| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 28 Zář 2005 09:15
- Nahlásit
máme problém se svým tříletým křížencem,je strašně hravý a přátelský a nám to vadí,ke každému člověku který na něj venku promluví nebo se na něj usměje běží a skáče mu až na hlavu,když ho potrestám lidi na mě koukají jako na tyrana ,vždyt ten pejsek si chce jenom hrát, mě to ale fakt hodně vadí,to samé se psy, ti kteří si ho nevšímají nechává na pokoji, jakmile nějaký projeví zájem tak náš pejsek je jak šílený , letí za ním a hned si hraje, vůbec při tom neposlouchá, i na vodítku se vzpírá a chce prostě k tomu psovi: dřív žil na zahradě u babičky, ta umřela , ted ho máme ve městě,je to fakt strašně nepříjemný, poradte prosím ,prosím. díky Helča
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2005 13:15
- Nahlásit
Chce to asi víc času a také důslednosti. Pejska bych vodila na vodítku, nebo ho nechala puštěného se stopovačkou, aby jste měla možnost jej ovlivňovat, když bude dělat něco co nemá. Pokud by někde "otravoval" tak bych jej rázně cukla vodítkem, aby si uvědomil, že má sledovat vás a ne jen vlastní zájmy. Intenzivně bych trénovala nácvik přivolání (na sňůře máte možnost psa si přitáhnout) s tím že po povelu vždy následuje velká pochvala nebo i odměna. A v neposlední řadě bych s sebou nosila něco co má pejsek rád (hračku, pamlsek) a vždy když se rozhodně někam vyrazit a někoho vítat, tak bych mu ukázala, že se mnou je větší legrace a já si s ním pohraju více než někdo cizí, že u mně je vždy lépe. To že je pejsek přátelský je podle mně pořád lepší, než kdyby měl nějaké špatné zkušenosti a byl bázlivý nebo kousavý. Já bych se to snažila řešit přes pozitivní motivaci ze strany paničky a s cizími lidmi se třeba domluvit, aby si pejska v rámci výchovy nevšímali.
PS: můj pes funguje na míček hodně spolehlivě, vždy ví, že když poslechne, tak má šanci, že se s ním budu o míček tahat nebo ho budu házet.
|
Tina
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 09:29
- Nahlásit
Také si myslím, že je lepší když je přehnaně kamarádský než kdyby byl agresívní.
Píšete, že žil na zahradě - nejspíš na žádné procházky nechodil, takže teď je jak utržený ze řetězu, všechno ho zajímá, všechno je nové. Je to celkem pochopitelné. Zatím je pro něho nejspíš vše poprvé. Podle mě to chce čas a trpělivost.
|
sarula
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2005 23:18
- Nahlásit
Můj pejsek je to samé ke každýmu rychle pomazlit na všechny opřít tlapky,jen velkých psů se bojí tak těch si nevšímá,někdo ho pohladí někdo se cítí jako by se ho dotlkla obluda ale co beru to jako jeho povahu musím říct že už ho to tolik taky nebaví a klidní se myslím že ten tvůj na to časem také přijde že ne všichni jsou na mazlení a ne všichni psíci miloučtí vydrž papap
|
Anonymní
|
# Zasláno: 11 Říj 2005 18:50
- Nahlásit
Jasně, záleží jen namajiteli, jak upotá pejskovu pozornost.Vždy, když poslechne a neuteče mu dejte piškot-a to vždy, tedy ze začátku. Pak to ¨půjde i bez pamlsku.Odměny působí naprosto zázračně!!!!
|
Janulcik
|
# Zasláno: 12 Říj 2005 17:20
- Nahlásit
..tak to ste este nevideli mojho psika. Na labradora je extremne zivy. Na prechadzky chodime od malicka, ale on sa tak tesi z ostatnych, ze ho ani pamlsok, ani hracka nezaujmaju...Najnovsie ho cvicim tak, ze idem cielene popri ludoch a ked skace, poriadne ho "vytaham" za voditko. Po 2-3 razoch ho to uz nebavi....no, ked chceme mat poslusnych psikov, musime pre to nieco robit.Cvicit, cvicit, cvicit...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2005 17:24
- Nahlásit
Janulcik
Skus ho pustit z voditka Moj na voditku si nikoho nevsimne, ide popri nohe. Ak je na volno, zrazu mu nieco cvakne, niekoho si s niekym znamym pomyli a zrazu cudzi clovek ma ciernu masu okolo noh Ked sa rozbehne, uz neodvolam, ak len vidim ten pohlad, tak aspon na nesmies, stoj a pod. reaguje.
|
Peťule
|
# Zasláno: 17 Říj 2005 19:11
- Nahlásit
Mám uplně ten stejný problém až na to že můj pes je francouzský buldoček,je to nezkrtná fenka, když uvidí psa nebo člověka, hned se za ním žene. Můžu zkoušet cokoliv,pamlsky, hry, míčky... Ale ona touží po dobrodružství, kdykoli jsme sami, jde způsobně, ale jinak je to hrůza, už vůbec nemůžeme chodit do výběhu- jen s vodítkem a to mě hrozně mrzí...Neměla ještě špatnou zkušenost,je jak neřízená střela, patnáctikilová chrochtající koule, která je nezvykle mrštná. ale neublížila by ani mouše...jenže mě to otravuje... Mám snad s buldočkem chodit na cvičák??
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2005 19:56
- Nahlásit
Peťule
Uplne v pohode, u nas chodia na cvicak aj spolocenske plemena psov ako kavalier king charles spaniel, maltezak a pod. Spolu s vlciakmi dobre, nie? Inak, keby si nebyvala tak daleko, tak si pomyslim, ze viem, kto si, lebo u nas je jedne buldocek, co huga ma tak rad, ze za nami bezi aj par desiatok metrov. A ide s nami, az kym si po neho panicka nepride Nam to vsak nevadi, Hugo sa s nim pohra a ja uz ked vidim, ako upalujem, tak ideme smerom k tej pani, jej ho "vratit".
Inak, ostatnym, je mozne, ze fena nehara, ale vsetci psi (nielen moj) su z nej mimo? Skacu, u papule pena, neodvolatelni, ale majitel ju ma navolno, neposlucha ho, takze ak tu fenku niekto nepozna, tak si musi nahanat psa. Je mozne, ze naozaj nehara?
|