| Autor |
Zpráva |
Roxana2
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2013 20:54
- Nahlásit
Ahoj, máte někdo prosím konkrétnější zkušenost z použitím paralyzéru na útočícího psa (napadajícího vašeho psa)? Prošla jsem pár diskusí, ale jsou už staršího data a moc osobních zkušeností jsem nenašla.
Díky
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 07:50
- Nahlásit
Mám paralyzér kvůli nevychovanému stafordovi ze sousedství co napadá - víceméně cokoliv se pohne, a zatím mi stačilo s ním zajiskřit a byl klid - útočník jel jak namydlený blesk.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 08:29
- Nahlásit
hancaw
stačilo s ním zajiskřit a byl klid
asi už měl někdy možnost seznámit se s paralyzérem důvěrněji...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 09:06
- Nahlásit
lamalucni
hele možná ani ne..vono to vypadá dosti nebezpečně ,ty projevy nejsou úpa příjemný myslim pro toho psa,tak bych i řekla,že neni vyloučený že to stačilo
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 09:27
- Nahlásit
davidkova renata
aha ale to bych se pak bála, že to může vyděsit i vlastního psa... leda navyknout ho doma v klidu na to, že to v jeho blízkosti jiskří... no nic, to je jen taková teoretická úvaha, pořizovat si ho zatím nehodlám
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 09:46
- Nahlásit
lamalucni
le to bych se pak bála, že to může vyděsit i vlastního psa... l
jj myslim že pokud bude labilnější nebo má třeba nějakou reakci tak to vyloučit nelze poékud by to bylo fakt nablízko
ale zajímavá úvaha,mě by nikdy nenapadlo že by to mýho ps a mohlo vyděsit,timle směrem vůbec neuvažuju
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 09:50
- Nahlásit
davidkova renata
Já jsem uvažovala spíš v obecné rovině - když podle tebe jenom to samotné jiskření vyděsilo cizího psa, aniž by musel mít nutně zkušenost přímo s účinky paralyzéru, tak úplně stejně může zareagovat i vlastní pes Ale stejně mi přijde poněkud pravděpodobnější, že ten odehnanej pes už věděl wocogou.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 10:03
- Nahlásit
lamalucni
když podle tebe jenom to samotné jiskření vyděsilo cizího psa, aniž by musel mít nutně zkušenost přímo s účinky paralyzéru, tak úplně stejně může zareagovat i vlastní pes
no já sem štastně tupý jedinec ,tydle katastrofický scénáře dopředu mi právě nejdou,vůbec mě nenapadaj.nepřemejšlim co by kdyby,prostě to udělám a zatim dobrý ,čéče ..ale, jinak můžeš mít recht,to jo,jen to neni můj šálek kávy..
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 10:32
- Nahlásit
když mi došel dom tak jsem to zkoušela jak na to budou čupky reagovat a jenom koukli co to je, ale asi je fakt že je lepší to vyzkoušet doma aby na to vlastní čokle byly zvyklý
|
Roxana2
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 10:37
- Nahlásit
hancaw
Díky za odpověď. Jsem rozhodnutá to koupit.
Mám dvě feny, obě vodím na vodítku a od léta nás už pětkrát napadla sousedovic jakože labradorka - její idiotskej majitel ji venčí buď že jede na kole a ona běží na volno nebo on stojí s vodítkem v rukách za zády pod kopcem (v nažehlenejch kalhotech a lakýrkách) a fena se kdesi v kopci venčí sama. Jakmile nás zahlídne, vrhá se po mým psech. Mám jednu fenu starou, druhou nemocnou, včera už jsem prostě řekla dost.
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 11:07
- Nahlásit
Zdravím, také přemýšlím o paralyzéru, psala jsem i dotaz prodejci a zatím bohužel bez odpovědi. Uvádí tam, že se výboj nepřenese zpět, ale zajímalo by mě, jak to je, když dostane pecku útočící pes zakousnutý do mého.....
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 11:20
- Nahlásit
HanuleGR
Ten výboj proběhne jen kůží mezi elektrodami paralyzéru, ne celým tělem psa.
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 11:43
- Nahlásit
lamalucni
Aha, díky za info. Píšou tam, že při výboji zůstane útočník paralyzován, aby napadený stihl alespoň utéct....tak si to nějak nedokážu představit....
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 12:37 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
HanuleGR
jj taky jsme to zkoumali a běhá púo netu spousta videí, kde je vidět, že i když držíš toho "paralyzovanýho" za ruku, tak zatímco on se kácí tobě se nic neděje
hele tady sou třá dobrý magoři
http://www.youtube.com/watch?v=LXQS1MOse8o
|
Roxana2
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 13:01
- Nahlásit
Alexa
Díky za video. Prosím jaký ty máš typ? Použila jsi ho někdy?
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 13:10
- Nahlásit
Alexa
Díky. Koukám, že takových magorů je tam vícero ))
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 13:55
- Nahlásit
Roxana2
Prosím jaký ty máš typ
mám nějakej úplně obyčejnej spojenej s baterkou asi za 300
něco takovýho http://www.zbozomat.cz/policejni-baterka-s-paralyz erem-brante-se?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm _campaign=baterka_paralyzer
Použila jsi ho někdy
ne a doufám že nebudu muset
HanuleGR
Koukám, že takových magorů je tam vícero ))
jj taky jsme se tím dost dlouho bavili
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 20:57
- Nahlásit
Já mám tento typ http://www.army-store.net/sebeobrana/paralyzer-pow er-200
mám ho i pro případ sebeobrany -chodím přes poměrně nepříjemný park neosvětlený a plný bezďáků - jiná cesta k nám nevede. Tenhle má pojistku a dva stupně spouště. Je dobrý zajít do obchodu a zkusit si ho v ruce i jak funguje.
Jinak moje čuby si ho nevšímají když jsem ho zkoušela párkrát jsem s ním jiskřila doma takže si na dálku omrkly že to nic nedělá a nevšímají si ho.
|
cilam
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2013 22:45
- Nahlásit
Asi není dobrý na to stopro spolíhat bez vyzkoušení (chudák dobrovolní ), ale např. výsledek testu viz tady v druhé půlce videa: http://www.youtube.com/watch?v=Mkub5ND2uNo
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2013 12:40
- Nahlásit
cilam
Na video jsem koukala....nic moc, no Ale asi záleží kolik V paralyzer má, dělají 300 000 ale i 4 000 000....
|
cilam
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2013 12:48
- Nahlásit
HanuleGR
proto jsem to tu dala, že asi bude potřeba dobře vybírat, taky o tom uvažuju, ale teda spíš pro sebe, poslední dobou nějak přitahuju problémy a v průměru tak dvakrát za měsíc někdo dostane pocit, že moje kabelka, peněženka, telefon,... se mu líbí.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2013 17:59 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
Hele von instantní klacek taky neni špatnej,jenže riskuješ že to zvíře prostě na fleku zabiješ(čož paralyzérem nehrozí pokud pes neni srdcař) ale zas to nejiskří a nevybyjou se ti baterky a neselže to dyž to nejmín potřebuješ bo v dešti bych byla opatrná ) nějak to nejde -teleskopický obušek http://cs.wikipedia.org/wiki/Teleskopický_obušek
|