| Autor |
Zpráva |
RR008
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2014 09:33
- Nahlásit
prosím o radu jak naučit psa RR 5 let, aby na zhradě chodil vykonávat potřebu na jedno a to samé místo. Pes je vychovaný, poslušný, jen toto jsme ho neučili. Nejraději chodí na trávu, do jahod a malin. Dříve nám to tolik nevadilo, ale máme malé děti a kolikrát to nestihneme uklidit a už se to všude roznáší. Jaké máte zkušenosti se STOP PES apod., jsem ochotný mu postavit i takový dřevěný box kam by mohl chodit. Navézt tam třeba i písek. Děkuji za každou radu. Díky Tomas.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2014 12:02 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
RR008
No můžete ho to naučit jedině jako se štěnětem, že mu zabráníte vykonávat potřebu jinde a za vykonání na vámi požadovaném místě odměníte. Pak je šance, že za čas alespoň občas se trefí správně.
Ale pochybuju, že se to naučí stoprocentně, pro psa není přirozené chodit na jedno místo.
Asi to budete muset dělat jako všichni ostatní a to je několikrát denně sbírat a nebo venčit jen pod dohledem a sebrat hned.
edit: jo a pes není kočka, takže pískem ho spíš odradíte než nalákáte na nějaký místo
|
cilam
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2014 12:47
- Nahlásit
RR008
Tak jestli poctivě venčíte, ačkoli pes má zahradu, tak bych to zkusila jak se štěnětem v bytě. Kdykoli se vykadí venku (mimo zahradu), tak chváááálit, třeba i pamlskovat a přidat k tomu nějaký vhodný slovní doprovod, ačkoli mě teda žádnej nenapadá A na zahradě to nekomentovat a uklízet, uklízet. Pokud chodíte pravidelně, pes by si mohl spojit, že venku se mu to vyplatí.
Pokud ho máte doma, tak po příchodu z práce prostě nepustit na zahradu a jít rovnou ven. Ráno to samé.
Jak ho to naučit na zahradě na jedno místo, to fakt půjde těžko, vzhledem k tomu, že ho nemáte 24 hodin na očích, abyste mu pochvalou vypíchli to správné místo, kde je to žádoucí a pro psa to přirozenost není.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2014 13:24
- Nahlásit
RR008
máme malé děti a kolikrát to nestihneme uklidit a už se to všude roznáší
z mojí zkušenosti je jednodušší vysvětlit těm dětem, že mají koukat na cestu a třeba k záhonům dát malý plůtek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2014 14:20
- Nahlásit
kachna_
záhonům dát malý plůtek
a já bych ještě dodala, že bych se max.snažila, aby se pes venčiil právě venku mimo zahradu. Když si dá pořádnou procházku a vyvenčí se venku, nebude tak pravděpodobný, že to provede doma.
Blanina na chalupě poměrně pochápla i ve svým věku, že se ráno po otevření dveří nečůrá na trávník, ale počká se u branky, než pánčička otevře dveře na louku. A má-li venčení ve stejném módu jako doma v Prahé, tzn. jdem se projít ráno zlehýnka, odpoledne a k večeru, prostě když se dostane 3x denně mimo domácí rajón a má možnost se vyprázdnit venku, neudělá to na zahradě (stejně Ešátor)
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2014 21:02
- Nahlásit
Já bych ho nekrmil.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Dub 2014 21:20
- Nahlásit
zbrnd
to je vůbec nejlepší řešení. Pak se vlastně ani nemusí tím pádem zase chodit ven a je po problému
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2014 12:36
- Nahlásit
Tohle řešila v jednom díle "Buď já nebo pes" - a myslím že relativně úspěšně
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2014 00:17
- Nahlásit
Je třeba jít doma psovi příkladem a tedy rovněž nekadit jen na jedno místo, ale na míst co nejvíce, to zabere!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2014 00:18
- Nahlásit
Zapomněl jsem dodat, že vždy , když změníme místo, je dobrý u toho klinout, říká se tomu pozytivní motyvace a fakt to funguje.
|