Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Povely pro pejsky
Autor Zpráva
Petr10
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 17:20
- Nahlásit

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli mi neporadí někdo kdo chová pejsky a vyzná se v tom. Jaký je povel když chcete aby si pejsek ulevil? Je nato nějáký univerzální povel (jako třeba lehni, k noze atd.)?

birma
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 17:32
- Nahlásit

Petr10
je to jakýkoliv povel, který pejska naučíš

Petr10
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 17:36
- Nahlásit

Aha, sorry že se tak blbě ptám, já se v tom nevyznám. Když někdo cvičí psa tak to ho každý učí jaké povely chce? To není nijak sjednocené? Když třeba bude u mně pes od kamaráda, tak třeba mu budu říkat k noze nebo přines a on nebude rozumět?

birma
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 18:01
- Nahlásit

Ano, je na každém, co a jak bude psa učit. Ty základní povely učí většina lidí stejně (pokud je učí), ale nic jim nebrání učit psa si sednout třeba na povel "židle". A i když budeš psa povelovat stejnými slovy jako ten, kdo ho cvičil, tak to vůbec neznamená, že tě bude poslouchat.

Petr10
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 18:09
- Nahlásit

aha tak díky to je takhle složitý... A nějáký nejrozšířenější povel nato není? (třeba čůrej) to si vymýšlím nikdy sem to neslyšel.

birma
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 18:11
- Nahlásit

Petr10
A nějáký nejrozšířenější povel nato není?
netuším, podle mě na to většina psů žádný povel nemá

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 18:20
- Nahlásit

Petr10
Prosímvás, vysvětlil Vám někdo, že pes neumí mluvit? Respektive nechápe význam slov? Mně se zdá, že psy podezříváte z toho, že jaksi "sami od sebe" rozumí povelům!!!

No, k tématu - já používám povel "Čůráme" a "Bobek". Samozřejmě to není tak, že bych zavelela k bobku a pes se přetrhl a tlačil. Spíš ví, co se od něj čeká, a pokud to tak nějak jde, tak to pustí. Je to pro nás důležité na výstavách, před delší jízdou dopravním prostředkem atp. "Učila" jsem to prostě tak, že odmalička, kdykoliv psík vykonával danou potřebu, jsem tohle slůvko opakovala a chválila za "splnění povelu". Funguje to celkem dobře, zatím jsme se nikdy ve výstavním kruhu nevykadili

Petr10
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 18:28
- Nahlásit

Díky to jsem potřeboval vědět. To já vím že psi nerozumí významu slov. Ale myslel sem že je nato třeba nějáká jednotná "domluva" jak se to psi učí když se cvičí, aby vám rozumněl i cizí pes.
Kamaráda napadlo udělat takový pokus. U nás u prodejny bývají často přivázaní pejsci, tak ho napadlo, že by jim dal tenhle povel

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 19:15
- Nahlásit

Petr10
Jste pěkně zlomyslní.
Ale to je fuk, protože i kdyby některý z těch psů opravdu měl naučený povel pro čůrání a vy byste ten jeho povel znali, stejně by se přivázaný před obchodem nevyčůral. Pro psa není povelem jen samotné slovo, ale i to, kdo ho říká, jakým tónem ho říká, jak se u toho tváří, na jakém místě se nachází... Moji psi třeba mají povel "běž se vyčůrat". Ale kdybych jim ho řekla dejme tomu v tramvaji, tak by se na mě podívali, jako že si z nich dělám srandu. Protože tahle slova pro ně mají nějaký význam jen na trávníku u stromu, v tramvaji ne.

Petr10
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 19:22
- Nahlásit

To teda koukám. Tak ono ovládat psa je pomalu složitější než programovat.
Asi jo asi sme zlomyslní ale je zajímavý, že když u nás byla malá sestřenka (3 roky) tak taky koukala jako že si z ní dělám srandu ale pak to udělala

birma
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 19:27
- Nahlásit

Petr10
Tak ono ovládat psa je pomalu složitější než programovat.
to je rozhodně těžší, protože program nemá skryté potřeby a touhy a nevyskytnou se okolnosti o kterých nemáš tušení

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 20:08
- Nahlásit

Asi jo asi sme zlomyslní ale je zajímavý, že když u nás byla malá sestřenka (3 roky) tak taky koukala jako že si z ní dělám srandu ale pak to udělala
----
Tak ji pěkně trénujte, až vyroste, bude třeba dělat na povel i jiný věci.

Petr10
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 20:23
- Nahlásit

ona toho umí hodně, třeba když táta jede v autě a nadává na někoho že neumí řídit tak ona mu ukáže prostředníček
a co ještě bys ji naučil? poraď něco ať je sranda

zbrnd
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2014 20:48
- Nahlásit

třeba štěkat

grimmh
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2014 21:12
- Nahlásit

Petr10
nebou kousat provokatéry do zadku

krisikowa
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:46
- Nahlásit

Bože, ty jsi vůl.

Baggie
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2014 21:20
- Nahlásit

Souhlas s "krisikowa"...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání