| Autor |
Zpráva |
LenkaDo
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2014 14:41
- Nahlásit
Dobrý den, máme chatku v osadě - nemáme ploty. Zahradu máme vyvýšenou a jediná cesta je přes schody, tak se k nám také dostává pes naší sousedky. Je malý, bílý, vypadá jako větší bišonek, v plemenech se vůbec nevyznám. Minule nám vběhnul na zahradu a když jsem se proti němu postavila, že mu dám najevo, aby zmizel, začal po mě štěkat. Udržoval si vzdálenost a dbal na to, aby mezi náma vždy něco bylo a pořád stěkal. Majitelku vůbec neposlouchal a ta mu potom ani nevynadala, akorát s ním mluvila jako s malým dítětem. Je nějaká neagresivní rada proti takovému psu, nebo máme postavit plot? Sousedka s tím nehodlá nic dělat, pes pobíhá i po cestě, čekáme kdy se mu něco stane. Napadlo mě, jestli by nereagoval na píšťalu, nebo na nějaké pachy.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2014 17:24
- Nahlásit
LenkaDo
Napadlo mě, jestli by nereagoval na píšťalu
píšťalka psa nezažene
na nějaké pachy
mamčina tupá sousedka vystříkala společný dvůr octem, protože tam prý něco označkoval můj pes. No, osobně si myslím, že i jestli něco na tom dvoře označkoval, smrdělo to určitě míň než ta litrovka octa.
Sousedka s tím nehodlá nic dělat,
právo je na vaší straně, ona je povinná si psa zabezpečit, můžete na psa zavoílat policii, poslat stížnost na obec
neagresivní rada proti takovému psu
obecně s majiteli, co s něčím nerodlají něco dělat je těžké pořízení
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2014 19:49
- Nahlásit
LenkaDo
Psa nezaženete nijak, můžete poslat stížnost na obecní úřad nebo volat měšťáky, aby psa odchytili a odvezli do útulku, ale pokud majitelce bude všechno fuk, tak s tím nic neuděláte, jedině postavit ten plot.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2014 20:25
- Nahlásit
pokud se k vám dostane jen přes schody a jinudy ne, tak není třeba plot, ale stačí branka, ne?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2014 22:09 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Místo dávání najevo hoďte jeho směrem plastovou konev
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2014 06:39 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
corgi
hoďte jeho směrem plastovou konev
tak jako určitě je to lepší rada, než si stoupnout proti psovi, ale s mojí šikovností bych
1. rozflákala konev
2. to co by ta konev trefila
3. malý bílý psík by popadl nerozbité kropítko a zdrhnul s ním, aby se za chvíli vrátil, protože ta hra, kdy tři metry od něj (házím fakt špatně, místo kde stojím je zcela nepodstatné) spadla konev, byla výborná sranda
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2014 08:59
- Nahlásit
kachna_
zapomnělas na alternativu, že plastovou konví trefíš psíka a vyrobíš z něj plakát a máš vystaráno
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2014 10:22
- Nahlásit
PetraK
zapomnělas na alternativu, že plastovou konví trefíš psíka a vyrobíš z něj plakát a máš vystaráno
ještě se mi nestalo, že bych trefila cokoliv ve směru kterym házim
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2014 10:59
- Nahlásit
kachna_
pojďme založit klub!
jinak bod 3 je dost dobrý a je vidět, že vycházíš ze zkušenosti
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2014 12:09
- Nahlásit
kachna_
tak já ani nepředpokládala, že by to byl záměr právě. ovšem v případě, že budeš chfít hodit konví někam směrem KU PSU, može se Ti to vymknout kotrole a nehodíš právě KU PSU alébrž NA PSA
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2014 13:46
- Nahlásit
PetraK
kachna_
zcela opomíjíte možnost a to ať už při hodu ke psu nebo na psa, že pes se dost nasere, jednou jsem viděla nasranýho westa, kterýžto popis zadavalky splňuje a nebyl to hezkej pohled
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2014 14:01 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
že pes se dost nasere
a tak to by ho dožralo už to, že se před něj zadavatelka postavila...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2014 14:09
- Nahlásit
kachna_
tak to by ho dožralo už to, že se před něj zadavatelka postavila
však jo, štěkání a udržování odstupu, to je první stupeň, však to mám doma, druhý stupeň už jsou útoky na achilovku
|
krisikowa
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2014 10:50
- Nahlásit
Oplotit pozemek, když to sousedka nehodlá řešit. Nebo promluvit se sousedy, jestli s tím taky mají problém, napsat společný dopis na obec.
|