Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ka marád nekamarád
Autor Zpráva
Ludia
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2013 17:01
- Nahlásit

Zdravím, dneska jsem byla s demoličním šelťákem venku na delší víkendové prochajdě. Potkala jsem paní s 5 ti měsíčním štěnětem retrivra, fenu. Ukecala jsem ji, jestli bych nemohla jít s ní, ať se psiska vyřádí a ten můj prdlouš byť je socialiozavaný tak po ní cvakal zubama, ne hned od začátku, ale až ho začala trochu necitelně válet po zemi a dělat si z něj hračku, a já nevím, zda to bylo ve hře nebo ne. Ty jeho zuby vypadají občas děsivě i u nevinné hry. Jinak nevypadal agresivně, ale čuba si asi prokousla jazyk, nebo ji ho možná načal on, nevím. No prostě byla najednou od krve a paní se dost vyděsil a bylo po hře. Spíš k těm zubům, myslíte že to bylo ve hře? Byla od něj o kousek větší a hlavně o dost těžší, myslíte že se bránil? Vyjasňování kdo bude ten první?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2013 19:20
- Nahlásit

Ludia
en můj prdlouš byť je socialiozavaný tak po ní cvakal zubama, ne hned od začátku, ale až ho začala trochu necitelně válet po zemi a dělat si z něj hračku, a já nevím, zda to bylo ve hře nebo ne
hele to je dle mne špatně..nemáš nechat svý štěně aby se muselo bránit,byt by to bylo ve hře s dalším štěndem navíc jiný váhový kategorie..zaděláváš si na problém

worick
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2013 20:17
- Nahlásit

Ludia
davidkova renata
tak já bych nějak nedramatizovala, u štěňat má prostě vždycky jedno navrch...o tom ty jejich hry myslím i jsou. My, když jsme si přivezli kluky, o skoro dva měsíce dřív berňáka, což je poměrně velké štěndo už jako malé a pak Worku, který byl o ty dva měsíce mladší...a o polovinu menší. Přesto se neohroženě do Berryho pustil, ten jen čubrněl, protože byl a je takový ,,rozvážnější". Když ho pak Berry zalehnul, měl Worka po ptákách a tak to bylo až do dospělosti. Je jim bezmála šest, nikdy se neservali, Worka na Berryho sice žárlí a drží ho zkrátka ale jsou to parťáci
Když se při hře víc rozvášnili, nebo i teď, když se vrhají k nějakému pidi psu, jen usměrňuju, ať dávají pozor, aby neublížili...a dokonce bych řekla, že pokyn ,,opatrně" i chápou
Jako tazatelka bych, zdála-li se jí hra ze strany zlaťandy agresivní, v klidu psy odvolala a připnula na vodítka a jde se, pokud by její pes jevil známku toho, že si chce hrát dál, zase je po chvíli pohrát pustila. A nevím, proč paní byla vytřeštěná, že se škrábnuli...vždyť snad i ona sama viděla, jak se hra vyvíjí, takže pokud se jí nezdála, mohla si pejsu taky odvolat.

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2013 20:40
- Nahlásit

worick
tak já bych nějak nedramatizovala,
A to ja bych to klidne dramatizovala. Stene seltie muze vazit kolik? - netusim, 5 kg? max 8? nebo mnohem min? A 5mesicni retrivr jiste tech 15 az dvacet kilicek mit bude. Staci, aby seltiaka parkrat takhle nekdo "zmuchloval", stene zacne ty zoubky cenit preventivne, ze strachu a problem je na svete.
Od toho tam jsou panickove, aby hru ukoncili ve chvili, kdy se to jednomu nelibi, obzvlaste u podobne vahove presily.
A abych nevypadala jak ouzkocitna - u nas se cuby masakrujou dosti, to je vrceni hravy, kor kdyz se pretahuje perdel s rtw, ze na dalku to zni jak psi zapasy, bezne se ozuzlavaj, ohlodavaji, obcas aj krev tece, kdyz si u peska blbe prekousnou... ale dodrzuji jisty hranice, o kterych mluvis i ty, ktery si ale musi vytvorit mezi sebou casem, psiska, ktery se znaji a zijou spolu. Neco jinyho je steneci prcek, kteryho na prochazce zacne valchovat cizi stene.

Ludia
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2013 23:00
- Nahlásit

No, on si na začátku hrát chtěl, feňule se tomu taky nebránila, ale pak jej začala trochu muchlat. No problém je ten, že on si hrát chtěl, ale asi ne válecím způsobem, proto asi ty zuby, páč když jsem ho odvolala, tak sice neochotně přišel, ale pak zase provokoval ke hře, do doby než ho ona nezačala opět válet po zemi. A to netrvalo dlouho. Jako chvilku jsem je nechala a říkala jsem si, že třeba i psice pochopí, že takhle asi ne. Nepochopila. No paní hlavně vypadla, že jde spíš na kafíčko do města, než do lesa se psem. Takže se spíš divím že tu krvavou tlamu ustála a neskácela se mi tam. Ale jsem ráda za názory, aspoň vím, že pes je v pohodě, teda doufám a příště snad najde lepšího kámoše.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2013 06:20
- Nahlásit

Ludia
5 ti měsíčním štěnětem retrivra

Kdo byl od krve, tvůj pes? Štěně přezubuje, v tomhle věku je úplně normální, že mu krvácí držka a všichni herní partneři vypadají jak od řezníka. To bych neřešila. Ale jinak souhlas s ostatními, štěněčí hry (a vlastně i dospělácké) je potřeba trochu usměrňovat a stopnout, pokud si je jeden z partnerů přestane užívat.

Gerda
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2013 09:29
- Nahlásit

Ludia
Najdi mu na hraní stejně velkýho parťáka, tyhle váhový rozdíly udělaj hru zábavnou jen pro toho většího, malej se začne bát a má i čeho, velký rozvášněný štěňata prostě toho malýho můžou zranit. Grifona už taky nenecháváme hrát s vyrostlym štěnětem RR, ani s vyrostlym štěnětem labroše, protože to prostě už neni hra. Velký naháněj malýho, šlapou po něm, ten se prostě logicky začne bát. Když už si má hrát s velkym, je to dospělý zvíře, který je schopný si k tý hře lehnout a mydlit se s mrňousem relativně v klidu na zemi. Pak je to baví oba. Myslim, že šelťák jí mohl škrábnout zubem do tlamy, pokud do jazyka, ten docela i krvácí, i když je jen škrábnutej, samozřejmě že čubě nic neudělal, jen ho ta hra asi vůbec nebavila, když se musel ohánět.

Tony
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2013 10:15
- Nahlásit

Jenom k té krvi, tak mě napadlo, jestli se nejedná spíš o přezubování. Kolikrát jsem se právě taky se svoji šeltií po hře s podobně starými štěňaty vracela domů a bílý límec měla jak od řezníka.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání