| Autor |
Zpráva |
Rossinda
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2013 13:23
- Nahlásit
Dobrý den,
mám westíka jsou mu cca 4 měsíce. Poslouchá umí sedni, lehni ,dej pac. Když jdeme na procházku jde za mnou i bez vodítka.
Ale to je právě ono chodí stále za mnou, jak docílit toho aby chodil vedle nebo přede mnou? A potom větší problém, když jdeme domů, tak se mu nechce a u dveří se otočí a utíká si hrdě pryč. Je jedno že jede auto prostě jde a nereaguje.
Děkuji z jakékoliv rady.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2013 15:25
- Nahlásit
Rossinda
když víš, že Ti utíká, proč ho nemáš na vodítku, abys tomu zabránila? Zvlášť, hrozí-li mu střet s autem. Pokud chci nějakému chování u psa zabránit, musím mít psa pod kontrolou do té doby, než se naučí, co dělat má.
Když se mu nechce domů, zpříjemni mu to, na tom vodítku ho doveď ke dveřím a když jimi projdete, moc ho pochval a odměň. Můžeš z toho udělat taky pak hru s tím, že budete spolu domů utíkat, ty řekneš, třeba "kdo bude první doma????" a u těch dveří, či za nimi ho výrazně odměníš. Uvidíš, že za nějaký čas, bude stačit říct, kdo bude první doma? a on pomastí protože bude vědět, že jak je za dveřma, dostane něco dobrýho.
a jak tak odhaduju z toho cos napsala, zašla bych někam do dobré psí školičky, kde tě naučí jak s pesanem fungovat, jak ho učit. Navíc se tam štěndo vyřádí se stejně starými kámoši.
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2013 20:49
- Nahlásit
Ahoj
Děláte něco na procházce? Hrajete si s míčkama, klacíkama...? Když si budete venku půl hodiny hrát a ty pak sebereš míček a půjdete domů (když nebude chtít - tak vodítko), tak se taky naučí, že prostě každá sranda jednou skončí...
Jinak je určitě super nápad, co píše PetraK, čili spojit návrat z procházky s něčím pozitivním.
A taky mě napadá - nenudí se doma? Bylo by dobrý, kdyby se uměl sám zabavit s nějakou hračkou.
A určitě ho přivazuj, dokud nebude dobře vycvičený, ať už ti neutíká. Já mám teďka jednoho psa po bouračce a fakt není o co stát. Následky naštěstí! jen zlomená křížová kost, díra v krku a odřený krk, zhmožděné oko.
Takže se z toho dostane klidem. Já si to vyčítám, pořád a dokola... i když to byla blbá náhoda. Ale tak to prostě bývá - jsou to náhody, vteřiny... a vždycky za to může páníček.
Tak to je - nikdy nikdo jiný. Vždycky a jenom páníček.
Psa si prostě musíš zpacifikovat.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2013 21:05
- Nahlásit
Baggie
Psa si prostě musíš zpacifikovat.
Proč rovnou zpacifikovat? Psa stačí naprosto normálně a po dobrém vychovat.
|
Baggie
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2013 21:14
- Nahlásit
Samozřejmě!! Napsané to vypadá fakt nějak přísně. Já tím zpacifikovat ani nemyslela vychovat, ale v danou chvíli "uvést do stavu, kdy ho budeš mít pod kontrolou"...
|