| Autor |
Zpráva |
Kokrhák
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2014 18:07
- Nahlásit
Dobrý den,
chci se zeptat ohledně aportu:
Moje fenka Brigita ( NO ) se naučila překusovat aport... Dnes jí je 2,5 roků a aport jsme se začali učit nedávno. No , problém bude asi u mě , učila jsem ji aport ,, hrou '' a teď se mi to asi vymstilo :/ pospíchala jsem, aby jsme se ho rychle naučili, protože máme jít za 30 dní na zkoušku, kde ten aport je . Jako nosí ho, ale cestou zpět překusuje, nebo když jí dám za aport čínku, chytne ji za bok než uprostřed :/ proto vás prosím, máte nějakou radu jak odnaučit Něm. ovčáka překusovat ? a jestli to zvládneme do 30-ti dnů do těch zkoušek ? Abych pak zbytečně nevyhodila 500 ,- jak se lidově říká : vyhodit oknem . Nejčastěji ji aportuji s míčkem ( plným i prázdným ) a dávám jí ho i za odměnu , např. za dobře provedený cvik jako přivolání nebo tak ... Předem moc děkuji za jakoukoli účinnou radu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2014 19:37
- Nahlásit
Kokrhák
hele za měsíc by to myslim šlo přes klikr,aspon mě se tim překusy značně eliminovaly a šlo to rychle celkem.
Míček bych jako aport vůbec nepoužívala,nauč jí aport jako cvik na činku. míček nech jen jako odměnu.Nevim jestli najdu video kde je to docela pěkně ukázáný,ale jistě mne někdo předběhne ..myslim,že bys to stihnout mohla když na tom mákneš
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2014 19:39
- Nahlásit
A na jakou zkousku se chystas?
nebo když jí dám za aport čínku, chytne ji za bok než uprostřed
Na to pomuze cinka s velkymi krajnicemi, aby musela capnout stred.
Prekusuje, i kdyz pred tebou sedi?
Za mesic asi prekusovani uplne neodstanis, jestli s ni mas zbytek cviku (zalezi na zkousce) dotazeny, klidne zkouskou muzete projit, jen s bodovou ztratou za aport.
Na cvicaku ti nazivo neporadi? Ja bych cvik zacla ucit znovu, odzadu, neco ala tohle. Tenhle princip a metoda jsou ozkouseny a fungaji, zalezi ale na tobe, jakym smerem se ve vycviku ubiras.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2014 19:44
- Nahlásit
davidkova renata
ale jistě mne někdo předběhne
Njn. Zdravim soudruzku Nandu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2014 20:11
- Nahlásit
Fifi
Zdravim soudruzku Nandu.
souška hárá takže kopačky maj pohotovost ) též zdravíme
Za mesic asi prekusovani uplne neodstanis
čéče já myslim že by mohla u nás to šlo fakt rychle..ale jasně že to neni obecnej jev..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2014 20:50
- Nahlásit
davidkova renata
čéče já myslim že by mohla u nás to šlo fakt rychle..ale jasně že to neni obecnej jev..
u mě to trvalo několik let, až vypadl poslední ..
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2014 07:50 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit
Kokrhák
cestou zpět překusuje, nebo když jí dám za aport čínku, chytne ji za bok než uprostřed
Tohle jsem u svého psa vyřešila kilovým aportem, ten se za okraj chytit nedá a díky váze se fakt blbě překusuje
|