| Autor |
Zpráva |
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2014 21:38
- Nahlásit
Moje tibeťačka miluje určitý balonek,je jí milejší než pamlsky,když jí ho hodím,bláznivě ho žvýká,napřed se jím musí takto nabažit, nevnímá,a po chvíli mi ho začne nosit,a teprve můžu házet.Ráda bych ji to odnaučila,myslíte,že mám šanci? Jak na to? Jinak je poslušná,další balonky,či hračky na povel nosí,umí spoust kousků,velice rychle chápe.Chtěla jsem ten balonek používat jako odměnu,ale asi budu muset zůstat jen u pamlsků,nebere ji přetahování.Díky
|
Milda74
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2014 01:47
- Nahlásit
Zdravím, nepochopil jsem z dotazu, zda tibetačku baví balonek lovit. Ale asi jo, když ho po odhození vezme do mordy. Co jí takhle donutit k tomu, aby si svůj oblíbený balonek lovila a ulovila? Když si ho uloví a nebude svou kořist (míček) pevně držet, uteče jí. Stačí, aby lovila tzv. "na prut". Stačí rozumně dlouhá tyčka (násada od koštěte) na konci třeba provrtat, prostrčit pevnou a přiměřeně dlouhou šňůrku, na tu uvázat šňůrku od míčku a jeho lov může začít. Někdo tibetačku přidrží a s neposedným míčkem na konci prutu ji budeme dráždit. Potom ji kolega vypustí a za pomocí prutu jí míček bude utíkat, někdy po zemi, někdy vzduchem, ve správný okamžik jí míček necháme ulovit, ale prut stále držíme. Jak nebude míček pevně držet, lehce jí z mordy lehkým cuknutím proutku uteče a může zase lovit. S lovením musíme včas skončit, nejlépe v okamžik, kdy hra bude tibetačku stále bavit. Když si po čase zvykne na takovéto lovení a bude lovit ráda, nebude myslím problém zamávat jí míčkem na provázku v ruce před mordou a bude se snažit lovit a míček držet, což pro ní bude silná motivace. Chce to lov. Pro psa není motivace držení míčku, ale především jeho ulovení. Nutit lovit, lovit a zase lovit. A pak ho bude hodně chtít, chtít lovit.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2014 20:29
- Nahlásit
Je,dekuji za reakci,asi jsem se spatne vyjadrila,je to tezke popsat.Je z toho micku jakoby v tranzu a zvyka a zvyka a zvyka.Neslysi zadny povel,ale az se nabazi,zacne mi ho nosit sama od sebe.Bohuzel tim,ze ji popada ten zvykaci raplik,nemuzu tento micek nosit ven,jednou s nimprede mnou tajtrlikovala a nechtela se priblizit,mela ho jako korist a ja musela delat,ze je mi uplne jedno,sedet na mezi a ignorovat,nez prisla sama ke mne,co tamjako blbnu,ja ji rychle pripnula ,micek mi na povel dala,tak jsem ji ho za odmenuhazela jeste na stopce,ale bez ni si uz netroufnu.Chtela jsem ji ho hazet jako odmenu, kdyz prijde na zavolani a tak, abych jen nepamlskovala. A na snurce uz byl,to ji vubec nezajimal. Pesek ji venku neba, tim ji odmenit nemuzu.Omlouvam se za chyby,pisuz tabletu,des.Ale kazdopadne diky za snahu.
|
pod
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2014 07:25
- Nahlásit
Ahoj. Vypadá to jen na upevnění poslušnosti a zdůraznění autority (kdo je šéf smečky). Ostatní hračky pouští, což znamená, že postup, jako takový (metodiku výcviku), jste zvolili správný. Pokud jiné pouští, má prostě tuhle hračku ve větší oblibě. Já bych zvolil opakování na vodítku, jako by se to učila od začátku. Větší důslednost. Pokud něco řeknu, vlak přes to nejede. Pak by jsi mohla zkusit dva stejné míčky.
Když přiběhne, umravnit jí na chvilku, posadit třeba. Pochválit, hladit v klidu. Nechat chvilku sedět a hodit...
Ono snáz se to ukazuje v reálu, než popisuje
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2014 13:58
- Nahlásit
pod
Jé děkuju za radu, už jsem se bála, že nikdo neví :-D. Ano, ten balónek miluje, no a já toho chtěla využít a dávat jí ho jako odměnu i venku- teď ho používám jen doma. Ale zase na druhou stranu, když jí ho pak za odměnu házím- teda, až se dostatečně vyžvýká a nosí ho ), na povel : "Dej, uklidíme", mi ho bez problémů plivne do ruky ) Dva stejné míčky zkusím- bezva nápad. Díky.
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2014 21:48
- Nahlásit
balonek ti nechce dát
zkus hru - výměnný obchod (něco jiného za balonek, jinou hračku, jiný balonek, uzel, pešek, nebo pamlsek)
každý pes je jiný, musíš zkoušet
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2014 14:03
- Nahlásit
sicluceatlux
Matouš 5:16
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2014 14:29
- Nahlásit
Walda
Jsem natvrdlá neboť nechápu...........
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 02:04
- Nahlásit
sicluceatlux
Jsem natvrdlá neboť nechápu...........
No tvůj nick "sic luceat lux", to je citát z Nového zákona, z Matouše 5:16 :
"Tak ať vaše světlo září před lidmi, aby viděli vaše dobré skutky a vzdali slávu vašemu Otci v nebesích"
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 07:33
- Nahlásit
sicluceatlux
Moje tibeťačka miluje určitý balonek
Chtěla jsem ten balonek používat jako odměnu
Ten balónek pro ni je odměna!
Nevím, jestli dobře chápu v čem vidíš problém. Můj pes rovněž miluje balónek a rovněž ho vášnivě žvýká a stejně tak mi ho v pohodě odevzdá a nadšeně za ním poletí a zase si s ním lehne a žvýká nebo si ho přivolám a hodím......podle tvého popisu to tak taky nějak máte, ne? V čem je problém?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 08:10
- Nahlásit
Walda
Aha,hledala jsem souvislost s mým dotazem . Já ani nevím, odkud ho už mám , ale z Nového zákona určitě ne. Jen se mi líbil, že je to v překladu z latiny. "Atˇ světlo svítí! " nebo prostě "Budiž světlo". Mám to spíš jako vnesení jasna do věci.............a mám ráda latinu
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 08:19
- Nahlásit
Neumi
No, že když žvýká, je jakoby v tranzu a nevnímá nic, pokud bych jí něco říkala. Musí se nabažit ), a pak začne vnímat a reagovat na povely. Pokud bych ho použila venku jako odměnu, je v té chvíli posedlosti vlastně neovladatelná. A také když ví- pozná to čichem, že ho mám v kapse, celá se tetelí až jí ho hodím, a nemůžu povelovat, protože je soustředěná jen na balonek. Samozřejmě čekám, až sklidní hormon , ale zkoušela jsem jím odměnit chůzi u nohy a děs. Bez něj, když odměňuji pamlsky, jde krásně. No, chtěla jsem to střídat, ať odměny měním.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 08:27
- Nahlásit
sicluceatlux
Ta tibeťačka asi nebude tibetská doga, co?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 08:36
- Nahlásit
Neumi
Ne, je to tibetský teriér- tedy holka
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 08:43
- Nahlásit
sicluceatlux
Tak to je jiná, mi ta posedlost balónkem přišla na dogu nějaká divná....
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 08:53
- Nahlásit
Neumi
No, je to takový můj hyperaktivní, pracovitý blázen , který mě učí, co ji mám všechno učit Díky ní, denně pronikám hlouběji a hlouběji do problematiky výchovy psisek Zrovna se učí být "asistenčním" psem, takže mi teď vše, co děti pohodí, či mně upadne podává nebo nosí , a jelikož mám syny, a žádnou holku, je to taková má pomocnice v domácnosti
|