43
- Nahlásit
Dobrý den,
mý rodiče mají staforda (pes 4 roky), je velmi poslušný a hodný, ale který nesnese cizího jiného psa ať se jedná o hárající fenku, o malého psa...atd..Přičemž vyrůstal a žije s německou ovčandou a čivavou. Pořídila jsem si 4 měsíční štěně šarpeje. Vždy když přicházím musím mít šarpeje v náručí, dám mu ho očichat a pokračuji v cestě. Jednou mi štěně vyskočilo z ruky a skončili jsme na veterině s několika stehama. Poradili mi ať je neseznamuju na jeho území (zahradě), měli jsme je na vodítku venku, při nepovšimnutí mu staford zase vysel na krku. Mám hroznej strach chodit k našim rodičům. Jiní psi poznají, že se jedná o štěně a jemu je to jedno. Nejsem ani jeho pánička, aby měl důvod žárlit. Dá se to zklidnit a zvyknout si na něho? Nebo vždy když navštívím mé rodiče (většinou ob den), musím je prostě zvlášť zavírat. Už to tak trvá čtyři měsíce.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 12:52
- Nahlásit
Takovej ten vypínač červenej u levý zadní nohy přepnout do políčka 3.
Aneb tím jsem chtěl říct, že nejde moc zodpovědně odpovědět, podle toho, co popisuješ, bych doporučil, prostě se postarat, aby se nepotkávali.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 15:43
- Nahlásit
Musím souhlasit ze žbrndou (jejda), o štěndo bych se dost bála.
Mimochodem nechci rejt, ale poslušný a hodný pes nežere feny a štěnda, to musí být sakra dokurvenej pes, máme tady pár amstafů a jakože jsou zabijáci k ostatním psím klukům, tak feny a mimina nežerou. Navíc poslušnej pes prostě poslechne a nerve se, že.
Určitě bych je nenechala být spolu bez dohledu, plus staford košík na hubě, ale i tak dohled, mohl by mu ublížit i s košíkem, i když určitě míň než bez.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 15:59
- Nahlásit
ssshhhhh
Musím souhlasit ze žbrndou
Hele soho, kdo ti dovolil mi komolit jméno?
Mmch doufám, že si teda nyní moniruješ, tlak a tep, když zažíváš takovej psychickej nápor. Pokud to bude zlý, klidně začni nesouhlasit, nerad bych, aby jsi si kůliva mně ublížila.
to musí být sakra dokurvenej pes
pločpak jsi taková bekaná? to není hezký
|
Janickafor
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 16:54
- Nahlásit
Neposlechne, když se jedná o jinýho psa, jako kdyby mu ruplo v hlavě a nic nezabere...Jinak bych sem asi nepsala o radu, jak ho naučit, aby si zvykl na jinýho psa (jde mi spíš o mýho psa), odtoho asi ta diskuze vznikla. A aby se nepotkávali nebude jednoduchý. Možná je v tomhle, jak píšeš "dokurvenej", že se vrhá na jiný psy, ale jen v případě, když jde se mnou a s mámou, s mym otcem(si tohle nedovolí) a když je sám si ani nevšimne jinýho psa, a je jasný, že za to může výchova, vždy za to může výchova, ale to už se asi nevrátí. S tim košíkem jak píšeš by mu ublížil. Nemůžu je vůbec k sobě pustit.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 16:58
- Nahlásit
To zní rozumně. pokud se sama necítíš s tím něco udělat, prostě to zabezpeč, aby se pokud možno nic nestalo. To vidíš rozumně myslím. Přes net nejde v takové věci poradit zodpovědně, když ti někdo radit bude, kdo vás nezná osobně, vůbec mu nevěř raději
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 17:45
- Nahlásit
ssshhhhh
Pokud dobře počítám, tak šarpej má už osm měsíců. A to už moc štěně není.. Jakože jo, je to pořád štěně, ale už je pohlavně zralý a pochybuju, že ho staf bere jako děcko. V osmi měsících je to puberťák, který už se dá dost dobře zmlátit.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2014 23:15
- Nahlásit
Janickafor
nesnese cizího jiného psa ať se jedná o hárající fenku, o malého psa...
..se vrhá na jiný psy, ale jen v případě, když jde se mnou a s mámou, (s mym otcem si tohle nedovolí)
Psovod může psa stabilizovat, nebo naopak být zdrojem jeho nestability.
U vás to z toho krátkého popisu vypadá, že pes je potenciálně nestabilní, otec ho zvládne, ale vy s matkou ne. Tak by aktivita měla vzejít od otce, měl by psy seznámit on a vás dvě naučit se ke psům chovat bez předsudků, vyrovnaně a klidně. To je jediná cesta.
Pokud vás otec nezvládne ukočírovat, nebo mu v tom nedůvěřujete, u členů rodiny to někdy bývá problém, najděte si někoho z venku, kdo vás tohle naučí.
A jak píše impact, v osmi měsících už to z psího hlediska není čistě štěně (to je tak do 5 měsíců), tak jde taky o to, jak se chová šarpej. Jestli je nestabilní on, což teď asi ano, tak to vlastně spouští on.
Prostě:
potenciální nestabilita staforda + nestabilita šarpeje + nestabilita tvoje a mámy = váš problém
První člen je na řešení vašeho otce, druhý máš v moci ty, třetí otec (nebo někdo jiný) a vy dvě s mámou. Když stabilizujete jednotlivé členy, máte i rovnici stabilní.
Koš bych nezavrhoval, dodal by vám klidu, a to je základ. Nemusí být přeci jen klasickej drátěnej, dá se koupit i kvalitní koženej, který zabrání kousnutí a sám o sobě tak neublíží.
musím mít šarpeje v náručí
Nemusíš, to je ten nejhorší nápad ze všech.
|