Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Zuby - zubní kámen a krvácení
Autor Zpráva
Petas
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 21:50
- Nahlásit

Ahoj,
potřebovala bych poradit jaké přípravky používáte na zubní kámen a žluté zuby? Jestli stačí koupit mořskou řasu kelp...máte zkušenost? nebo třeba tento přípravek: http://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_ krmivo/zuby/prislusenstvo/156621 , funguje?

Dále si myslím, že mému pesanovi dost krvácí dásně od chytání frisbee, stačí mu ho hodit tak 8x a má plno krve v tlamě . Mám mu koupit něco na posílení dásní/zubů? Je něco takového? Bojím se, že až bude starší (dnes je mu rok a 7 měsíců) bude mít díky tomu ještě větší problémy se zuby, nebo se bojím zbytečně?

Prosím poraďte, díky

Jessi westik
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 22:09
- Nahlásit

Já sem měla také tento problém,ale už sem ho vyřešila.Se zubním kamenem jsem šla k veterinářovy,který mu ten zubní kámen obrousil.Tento zákrok není bolestný.Veterinář pejska uspí a zákrok trvá necelou hodinku.Není ani drahý.Stojí to kolem 500 Kč.Pak je třeba,mu čistit zuby jednou za dva dny speciální pastou,kterou ti doporučí veterinář.S tím krvácením z dásní nevím nevím,raději si dojdi za veterinářem,aby se mu to v budoucnosti nezhoršilo.
Doufám že se mu to zlepší

zbrnd
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 22:17 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Já sem měla také tento problém,ale už sem ho vyřešila.Se zubním kamenem jsem šla k veterinářovy,který mu ten zubní kámen obrousil.Tento zákrok není bolestný.Veterinář pejska uspí a zákrok trvá necelou hodinku
Co na tom, že u každý anestéze je i riziko úmrtí či komplikací ....

Což takhle ho zabavit jinak teda, kdyz mu tohle nevyhovuje?

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 22:35
- Nahlásit

zbrnd
Mno jo, já kvůli tomu o zdravého, silného, mladého psa málem přišla. To čištění, respektive následná záchrana jeho života mě tenkrát stálo přes 16 000 a dle slov veterinářky jsem za těch pár dní prý zestárla o deset let. Jo, je to teď móda psa uspávat "bez důvodu" a o riziku vet nic neřekne. A blbec, jako třeba já, si to riziko nepřipustí, dokud není zle...

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 07:33
- Nahlásit

Petas
A on už má takto mladý pes zubní kámen?

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 13:19
- Nahlásit

Evey
Nedivte se, já (vůl) krmila psa granulemi a měl kámen už ve 12 měsících. A to to není žádné malé plemeno, které by k tomu mělo sklony

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 13:57
- Nahlásit

corgi
poslednímu psovi jsem nechala čistit zuby když zrovna byl v narkóze po úraze tlamy, tak to bylo akorát k věci, jinak bych to taky dělat nenechala.
a Nedivte se, já (vůl) krmila psa granulemi a měl kámen už ve 12 měsících. A to to není žádné malé plemeno, které by k tomu mělo sklony
[i][/i]
přesně znám, proto nikdy více.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 13:58
- Nahlásit

Tak ten kámen musel bejt z těch granulí?

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 14:43
- Nahlásit

zbrnd
Tak ten kámen musel bejt z těch granulí?
Jeho osmiletí rodiče měli zuby žluté, až hnědé. Tak nějak jsem byla připravená na to, že "bude mít horší zuby". Masírovaná reklamou jsem krmila pouze granulemi, zuby čistila kartáčkem a pastou a kupovala různé žvýkací "zázraky". Nevedlo to nikam. Na mase si zuby poměrně slušně čistí o kosti, tvrdý chléb apod. Občas ze zubu seškrábnu, co najdu, a je klid.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 16:56
- Nahlásit

corgi

Občas ze zubu seškrábnu, co najdu

co používáš? Dík. Fakt totiž nevím jak na to, aby je to třeba nebolelo nebo abych nezajela do dásně.

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 18:24
- Nahlásit

Nemyslím si, že by příčinou byly granule.
Znám staré psy, celý život na granulích (i těch nejlevnějších) a mají zuby jako perličky.
Stejně jako u lidí... někdo má holt ty dásně slabší a zuby s kazy ať dělá co dělá....
Spíš je pro mě otázkou zda-li třeba nějaká vnitřní nerovnováha ? Každý pes je jiný a vyhovuje mu něco jiného. Třeba mu jen nesedí to co právě jí. Měla jsem jednu fenu, krmená granulemi, ve 2,5 letech krásné bílé zuby, do té doby než onemocněla, to se jí potom během 2 měsíců na zubech udělal masivní zubní kámen.
Čímž nechci strašit, že když má mladý pes kámen, že je hned nějak nemocný.
Za mě prevence zubního kamene - syrové tvrdé kosti k ohlodávání, na krvácivé dásně vit. C nebo Ascorutin.
Kámen se dá seškrábnout třeba obrácenou kávovou lžičkou.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 18:49
- Nahlásit

corgi
Jeho osmiletí rodiče měli zuby žluté, až hnědé. Tak nějak jsem byla připravená na to, že "bude mít horší zuby". Masírovaná reklamou jsem krmila pouze granulemi, zuby čistila kartáčkem a pastou a kupovala různé žvýkací "zázraky". Nevedlo to nikam.
A nebo vedlo právě?
Hele ono lidi tomu stále moc nechtěj věřit, ale netřeba si dělat iluze o tom, co nám, potažmo i psům skutečně pomáhá a taky hlavně kam Nechci nic tvrdit, to je jen taková úvaha.

Mno jo, já kvůli tomu o zdravého, silného, mladého psa málem přišla. To čištění, respektive následná záchrana jeho života mě tenkrát stálo přes 16 000 a dle slov veterinářky jsem za těch pár dní prý zestárla o deset let. Jo, je to teď móda psa uspávat "bez důvodu" a o riziku vet nic neřekne. A blbec, jako třeba já, si to riziko nepřipustí, dokud není zle...
To si nenadávej, to je prostě problém dnešní doby a dnešní společnosti, vůbec nejde jen o narkózy, veterina prostě je kšeft, zvíře je až na posledním místě, všichni veti, kterým šlo o zvířata už nejspíš dávno zkrachovali ... možná v tý Praze je to trochu jinak místy, jsou tam halt jiný podmínky, jiná kupní síla.
A kdyby jsi náhodou měla iluze o tom, že když jdeš k doktorovi se sebou nebo třeba s někým blízkým, tak tam to být takový nemůže, tak věz, že může, bývá a je a to mnohdy i daleko horší.
Bohužel moc si v tom mnohdy nepomůžeš, musela by jsi někde nachytat potřebné know how, což bývá v komplexnějších problematikách dost obtížné. Navíc, když ti jde o psa, o jeho zdraví, jsi v podstatě exot a patříš do klece. jenže v jiných oblastech je to stejný ... zksu třeba podnikat....zkus prostě žít bezrizikově.... to nejde ... jasný, čím míň toho děláš, tím větší šance, že vše bude v poho, a že se na tebe smůla nenalepí, ale taky může. Stačí se dostat do rizikový situace, kterou nemáš šanci odhadnout, podepsat blbej papír a máš podělanej celej život.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 18:50
- Nahlásit

Evey
Spíš je pro mě otázkou zda-li třeba nějaká vnitřní nerovnováha ?
třeba. Třeba ty pasty, kartáčky, třeba nějaká vakcinace, třeba kdoví co dalšího....

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 18:59
- Nahlásit

Evey
Znám staré psy, celý život na granulích (i těch nejlevnějších) a mají zuby jako perličky.
Taky tak - tchánovic voříšek žil na Delikanu a zbytcích a měl v 15 zuby zářivě bílé, zdravé, jen přední řezáky trošku obroušené.
Podle mě hraje jistou roli i dědičnost, jak jsem psala, oba rodiče mého psa neměli zuby zrovna výstavní. No a ta nerovnováha organismu, na tom taky něco bude. Plus vliv např. minerálů - spousta lidí píše o zlepšení po podávání kelpy (nám tedy nepomohla).

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 19:02
- Nahlásit

zbrnd
když jdeš k doktorovi se sebou nebo třeba s někým blízkým, tak tam to být takový nemůže, tak věz, že může, bývá a je a to mnohdy i daleko horší.
Naprostý souhlas. Zlatý náš vesnický MUDr., který se mi koukl na zhnisanou mandli, řek mi, ať kloktám šalvěj a ležím, a byl hotov. ATB šetří a mnozí hysteričtí pacienti ho za to nemají rádi - vždyť je to tak účinný "lék"...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání