| Autor |
Zpráva |
Nela
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 20:38
- Nahlásit
V poslední době mám trochu pocit, že toho, co má cenu na tomto fóru číst, je tady málo. Některé diskuse připomínají pavlačové hádky a vzájemné napadání. Nějak se ztrácejí dobré rady. Nikomu neberu jeho názory, každý má na svůj názor právo. Nakonec lepší alespoň nějaký názor, než nic. Ale faktem je, že některé názory mě přinejmenším překvapují.
Myslela jsem si, že lidi, kteří mají rádi psy, jsou dobří, ale tato naivita asi není na místě. Je tolik nenávisti mezi lidmi a to i kvůli psům? Neměli bychom se nad tím trochu zamyslet? Tak a teď se do mě můžete pustit.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 20:58
- Nahlásit
Nela
Řekla bych že máš pravdu, třeba ti co nemají se psy skušenosti se na něco zeptají a ostatní jim odpoví že je to normální...ale jinak se tu taky poradí.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 21:02
- Nahlásit
Ahoj, pro mě má tohle fórum význam rozhodně! Psa vychovávám spíš instinktem a někdy se mi rady vás zkušenějších hodí... Nicméně někdy se "diskutuje" o zbytečnostech a to je na tobě, co chceš číst a co ne... a potom taky na správci, ať nesmysly maže...jinak zamýšlet se nad nenávistí je určitě fajn, ale tvoje skutky o tobě prozradí víc. neklesej na mysli a vezmi psa ven
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 21:05
- Nahlásit
No nela má ale vážně v něčem pravdu. I já sem si spustu rad vzala...
|
Nela
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 21:09
- Nahlásit
Eda
před chvílí jsem se vrátila z procházky se psem. I když je mi zrovna dneska zdravotně "pod psa", nedokázala jsem ho ošidit o jeho procházku. A je mi trochu líp. Můj pes mi strašně pomáhá. Vychovala jsem ho tak, že je na mě hodně závislý. Chtěla jsem to tak, protože s nezávislým psem se špatně cvičí a sportuje. Je taky ale pravda, že jsem závislá i já na něm. Je to normální, že když jsem v práci, že se mi po něm stýská?
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 21:24
- Nahlásit
Nela
Já sotva odejdu z bytu už se mi po ní taky stýská tak že to normální je,
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2005 14:12
- Nahlásit
Mně se po psovi taky stýská, možná víc než po manželovi.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2005 14:15
- Nahlásit
Vcelka
No tak to bývá. i když jdu třeba jen vysipat koš nebo jdu do schránky tak mě ta potvurka vítá jako kdyby mě 100let neviděla a vždy u toho tak knučí jako by nadávala že sem si dovolila ji na tu minutu nechat doma )
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2005 19:40
- Nahlásit
To je jasný, stýskání je v pořádku... Já jsem došla tak daleko, že když jsem dlouho do večera ve škole nebo v práci, tak posílám domů smsky jak se má moje psí holčička... Jukněte na www.eda.mujpes.cz. Jenom pro představu
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2005 19:47
- Nahlásit
Eda
Nádhernej pejsek. já mám taky svoje stránečky..
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2005 20:20
- Nahlásit
napiš adresu, ráda se kouknu i na jiný psí krasavce...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2005 20:45
- Nahlásit
tak zpět, už jsem našla tvoje galerie.je to moc krásná ovčanda...inu, asi se opakuju, ale je to krásné mít takového psího kamaráda... nebydlíš někde poblíž Prahy?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:02
- Nahlásit
Myslím si, že je třeba umět tohle fórum pročítat. Pravidelně tu nacházím věci, které mě zajímají a které nevím a ani se nemusím ptát, protože mou otázku v daném tématu položil někdo přede mnou a teď se mi naskytne x odpovědí. Když mám problém ojedinělý, zeptám se. Když se mi chce jen tak kvákat v podstatě o ničem, přidám se, nebo mnohdy i načnu "vzduchoprázdné téma", ale pokud se najdou lidi, kteří se ke mě přidají, myslím si, že to nikomu neublíží. Kdo to číst neche, nečte to a nepřispívá. Nezajímavé téma zanikne samo. A taky mám radost z mnohých názorů a postojů zdejších pisatelů, protože mě těší, že takoví lidi ještě jsou. Třeba je nenacházím kolem sebe v reálu.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:13 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Mne toto forum dalo vela, by sa dalo povedat. Bez opytania som tu nasla odpovede na niekolke moje otazky. A ked sa vynori nova, tak sa spytam, vzdy sa mi dostalo odpovede a to ma tesi. Tiez ludia su tu super, co ma nezaujima necitam alebo na to nereagujem. Ved o tom to je!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:23
- Nahlásit
Garfield
pigie
To je i můj názor
Pigie, jak jste dopadli na rentgenu?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:31 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ketrin
Ahoj, uz si spat? Ako bolo? Ja som dopadla vid
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=4&topic =1230&page=3
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:36
- Nahlásit
pigie
To je mi líto. A věř, že Ti opravdu rozumím a vím, jak Ti je.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:43
- Nahlásit
pigie
Ukazuje mi to tam, že to téma bylo vymazáno... ale podle Tvého smajlíku soudím, že nic moc....
Tak vítej v klubu majitelů dysplastických psů...
a nebreč a choďte hodně plavat
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:45 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ketrin
Hodila som to tam nejako zle, teraz som to opravila, malo by ti to ist. A mas pravdu, diky za prijatie do klubu Uz som sa z toho spametala, nebolo mi najprv vsetko jedno.
Garfield
Diky moc.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:46
- Nahlásit
Ketrin
Bylo tam něco o výroku veta o uspání ve 4 letech...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:51
- Nahlásit
Uděláme si KIP (klub invalidních psů) a budeme chodit na lavičky do parku krmit ptáčky a invalidní pejsci v předčasném důchodu budou kolem nás packat tu po třech tu po jedné tlapičce a budou si navzájem vyhovovat, neboť jejich představy a možnosti vybití energie budou dosti podprůměrné, leč podobné. A lidé kolem nás budou obdivně chodit a říkat jak je to krásné, dožít se s pejsky takového věku a nechat staříčky a stařenky v klidu jejich moudru. A my je budeme uvádět do rozpaků sdělením, že staříčkům a stařenkám je 2-5 let...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:54
- Nahlásit
Garfield
Bozinku, ty si ma fakt rozosmiala, normalne mi tecu po licach slzy. To by bolo dobre fakt mat taky klub, kde by si majitelia krivkajucich alebo inak postihnutych majitelov mohli vymienat skusenosti a schadzat sa v parkoch spolu, kde nebude hrozit zhodenie prilis energickym mladym psom
Garfield, nechces sa stat predsedkynou tohto klubu?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:58
- Nahlásit
pigie
Garfield
vy si stěžujte, já mám doma dva psy se 4/4, jednoho třínohýho a jednoho s podkusem, a je jim to jedno, vesele si tu skáčou po zahradě a na stařecký ůvahy prdí , tedy krom našeho 13ti letého čtyřkaře, ten už je trochu pomalejší
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 11:58
- Nahlásit
pigie
Přenechávám předsednictví Garfieldovi. Jako těžký dysplatik v 6 měsících Vám všem kraluje.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 12:03 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Garfield
OK, on bude predsedovat a ty budes jeho mluvci Hugo tu dysplaziu tiez ma urcite skor nez od RTG Ale on ma aj na prednych a este osteochondrozu na pravom ramene On je invalid na vsetky styri, takze mu nezostane ani jedna v starobe Sice to teraz vobec nie je vidno Ale ten klub mi naozaj vrta v hlave, clenov by tu bolo dost
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 12:07
- Nahlásit
pigie
Máš pravdu. Jako členský příspěvek vložím do našeho klubu zhotovený vozíček přesně na Tvého pesu, pořídím Garfieldovi postroj a dokud bude chodit alespoň po předních, tak bude Huga po tom parčíku vozit. A každý nově příchozí člen bude střídat toho předešlého, protože ten už bude taky nechodící... Kolik je Hugovi?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 12:10
- Nahlásit
Přála bych vám vidět mou těžce dysplastickou veteránku (skoro 10 let, DKK 4/3, nadváha) jak vyskakuje jako srnka do 170 cm vysoké ohrádky na posekanou trávu a spadané listí, protože kdysi v dávnověku tam našla nějakou kost. Denně se tam chodí přesvědčit, jestli tam zas není něco dobrého.
Nebo je to prostě taková rozcvička.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 12:12
- Nahlásit
Garfield
Bingo, Hugo bude mat zajtra 15 mesiacov A mladsi sa musia starat o starsich, nie? A my s Hugom mu za to kupime na tie predne boticky, aby si moc vlastne nohy nezodral
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 12:14
- Nahlásit
Ketrin
Aj ja chcem taku starobu pre svojo psa!
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 12:22
- Nahlásit
Víte co holky, já si z toho můžu už jen dělat srandu. Je to strašně jednoduchý, buď máte peníze na operaci a risknete to, nebo je nemáte a pak se dá opravdu už jen vyplnit ta přihláška do "KIP". Jen nemá cenu platit si tam předplatné, protože nemůžete vědět, jak dlouho těmi členy budou pejsci moci být. Co je v mých silách, to udělám a jsem v podstatě ráda za to, že bude v mých silách i ten konec a bude jen na mě a na mé úvaze, kdy to skončím. Teď běžela ta "Kapka naděje" - co je to dysplatický pes, kterého nemusíte nechat trpět, když nechcete, proti umírajícímu dítěti, na něž se musí vlastní máma jen dívat a čekat týdny a měsíce na to, až to příroda nějak ukončí... Není to pesimismus, je to jen realita.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 12:28
- Nahlásit
Garfield
Ja suhlasim. Ja som sa uz naplakala dost a neviem, preco mam uz plakat, ked psovi vlastne teraz nic nie je. Robim co mozem a ked pride jeho cas, tak mu pomozem tiez. Nam by ale ani operacia nepomohla, takze my tu KIP-ku mame istu
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 12:33
- Nahlásit
pigie
Hlavně je fajn, že pes neví že má DKK (DLK,...) a je mu to srdečně jedno. Žije přítomnou chvílí a to mu můžeme jen závidět. Dokud to jde, můžeme si je užívat a až to nepůjde, můžeme jim darovat ten milosrdný odchod - Garfield má pravdu, jsou horší věci. Hlavu vzhůru.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 15:31
- Nahlásit
Když se vrátím hlavnímu tématu, tak jsem z těchto stránek zíkala
užitečné rady, a pocit, že v některých problémech nejsem sama,
na některé věci jsem získala jiný úhel pohledu, třeba i tím, že jsem si přečetla názory jiných i když ne vždy jsem s nimi souhlasila,
získala jsem pocit, že pokud mám co k tématu říci tak je lepší poradit než "prudit", protože se to mnohem lépe čte a že vše se nechá řici s taktem a slušně,
a zíslala jsem dojem, že hodně lidí si pořizuje pesjka a vlastně hned z kraje se bojí, aby jim pejsek nepřerostl přes hlavu.
Shrnuto, chodím sem moc ráda, pokud čas dovolí a ještě raději pročítám smysluplná témata! Třeba tohle
|
Nela
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2005 22:04
- Nahlásit
Bora
jsem taky ráda, že jsou ještě lidi, kteří se o své zkušenosti podělí. Není jich mnoho. Někdo ale o rady nestojí, navíc ne každý umí diskutovat slušně a nezaujatě. Někteří se hned uráží nebo nadávají. Dneska je tolik zloby mezi lidmi, až mě to zaráží. Všichni tolik spěcháme, že skoro nemáme na nic čas. Ještě že máme čas na naše pejsky.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 09:15
- Nahlásit
Ahoj všichni! Mě tato diskuse přinesla hodně. Mám prvního pejska, takže jsem tady nasbírala dost zkušeností. Ať už tím, že jen témata pročítám nebo tím, že se ptám. Vím, že pro někoho jsou otázky začátečníků dost trapné a ani se neobtěžují na ně odpovídat. Ale přesto se zde najdou i dobráci, kteří, přestože se věnují kynologii 10 i více let, odpoví, poradí a nedělají si ze začátečníka jenom blázny, nenaváží se do něj apod. Měli by si asi i tito uvědomit, že taky před nějakými lety začínali. A taková ta témata já jim říkám "oddechová", o tlachání na úrovni pavlačové diskuse, jak to tu někdo nazval, mě baví. Třeba ty básničky, myslím, že se každý dobře pobavil. Není to o nějakých radách o sportovní kdynologii, ale jenom si tak prostě pokecat o životě. Kdo chce čte, kdo neche ať nečte a neprudí. Toť můj názor.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 22:16
- Nahlásit
Je tady hodne lidi co si stezuji ze lidi neradi, ale ono je to opravdu tezky bez znalosti psa a hlavne psovoda na vetsinu veci dost dobre radit nejde neb spatne pochopeny problem nebo spatne pochpena rada muze danou situaci zhorsit misto aby pomohla. Radit se da pouze obecne, konkretni rady jsou vetsinou dosti nezodpovedne.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 11:49
- Nahlásit
Martina
prosímtě nejde o cílené a inteligentní otázky začátečníků,zapálených ve svém novém hobby....jde o neskutečný žvanění fakt stupidních ignorantů,kterým patří do ruky pes na obrázku nebo z PVC....prostě celoplošný projev skupiny lidí spojených dvěma věcmi-nějakým vztahem ke psu a netovou gramotností,kde se najde celý spektrum od po .......
A protože pokud někam vlezu,dělám advokáta psům,nikoli lidem,na ty srdečně kašlu,tak se nediv,že po nich chutě pálím přesně co si myslím.....když já začínala nikdo se se mnou nemazal,za blbý kecy blbej xicht a peprnej komentář,když nemáš co přínosnýho říct nebo na co inteligentního a k věci se zeptat,radši drž hubu než si dokoukáš a dočteš podklady....já nezačínala v prostředí,kde se psi drželi jako muchlaní mazlíčci,ale kde se s nima cvičilo a na výsledky....a pes se bral jako pes,sportovní partner,ale pořád pes....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 12:05
- Nahlásit
Jasně, to Ti nikdo nebere to co jsi tu napsala. To, že jsi se psy dokázala hodně, to Ti taky nikdo nebere a já to obdivuju. Ale třeba se tu řešilo téma granule a vařená strava.
Někdo se na něco zeptá a Tvoje odpověď je: Proboha co to studuješ, určitě něco humanitního co? O deset příspěvků dál stejně odpovíš na to co se dotyčný ptal/a, ale prostě si nikdy neodpustíš to rýpnutí. Kdo Tě zná, tak už ví, že je to Tvoje normální reakce, ale kdo je tu poprvé ...... tak si prostě musí zvyknout.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 12:09
- Nahlásit
Martina
omyl,nic moc jsem se psy nedokázala,na to jsou tady jiní....já jestli něco umím,tak vychovat a vyladit mladý zvíře,postarat se o něj medicínsky a tréninkově,ale na vrchol se můžu jen dívat s hodně zakloněnou hlavou...opravdu hodně dokázali úúplně jiní lidi,někteří z nich sem chodí,Nikita,Ebony,.....já jsem jen věčný mírně pokročilý uživatel.....to že toho teoreticky vím o hodně víc než většina běžných pejskařů neznamená,že jsem v kynologii někdo....naopak si myslím,že každý kdo se tímhle hobby zabývá by na tom měl být stejně jako já,a měli bychom tvořit "edukovanou členskou základnu",ze které pak vyrůstají skutečné špičky....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 12:15
- Nahlásit
Sali
Pěkně napsáno. Tentokrát jsi mě ušetřila. Už jsem čekala smršť na mou osobu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 12:21
- Nahlásit
Martina
ale ty neplácáš nesmysly......podívej se,já fakt vylítnu jen na toho,kdo totálně pláááácáááááá.....to rýpnutí si neodpustím,s lidskou blbostí bojovat po dobrém prostě neumím.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2005 08:19
- Nahlásit
Co mi dala tahle diskuze?
Pomohla mi zvládnout zánět dělohy mojí fenečky. Donutili jste mě jít na veterinu hned a nečekat až do večera.
I když se pak ukázalo, že je to otevřený zánět a akutní ohrožení života nehrozilo, stejně jste mi moc pomohli.
Žádost o radu jsem dala na čtyři různé poradny a jako jediní jste reagovali ihned.
Všem díky!
|
Nela
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2005 15:34
- Nahlásit
I mně dává tahle diskuse něco. Ale přiznám se, že jen někdy. Někdy tady jsou neskutečné bláboly a někdy i hnusárny. A prokousat se jimi k normálním věcem je hrozná ztráta času o který kradu své psy. Ale z druhé strany pro mě je důležité se občas vypovídat z nějakých starostí a pokecat, a to trochu anonymně - pod přezdívkou - protože některé věci se naplno říkají dost blbě. A to je tady ideální, protože člověk narazí na lidi, který jsou stejně naladěný a je mu hned líp.
|
Zdenda
|
# Zasláno: 18 Říj 2005 15:43
- Nahlásit
I mě tyhle diskuze sem tam pomohly. Teda já moc nepíšu, spíš čtu a sem tam si něco vyberu
|
Zdenda
|
# Zasláno: 18 Říj 2005 15:46
- Nahlásit
I mě tyhle diskuze sem tam pomohly. Teda já moc nepíšu, spíš čtu a sem tam si něco vyberu co potřebuju ale moc mi pomohla třeba ohledně konce starého psa. Najednou je mi jasný že psi přicházejí a odcházejí, že je jim vymezen kratší čas než nám a tak si se svým psem užívám jeho stáří dokud ještě může, pak ho doprovodím na poslední cestu, obrečím ho a pořídím si dalšího, protože vím, že bez psa by mě bylo jen půl.
|
monika
|
# Zasláno: 18 Říj 2005 21:32
- Nahlásit
já se přiznám, že i já tuhle diskuzi potřebuji a využívám.Pesanům jsem se věnovala od svých 16 let a pak jsem to utlumila.Po 15ti letech jsem se k tomu vrátila a změny jsou ve všem.Znova se vše učím a opravdu se snažím.Musím se přiznat, že jsem oprášila i své znalosti, ale i odsud si sem tam něco odnesu.děkuji za to všem.
|