Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / 6 mesicni sycak
Autor Zpráva
sidinka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 10:45
- Nahlásit

Ahoj potřebuju řadu. Poslední dva měsíce zůstává pejsek doma tak 2 nebo 3 týdne doma sám. Ráno se ho snažíme utahat aby byl rád až vyadneme a mohl odpočívat. Vyrážíme v 9:30 a domů se vracím nejpozději v 19:30 a doma to vypadá jak kulnicka na dříví a patvidelne pocurana postel. Nikdy ho nebiju hned ho vezmu ven a pochválil za potřebu venku. Koupily sme interaktivní míček na pamlsky aby se nenudil ale ten má na chvilku. Zničí na co přijde to by mi nevadilo je to štěně s tím se počítá ale ta pocurana postel mi vadí a nevim proc to tak je. Poradite mi co děláme špatně ?

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 11:00
- Nahlásit

sidinka
ta pocurana postel mi vadí
Poradite mi co děláme špatně ?
já bych radila prostě zamezit vstup do postele a prostě si tim nelámala moc hlavu.
Nám to dělala rodičů fenka, jako štěně. Mamča by řekla, že to byl stres z rekonstrukce, já bych řekla, že ne.
Přešlo to samo, když se nám podařilo opravit dveře a pes tam bějakou dobu nemohl.

sidinka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 11:08
- Nahlásit

Já bych ho zavrela do kuchyně aké rozkouse na co přijde tudis čaje, kafe, skříňku s cisticimi prostředky a tak a nacural by stejne jen ne do postele ale třeba v předsíni na koberec a neni to ze by nevydržel to mam vyzkouseny ze kdyz sem doma tak vydrží

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 11:44
- Nahlásit

sidinka
jo takhle, tak co začít znova s "nácvikem samoty"?
(A já bych sundala koberec v předsíni a vyhradila mu tam místo, pokud teda nemá tendenci k hlučení), PetraK třeba psala, jak dává do sebe krabice (jako matriošky) a odměna je až v tý poslední krabici. A to mně zabíralo taky, když jsem musela zavírat jenom jednoho ovčáka a ze zbytkem odejít pryč. Odložit a někam mu schovat kost k žužlání, pak dát volno a vypadnout z baráku (tu hru ho musíš samozřejmě naučit, aby věděl o co jde)

Neumi
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 11:44
- Nahlásit

No, špatně bych řekla je kombinace 6ti měsíční štěně (jakého plemene?)+ délka samoty až 10hodin! + doba samoty (obecné schéma denního režimu psa je ranní aktivita 4:00 až 8:00, hluboký spánek 8:00 až 16: 00, hlavní aktivita 16:00 až 22:00)...všechno blbě. Ideální by bylo najít nějakého venčiče. Jinak samozřejmě lze štěně naučit chodit na podložky, ale obávám se, že nějaké hračky ho neuspokojí.
6ti měsíční štěně ti vydrží 10 hodin nečurat nekakat?

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 11:45
- Nahlásit

sidinka
Dělá to proto, že je ze samoty ve stresu. A ve stresu je proto, že jste ho nenaučili být o samotě v klidu. Pro většinu psů není samota vůbec přirozený stav, musí se ji teprve naučit v klidu snášet.
Já bych radila najít si na ty dva-tři dny v týdnu hlídání, aby nemusel být sám dýl, než zvládne. A učit ho samotě od začátku - po malých chvilkách.

sidinka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 11:53
- Nahlásit

Právě ze než začal but tak dlouho sám tak sme trénovali neejprve 10 min po 3 dnech na hodinku a postupně zvyšovali.

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 12:04
- Nahlásit

sidinka
A jak dlouhou samotu teda zvládá v pohodě prospat?

sidinka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 12:10
- Nahlásit

Do 15:15 je schopnej chrapat bez problemu

aňoňouma
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 12:18
- Nahlásit

sidinka
Tak je to jasné - po třetí hodině se probudí, začne být akční, začne se nudit, začne vyžadovat společnost...
Ideální řešení by bylo najít nějakého venčiče, který by ho kolem třetí vzal ven a buď trochu utahal na další kolo odpočinku doma, nebo pohlídal až do večera, kdy se vracíte. Deset hodin samoty je opravdu hodně, zvlášť na štěně a v bytě.

sidinka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 12:23
- Nahlásit

Já vím ale zase si říkám ze do postele by first nemusel. Bordel se uklidi tohle je horsi

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 13:32
- Nahlásit

sidinka
Záleží, jaký vjem dostal do pacek při čurání jako štěně u chovatelů. Pokud čural na hadr, postel mu ho nejvíc připomíná....

sidinka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 13:52
- Nahlásit

To ja nevim my ho adoptovali byl tyranej.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 14:25
- Nahlásit

sidinka
Jé to ho máte ze stránek RR v nouzi, nebo odkud? Jestli to není tajný tedy

Jinak demolování je blbý, holt je mu smutno a nudí se, v první řadě bych mu zavřela do ložnice aby tam nemohl čůrat no a dát ho někam do místnosti, kde toho zničí co nejmíň (s jedním psem jsme dávali všechno až ke stropu nebo zamykali no) a hlavně pryč kabely a tak aby si nějak neublížil.

Venčič by pomohl hodně.

Je skvělý, že jste si ho vzali, určitě z něj bude úplnej hodňoušek až dospěje.

sidinka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 14:55
- Nahlásit

Je odebranej ze sobesicke kauzy. Uvidíme zkusím mu poachovavat mnamky aby se zabavil a zavřeme ho do místnosti a uvidime

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání