Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Dobrý cvičák v okolí v F-M
Autor Zpráva
Petka86
Člen
# Zasláno: 29 Led 2014 09:41
- Nahlásit

Dobrý den, je nejlépe v okolí Frýdku-Místku nějaký kvalitní cvičák pro psy s problémem? Mám 1.5 let starou fenu RR. Do roka s ní nebyly problémy, jen byla bázlivější vůči cizím lidem, tvrdohlavější a přivolání nebylo a není spolehlivé (řeším stopovačkou). Teď jak dospívá, tak začíná ''zlobit''. Začala na procházkách vyjíždět po fenách, nejdříve jen občas, ale zdá se mi, že se to stupňuje a už to nejsou jenom feny. Spíš se mi zdá, že je chce od strachu zastřašit než, že by byla agresivní- vyštěkne a vrhá se k nim. Myslím, že by nekousla. Nejspíš by si psa jen čichla a nechala toho, jenže ji takhle k nikomu nemůžu pustit. Takže vyvádí, já ji držím na krátko a ona se sklidní, až psa mineme. Bohužel ji nedokážu donutit, ať nenapíná vodítko Jak vidí psa, je jak v transu. Od mala jsem ji na psy i lidi zvykala, ale pár psů ji už vylekalo a jeden napadnul. Tak je tím možná poznamenaná a ráda bych s ní chodila někde na cvičák, kde se opět seznámí s pohodovými psy a poradí mi, jak s ní v těchto chvílích zacházet a vysvětlit ji, že si to nepřeji. Teď jak mi sotva se přibližujeme ke psu takhle vyvádí, těžko se s ní bude chtít na procházce někdo nový seznámit. Přitom si ráda se psy hraje - s těmi co zná. Chodila jsem s ní na jeden cvičák přímo v Místku, ale nezdá se mi ideální. Taky začíná štěkat na lidi, kteří jdou přímo k nám nebo moc blízko a rozběhne se k nim s tím svým zastrašováním. Nechápu proč. Je fakt, že bydlíme na vesnici, kde během hodinové procházky většinou potkáme max. 2 lidi, ale od mala ji berem i na výlety, kde je lidí více. Trápí mě to jelikož se ji od mala opravdu věnuji a nechci aby se jí okolí bálo, chci aby byla zase v pohodě.. Spousta lidí mi řekla, že RR se po druhém roce věku uklidní a bude v pohodě, ale bojím se jen čekat, jestli se sama zase uklidní..Moc děkuji za jakékoliv rady nebo tipy na cvičáky.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 29 Led 2014 09:50
- Nahlásit

Petka86
Jednoznačně http://www.koira.cz/. Magda Šimečková a Lenka Blachová se na reaktivní psy specializují, pracují s nimi opravdu skvěle, po dobrém a hlavně rády - na běžném cvičáku takový pes cvičitele spíš obtěžuje

Petka86
Člen
# Zasláno: 29 Led 2014 11:23
- Nahlásit

lamalucni
Moc díky za tip. Na jejich stránky už jsem koukala předtím a zaujaly mě, tak jsem ráda, že je někdo i doporučuje. Na předchozím cvičáku by to chtěl řešit určitě elektrikou což odmítám.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 29 Led 2014 11:28
- Nahlásit

Petka86
Na předchozím cvičáku by to chtěl řešit určitě elektrikou což odmítám.

Dobře děláš Magda a Lenka jsou opravdu skvělé, takže se nebojím, že byste to spolu nezvládli. Hodně štěstí!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání