Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěně nereaguje na povel nesmíš
Autor Zpráva
Martina a Eli
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2014 09:36
- Nahlásit

Zdravím, potřebuji radu. Mám doma 10ti týdenní štěně westíka- fenku a hrozně mě kouše prsty na rukách. Když ji řeknu důrazně nesmíš a odsunu ji od ruky pryč, ve vteřině se vrátí a kouše znovu a ještě zuřivěji nebo začne vrčet. Jak ji tohle odnaučit? Nebo je ještě malá a přejde ji to samo?

Walda
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2014 09:51
- Nahlásit

Martina a Eli

Jám mám doma jedenácti týdenní štěndo

Jde o to, co chceš. Jestli, aby tě nekousalo vůbec, nebo aby poznalo, že už tě to bolí a zachovalo se podle toho.

Oni by se měli naučit ovládat tlamičku - inhibici kousnutí - a jako znamení, že to toho druhého už bolí není důrazně nesmíš, ale vysoké zakvíknutí, klidně aúúúú . Pokud má štěnda ty správné zkušenosti od sourozenců, měl by porozumět a případně to zkusit znovu jemněji. Prostě zakvičení = "nech toho".
U nás to takhle funguje, já ho "koušu" otevřenou rukou jako tlamou do tlamičky, nohou, uší a on na oplátku žužlá mě. Dkonce bych řekl, že rozlišuje, jestli se pere se mnou, nebo s jiným psem, zdá se mi, že mě víc šetří

Pokud chceš, aby to štěnda nedělal vůbec, tak mu dej poznat, že to nechceš, ukonči hru a poodejdi.

Martina a Eli
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2014 09:58
- Nahlásit

Stačí mi, aby kousala trochu s citem. Okusování ke štěňátku patří, ale ona to opravdu někdy přehání. Zkusím ji dávat víc najevo, že to bolí, třeba to pomůže.

Martina a Eli
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2014 10:57
- Nahlásit

Máte ještě někdo nějaké rady prosím?
Mám pocit, že nechápe, že když zakvičím au, že mě to bolí, spíš ji to povzbudí k ještě většímu kousání.

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2014 11:05
- Nahlásit

Martina a Eli
Zkusím ji dávat víc najevo, že to bolí, třeba to pomůže

pomůže, pomohlo to i u starý bábrdle, kterou máme doma odl loňského léta a tedy ne od štěnět, že se naučila trochu krotit a to má fakt tu čuňu jak krokodýl. Je ale pravda, že jak je stará, tak se někdy v zápalu boje zapomene. Nicméně se naučila ovládat, to jo.

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2014 11:07
- Nahlásit

Martina a Eli
Normálně bych jí po zakvičení podstrčila místo ruky hračku a přetahovala se s ní, tak podle mě rychlejc pochopí, že je to lepší hraní než jen kousání do ruky.

cilam
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2014 11:16
- Nahlásit

Ono hlavně nejde o slova - jestli nesmíš nebo au je psovi jedno, jde o ten tón. Prostě nebát se ze sebe udělat debila a opravdu vypísknout - představte si, jak kvikne štěně, kdy ho něco zabolí. Když ani po druhým vypísknutí nezmírnili, ukončila jsem beze slov hru.

Martina a Eli
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2014 13:40
- Nahlásit

Dobře, díky za rady

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2014 20:00 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Walda
jako znamení, že to toho druhého už bolí není důrazně nesmíš, ale vysoké zakvíknutí, klidně aúúúú
mě to nepomohlo vůbec..kretén přidal na intenzitě v naději,že ted už mne konečně brzo dorazí
ukončit hru bylo taky hodně těžký,páč kreténovi bylo jedno že sem jí ukončila a vissel na nohavici prostě dál..vůbec mě k tomu vlastně nepotřeboval ))))))))

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2014 20:58
- Nahlásit

Maya
Člen # Zasláno: 3 Dub 2014 11:07
- Nahlásit

Martina a Eli
Normálně bych jí po zakvičení podstrčila místo ruky hračku a přetahovala se s ní, tak podle mě rychlejc pochopí, že je to lepší hraní než jen kousání do ruky.
---------
A navíc se tím pěkně naučí, že když chce hračku, má si o ni říci kousnutím.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2014 21:00
- Nahlásit

Walda
jako znamení, že to toho druhého už bolí není důrazně nesmíš, ale vysoké zakvíknutí, klidně aúúúú
mě to nepomohlo vůbec..kretén přidal na intenzitě v naději,že ted už mne konečně brzo dorazí
ukončit hru bylo taky hodně těžký,páč kreténovi bylo jedno že sem jí ukončila a vissel na nohavici prostě dál..vůbec mě k tomu vlastně nepotřeboval
-----
Stačí nosit sukně a je vyřešeno.

Tony
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2014 23:19
- Nahlásit

U nás nejvíce pomohla hra s jinýma štěňatama, jakmile se vyblbla s nima, byla pak taková citlivější.

Neumi
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 07:34
- Nahlásit

hrozně mě kouše prsty na rukách. Když ji řeknu důrazně nesmíš a odsunu ji od ruky pryč, ve vteřině se vrátí a kouše znovu a ještě zuřivěji nebo začne vrčet. Jak ji tohle odnaučit?
k tomu "auuu" (já nekvičela au ale zařvala jak tur, ale zas musíš podle decentnosti štěnětě) přidej ruku z pusy nikoliv vytáhnout, ale naopak ji do tlamy zatlačit - pes pustí a ty mu okamžitě poskytni náhradu za ruku.

Stačí nosit sukně a je vyřešeno
U westíka možná ano, pro většího jedince by to naopak bylo veselejší - není nad to se zavěsit za lem sukně

Martina a Eli
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 10:48
- Nahlásit

Přesně..Od včerejška zkouším to "zakvičení au" i prostě odejití od hry.. dopadlo to tak, že mám na rukách krvavé nebo nateklé ranky a při tom zakvičení štěně útočí ještě víc a dokonce začne i zuřivě vrčet. Jediný co ji trochu uklidní, je obrana, že ji rukou jakoby začnu kousat do nožiček a oušek, jenže jak dlouho se to dá vydržet žejo, po chvíli mě to přestane bavit a štěně mi to jde pěkně oplatit, když od hry uteču, hrdě za mnou běží a pokračuje u noh... takže prostě musím čekat, až ji to přestane bavit

Dávat ji hračku když mě kouše nechci, protože přesně jak píšete... naučí se, že za kousnutí dostane hračku.

Jinak je šikovná, učí se rychle, během jednoho dne uměla přijít na přivolání (a to i když šel kolem pes nebo se něčeho lekla), na vodítku se naučila chodit taky okamžitě... ale to kousání je děs... doufám, že z toho vyroste

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 11:03
- Nahlásit

zbrnd
navíc se tím pěkně naučí, že když chce hračku, má si o ni říci kousnutím
to máš teda divný psy
mě se teda každý tím akorát naučil, že je lepší si hrát rovnou s hračkou, která se navíc hejbe než s páníčkovou rukou, která tak akorát kvičí a zdrhne

Walda
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 12:25
- Nahlásit

Martina a Eli

Tak to možná bude tím teriérem ....

Jak jsem psal, my to máme naopak, "kousáním" rukou ho dokážu vytočit do nepříčetnosti, ale odmítnutím to jde za chvíli zastavit.
Stejně tak s přetahováním.

A kousání, obávám se, bude ještě horší, až budou přezubovat. Ale to už zas nebudou ty jehličky.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 13:07
- Nahlásit

zbrnd
Stačí nosit sukně a je vyřešeno.

si upad,zlato ,ne? v takovým případě se prostě zahryzla do boty anebo přímo do kotníku a to je eště vo něco horší
Martina a Eli
doufám, že z toho vyroste

hele až přezubí,tak to odezní

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 13:14
- Nahlásit

Martina a Eli
No, tu moji divošku popadá kousací nálada doteď- budou jí 3 roky, a je to naše taková "nahá" hra- tedy bez pomůcek . Koušeme se navzájem- ona chňape, já ji "koušu" rukama, když zabere víc, kousnu jí lehce pusou, a když měla tendence kousat bolavě, odstoupení a ukončení hry nepomohlo, jak byla rozdivočená, tak jsem jí párkrát tu ruku do tlamky nacpala hlouběji, místo abych cukala a tak ji to překvapilo, že kousat přestala Nás ta hra obě baví, ona se u toho překuluje, poskakuje jak čert, nechá se "kousat" i do břicha. Někde jsem četla jak ty "nahé" hry upevňují vztah se psem, neboť předmětem, hry je páneček sám, a je to pravda

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 16:28
- Nahlásit

davidkova renata
si upad,zlato ,ne? v takovým případě se prostě zahryzla do boty anebo přímo do kotníku a to je eště vo něco horší
Naposledy jsem upadlo z porodního stolku rovnou na hlavičku, pak huž nikdá.
Nicméně drahokame popisovalo jste problém, že pes visel na nohavici, já poradil, jak ho vyřešit. Pokud chce drahokam vyřešit i jiné problémy, může se s důvěrou obrátit, nicméně nelze počítat, že budu raditi stále bez honoráře.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 16:33 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Maya
mě se teda každý tím akorát naučil, že je lepší si hrát rovnou s hračkou, která se navíc hejbe než s páníčkovou rukou, která tak akorát kvičí a zdrhne
Já nepsal, že se tohle nenaučí, dokonce jsem to nepřímo i potvrdil použitím "A navíc" ve své větě, psal jsem že:
A navíc se tím pěkně naučí, že když chce hračku, má si o ni říci kousnutím.
Což je dost pravděpodobný, že se tím naučí, pokud nebude v tomto ohledu patřičně usměrněn.
A huž vůbec jsem nepsal, že mám nějaké psy, u kterých jsem to zaznamenal

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 16:37
- Nahlásit

Jinak já nevím, ale proč hledat na všechno nějaké zaručené konkrétní metody, když je to pořád o jednom a to samém principu. Prostě zaujmout psa natolik, že dělá to, co my chceme. A jestli k tomu použiji klikr, škrcák, elektrický výboj, obušek, pamlsek, hračku, zvuk či cokoliv jiného je přeci jedno.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 16:41
- Nahlásit

Martina a Eli
takže prostě musím čekat, až ji to přestane bavit
Tak to je ovšem absolutně špatně. Vezme tento vzorec chování jako standard.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 19:49
- Nahlásit

zbrnd
Naposledy jsem upadlo z porodního stolku rovnou na hlavičku, pak huž nikdá.
tak to je cajk,to už je dávno a to s e nepočítá
já poradil, jak ho vyřešit
jenže já to řešit nechtěla pes jest pracovní,tedy je to u něj víc než pravděpodobné,naopak je to spíše podporováno ovšem byly chvíle,,kdy jsem pochybovala,to jako jo bo to bolí jako kráva..fakt je to nejhorší do toho přezubení,voni pak poberou trošku rozumu a nechaj toho,já bych to tak nehrotila,,dyk je to vývoj prostě )

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 19:59
- Nahlásit

Maya
mně taky + máme zachovaný podobný, co popisuje sicluceatlux, jen u nás stačí začít hladit a hra je ukončená a jde se mazlit

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 20:03
- Nahlásit

zbrnd
A huž vůbec jsem nepsal, že mám nějaké psy
už jsem se lekla, že tohle je celá věta

zbrnd
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2014 00:27
- Nahlásit

To jsou věty dvě dokonce.

Baggie
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2014 21:11
- Nahlásit

Ahoj,
tak možná by zabralo, kdybyste místo "nesmíš" říkali "fuj". Ono se to "fuj" dá tak pěkně houknout, hezky se do toho "uuu" zvyšuje hlas a ještě se u toho v tom "fuuuuj" můžete k němu naklonit. A třeba by to to vaše štěně trošku postavilo do latě...

Očividně ho totiž většina toho, co jste zkusili, spíš rozjívilo a rozdráždilo ještě víc, tak na něj prostě zkuste takhle houknout, třeba se zarazí a konečně ho napadne přestat. To "uuu" si dejte hluboko

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání