Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / RR+novofundlan směs
Autor Zpráva
LucieSouckova
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 09:10
- Nahlásit

Ahoj,asinejspis ze zeptam hloupe.Ale ja se presto zeptam....jiz mam drobne zkusenosti s vychovou psa,bohuzel vse jen z literatury,neznam nikoho,s kym bych toto tema probirala.Mohli byste mi,prosim,poradit, co s dvoumesicnim RR+novofundland smeskou?je to dabel,vse kouse a ty skrabance na rukou jen pribyvaji.Mame ji moc radi a tak bych nerada nejak pokazila vychovu.Cas s ni travim moc rada,ale vecne po me skace,okusuje mi kalhoty a prave ruce,co s tim?cetla jsem tu o duslednosti a mensimu trestani a tak nevim,jak ji to odnaucit.Poslechne na privolani jen kdyz se ji opravdu chce,jinak na mne hodi svuj steneci pohled a dela,ze neslysi.S takovou povahou jsem se jeste nesetkala a tak bych byla velice vdecna za kazdou radu.Kdyztak prosim .Dekuju mooooc mail:luciesouckova2@seznam.cz

Karolina77
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 09:48
- Nahlásit

Když jsme si pořídili do rodiny prvního knírače, maminka (kynologií nepolíbena) po dvou dench volala chovateli, jestli si je jistý, že to štěně nemůže mít vzteklinu - tak bylo divoké
Neboj, je to normální chování - skáčou, koušou a trhají všichni, od jorkšíra po dogu - NETRESTEJ, HRAJ si s ní. V tomto období je dobré mít neustále po ruce hadr (ideální jsou ustřižené nohavice z riflí, vydrží dýl) a pokud začne útočit na tvé ruce nebo nohy - nalákat ji na ten hadr a hrát si. Časem z toho vyroste. A to přivolání v tomto věku taky moc nehroť , jen buduj vztah a snaž se být pro ni (pomocí pamlsků a hraček) co nejatraktivnější. Zdravím a užívej si štěněcí období, hrozně rychle ti z něj vyroste

LucieSouckova
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 09:52
- Nahlásit

Děkuji moc no a jeste se zeptam,slysela jsem,ze se ma chodit na delsi prochazky apod az po roce veku,aby neonemocnely klouby,je to tak?

Petka86
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 10:06
- Nahlásit

RR+novofundland ? To by mě zajímalo čemu je štěndo podobné? Nemáš foto? Já mám RR doma a bylo to s ní stejné. První 2 měsíce nazval přítel utrpením :-D Byla fakt divoch, kousala, škrábala, chodili jsme samá modřina. Musíš holt mít pořád něco po ruce a to ji vnutit, ať kouše místo tebe. Ale i tak si ráda kousne či škrábne do pánička, protože je to děsná sranda. Občas už jsme z ní byli zoufalí, ale neboj, věkem se to lepší a lepší

LucieSouckova
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 11:08
- Nahlásit

Petka86 Poslu, dej mail je to zajimava smes,nejvice je vsak podobna RR

birma
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 11:09
- Nahlásit

LucieSouckova
slysela jsem,ze se ma chodit na delsi prochazky apod az po roce veku,aby neonemocnely klouby,je to tak?
Tak ono záleží, čemu říkáš delší procházky. Jestli výletům okolo 40ti a více km, tak určitě a hlavně přidávat zátěž pomalu. Ne v roce říct, že pes dospěl a může všechno a zapřáhnout ho naplno, ale postupně zvyšovat ať si zlepšuje fyzičku. Jestli ale myslíš 5 km pomalou chůzí tak určitě ne

LucieSouckova
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 11:19
- Nahlásit

birma
No zatim jsme byli okolo tech 3km,jen aby si to okoukla takze fajn,zacneme znovu chodit

birma
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 11:39
- Nahlásit

LucieSouckova
prostě se jí přizpůsob, kdyby se loudala vzadu, tak dejte třeba půl hodinky pauzu, ať si vorazí. 3 km mi přijdou na dvouměsíčního prcka dost, ale pokud pak neodpadne a nespí zbytek dne, tak asi v pohodě Co se týče kloubů, tak to chce hlavně dbát aby neskákala moc, pozor na schody a kvalitní krmení. Stejně je může mít v dospělosti v háji ať se budeš snažit jakkoliv, na druhou stranu je může mít úplně v pořádku i kdybys na to úplně dlabala. Je to takové nevyzpytatelné trochu...

Petka86
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 11:39
- Nahlásit

LucieSouckova
Poslala jsem ti ho na mail
Já tu naši taky s pohybem nějak extra neomezovala, ale samozřejmě s rozumem. Od mala jsme většinou chodily tak na hodinové procházky, jejím tempem a postupně prodlužovali. Jinak by se s ní nedalo doma vydržet. Ale ta naše i tak pak doma řádila jak pošuk a moc toho nenaspala :-D
Teď má rok a půl, tak chci vyzkoušet běh u kola. No jsem zvědavá jak dopadnu..

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2014 14:23 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

LucieSouckova

ahoj - když byl naše ohařisko malý, dopřávali jsme mu pohyb - ale fakt dle jeho požadavků, myslím, že ty tři kiláky - vzhledem k tomu, jak to v poslední době u velký psů s klouby je - by mohly být moc, Když byl takhle maličký, vyaziíli jsme s ním na pole což je tak kilák, tam jsme si hráli, a blbli a pak zpravidla odpal a nesli jsme ho půlku cesty zpátky už v ruce. Opravdu to chce přizpůsobit tomu štěndu a taky trochu počítat s tím, že oni tu brzdu kolikrát nemají a jedou do padnutí. Zas a le na druhou stranu pochopitelně ho v pohybu neomezovat a nedělat z něj pecivála.

a to kousání je fakt normoš, všichni jsou jak magoři. Chce to jen směřovat tu hru do směrů, který se líbí tobě, takže se radšis ním oněco přetahovat, místo toho aby se on přetahoval s tvojí nohavicí, tu energii využít k tomu, že si budete hrát spolu a on se u toho bude učit /přivolání, "základy" aportu, to aby si tě hlídal atak/

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání