| Autor |
Zpráva |
Klára88
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2014 10:16
- Nahlásit
Ahoj, chtela bych se zeptat na radu. Mam 3. mesice stare stene zlateho retrivra. Je moc hodna, chytra a krasne se uci. To s cim bojujeme je pousteni do dveri. Casto prijde cela od blata a je to nutne nehlede na to, ze bych byla rada, kdyby se to naucila i v ramci vychovy. Kdyz ji posadim a snazim se vejit prvni, zacne se chovat uplne hystericky a dere se do dveri jako kdyby ji horelo za zadkem ...nenasla jsem zpusob jak ji vysvetlit, aby pockala minutu. Tak ji vyhodim za kuzi ven a zavru dvere a necham ji chvilku tam, ale to asi take neni spravne?? Nebo je jeste prilis brzy zatezovat ji timhle? Nechci na ni byt prilis prisna..Diky za rady
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2014 10:41
- Nahlásit
Klára88
Trestat jí za procházení dveřma je blbost, zvlášť u tak malého štěněte. Spíš jí uč, co má dělat, třeba že dveřma se prochází jen na povel, to jí uč na odměny a samozřejmě jindy než když je celá od bláta, nejdřív na vodítku s tebou, pak samostatně, pokud to budete doma vždycky!!! dodržovat, to znamená, pokaždý když jí bude někdo pouštět dovnitř, musí s daným povelem, tak se to naučí v pohodě, já takhle učím všechny svoje psy, že bez povelu nesmí za plot ani do baráku, do tý doby, než to bude umět, tak já osobně bych měla pro ní připravenýho u dveří něco lákavýho, hračku, kost na kousání atd. a odlákala tím její pozornost od dveří
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2014 11:10
- Nahlásit
Klára88
Tak ji vyhodim za kuzi ven a zavru dvere
a ona se pak dere ještě víc, honem honem, než jí ty dveře zas zavřeš a zůstane tam sama.
zkus vodítko a pamlsky.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2014 00:06
- Nahlásit
Tohle jsem učila-neučila. Vecpala jsem se do dveří první (to není tak těžké), hned za dveřma si štěně zablokla kolenem, takže muselo postát, utřela mu packy a teprv pak ho jásavě vypustila do baráku. Po pár provedeních se naučí, co se za dveřmi děje, a přizpůsobí tomu i chování přede dveřmi.
Chtít po tříměsíčním, aby posedělo přede dveřmi, čekalo na pokyn, způsobně se chovalo apod., mi přijde jako nesmysl a zbytečné přidělávání práce a nervů na obou stranách.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2014 21:00
- Nahlásit
Tak já bych tipnul, že nejjednodušší ho bude prostě přidržet venku tam, kde má zůstat (s patřičným povelem může být)
|