| Autor |
Zpráva |
Kristulka
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 17:29
- Nahlásit
Dobrý den,
mám dvouměsíční štěně labradora. Zajímalo by mě, zda již v tom věku by se mělo začít s jeho výchovou anebo je vhodné ještě počkat? Jde o to, že psík je velmi temperamentní, je to neposeda. Pravdou je, že jsem ho před dvěma dny naučila povel SEDNI, ale na další učení nemá již náladu. Při mém snažení se mi raději zakousne do nohy a ignoruje mě. Předpokládám, že je tedy chyba v technice učení. Chtěla bych poprosit o nějaké rady, jak na takového svéhlavého psíka vyzrát. Hlas nezvyšuji, tělesným trestům neholduji, takže v tom by neměl být problém. Prostě se chová, jako když jsem mu pro srandu. Uvědomuji si, že je to malé štěně, ale přeci jen mě znervózňuje jeho nezájem.
Můj další dotaz směřuje k elektrickým zásuvkám. Byla by nějaká rada, jak je zakrýt? Psíka učíme, aby si zvykal být sám doma, tak bychom neradi, aby se stalo nějaké neštěstí.
Děkuji
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 18:26
- Nahlásit
Štěně začínáš vychovávat v okamžiku,kdy si ho převezmeš od chovatele,ať chceš nebo nechceš, ať si to uvědomuješ nebo ne. Tvojí největší starostí by teď mělo být, jak si štěně na sebe navázat (hrou,poskytováním mu jistot, seznamováním ho se světem okolo = socializací) a v rámci toho ho můžeš učit povely (životně důležité "ke mně" - využíváš,kdy k tobě štěně samo běží, atd.).
Do zásuvek dej dětské záslepky,pokud se bojíš, že je bude rvát ze zdi, tak mu k nim zamez přístup.
|
Kristulka
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 18:34
- Nahlásit
Napsala jsem to špatně, měla jsem na mysli, kdy je zapotřebí začít s výcvikem, ne s výchovou. Pardon
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 19:29
- Nahlásit
Kristulka
Tak ideal je najit si v okoli pejskare, skolicku, cvicak, individualni hodiny, tam tebe nasmeruji optimalne pro praci se stenetem. I te nauci, jak si zajem stenete ziskat atd... Odkud jsi?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 19:44
- Nahlásit
Kristulka
já bych taky výcvik od štěnětezahájila v dobré školce nebo na cvičáku.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2014 21:37 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Kristulka
Předpokládám, že je tedy chyba v technice učení
Áno, já bych to nazvala "chyba je na druhé straně vodítka". Což je u prvopejskařů naprosto běžný jev a nejlepší bude, když si najdete nějakou psí školku, kde se do všeho tak nějak vpravíte a "naučíte se učit" toho pejska
K těm zásuvkám - napadá mě klasická dětská pojistka, ovšem je otázkou, jestli šikovný štěník nerozkouše i tu. Raději bych zabránila přístupu ke všem v dosahu - dala před ně nábytek, nebo ohrádku/mřížku...
|
Kristulka
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2014 11:00
- Nahlásit
Fifi, jsem z Českých Budějovic.
Díky za odpovědi
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2014 16:20
- Nahlásit
No pokud chceete, aby se už nezakousával do nnohy, je třeba koupit clicker.
|