| Autor |
Zpráva |
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 20:08
- Nahlásit
Ahoj, prosimvas mam dotaz. Jeden z mych psu se zaal chovat jako dement. Doma chvilema kňučí, pokňukává. Nic ho nebolí, na procházkách normálně běhá, žere, při cvičení funguje taky dobře, je veselej, všechno cajk. Ale doma najednou ho chytne rapl a zacne obklusavat bratra (svyho), snazi se ho bud nakrejt nebo mu treba hystericky lize ucho. Ten je z neho uz dost otravenej. Kňučí, když odejdu do ložnice, ale někdy kňučí i i když jsem normálně s nima v mistnosti. Kdyz se premistuju po dome, plete se mi pod nohy, odstrkuje ode me druhyho psa, pripadne ho nakrejva. Mam dva typy, proc to dela, ale prave mi ani jeden nesedi
1. Žarli na mimino - miminu je 9mesicu, proc az ted? Doposavad byl ok
2. Nekde hara cubka pobliz - proc ale neblbne venku, nezdrha atd a hnuci doma??
Jo a druhej pes nechce moc jist a strani se kolektivu, ( trva asi tak tejden, stejne jako demence prvniho jmenovaneho), ale to pricitam tomu, ze ho ten prvni uz strasne sere
Co si o tom myslite?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 20:45
- Nahlásit
Co si o tom myslite?
Bych rekla z popisu, ze proste labilkove psi nezvladaji situaci doma, u jednoho se to projevi tak a u druhyho jinak. Jeden bude zarlit a piskat a druhej se uklidi do ustranni a bude trucovat. Cimz padem ten vic zarlivackej to nekam presmeruje, nevhodne na brachu, bracha je z toho akorat nasranej, a kor jestli bratra odsouva i pri hlazeni. Snazi se upoutat pozornost, byt negativni, ale nejakou.
Muzou oba zarlit na mimino, muze pobliz harat cuba. Venku neblbne, bo ma tvou pozornost asi, kdezto doma ji tak plnou nema/ji.
Zkratka psim zavislackum dochazi, ze nemaj panicku jen pro sebe. Tak bych to z popisu videla ja.
P.S. Samozrejmosti je vyloucit veskere zdravotni problemy.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 20:53
- Nahlásit
Fifi
To jim to dochazi po 9 mesicich az? To jsou teda eště blbější než jsem si myslela. A paradoxne ted, kdyz je dite vetsi a mam vic casu na trening a celkove na psy. Treba kdyz uspim dite, jdu do obyvaku za nima, volam toho ukňučence za mnou na gauč (sami tam nesměj, jen na pozvani) a nechce tam, prdi na mě, tak nevim
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 20:57
- Nahlásit
Adiddaska
Ptala ses, co si o tom myslite, nerikam, ze to tak bejt musi.
A paradoxne u vetsiho mimina, ktery leze a tak, ho muzou zacit az vnimat, coby vetrelce hodnyho ty spravny zarlivosti. Ale treba plkam, treba vam jen hara v okoli prilis fen najednou.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 21:03
- Nahlásit
Adiddaska
Doma chvilema kňučí, pokňukává.zacne obklusavat bratra (svyho), snazi se ho bud nakrejt nebo mu treba hystericky lize ucho
tohle je celej můj pes ve vztahu ke kocourovi (ale ten je z toho nadšenej), když venku někdo fakt zajímavej hárá.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 21:04
- Nahlásit
Fifi
Jako je pravda, ze zrovna zacla lezt. No kazdopadne jestli je to haravka, tak dohara a jestli je to miminem, tak si budou muset zvyknout, na babybox je uz pozde, to se meli prihlasit driv, ze jim to vadi
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 21:13
- Nahlásit
Adiddaska
na babybox je uz pozde
nikdy není pozdě, prý tam můžeš k němu postavit i školou povinné dítě a zazvonit na ně, ale blbý je, že to dítě pak práskne jméno i adresu
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 21:15
- Nahlásit
Bude to asi haravka, ted by si me mohl uzivat, kdyz mimino spi nahore, i jsem ho volala a lezi v predsini a knuci si tam jak dement! dite ma stesti teda, necham si ho
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 21:31 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Adidaska
Treba kdyz uspim dite
To bych nedelal, casem by te to mohlo mrzet.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2013 21:41
- Nahlásit
Fifi
myslím si to stejný, co ty
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 00:54
- Nahlásit
Už je to dávno, co jsem měla psího samce, ale pokud mě paměť neklame viděla bych to zajímavou háravku.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 08:33
- Nahlásit
Jeste mi dal nekdo tip, ze by ten nakrejvanej pes mohl bejt nemocnej nejak, ze se o nej tim ten druhej snazi starat. To me teda vubec nenapadlo, no kdyby to neprestalo, dam ho vysetrit nejak dukladne teda
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 11:00
- Nahlásit
Adiddaska
když je kolem háravka, chovají se ti dva moji blbouni naprosto stejně: ten co je větší macho se snaží nakrývat toho druhého, uši mu olizuje celý život. Taky kolem něho žárlivě běhá v kruzích a vrčí, když se ten uzurpovaný na jiného psa byť jen podívá...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 14:31
- Nahlásit
Mně to taky přijde jako háravka - nakrývání, olizování uší, kníkání...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2013 14:33
- Nahlásit
Adiddaska
ze by ten nakrejvanej pes mohl bejt nemocnej nejak
No to tedy nevím, nakrývání není žádné "gesto péče". U mě když je jeden nemocný, tak mu druhý spíš olizuje oči, případně pokud má někde krev nebo strup mu ten druhý čichá k tomu místu nebo je olizuje.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2013 09:11
- Nahlásit
Co se týče žárlení na malou:
Měla jsem podobný problém s osmiletou fenou, k dítěti se začala vymezovat, až začlo lézt a chodit. dokud jen leželo, bylo to OK. Dokonce začala krást potravu z kuchyni z linky a ze stolu, což předtím nikdy nedělala. Prostě jedináček sesazený z trůnu.
|
fj1200
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2015 22:15
- Nahlásit
adiddaska -může toho být více, ale začal bych stereotypie psa,
pokud pes naskakuje na nohu za účelem se jakoby uspokojit většinou to je z důvodu dominance ,něco jiného jsou masturbující jedinci kdekoli a na čemkoli,
celé mi to zavání ,že ten pes jaksi bojuje o pozici v hierarchii smečky je to pomalý a plíživý nepřítel celé je to sociální chování kdo je tady šéfem .Naši pejsci neboli mazlíci čekají nelítostně na příležitost ,kdy se doslova probojovat na vůdčí pozici.Co jsem se potkal a diskutoval s lidmi tak se ke mně otáčí zády ,ale mám názor ,že pes nežárlí.Je mu automaticky vrozená agresivita větší či menší,psi jsou dominantní či submisivní a v každé kategorii oscilují nahoru dolů .Vživočišné říši flegmatici nejsou schopni se rozmnožovat a jsou prostě sežráni.Vůdce psovité smečky může být pas nebo i fena ,tato pozice je velice fyzicky a velmi psychicky náročná a neumím si představit,že by jí zastával žárlivý labilní jedinec.S žárlivcem jako člověkem nikdo taky nechce nic mít.Tedy pokud člověk zaznamená okamžik kdy pes odmítá pustit druhého člověka přilehnout k druhému na posteli jde o velmi dlouho budované utvrzující dominantní postavení psa,pozvali jste ho kde není jeho místo on by na svůj pelíšek by vás pouštěl jen se zatatými zuby,navíc posílili jste jeho pozici tím že je prostě víš než na zemi a má rozhled po svém teritoriu které se zvětšilo vrámci rozhledu a pokud už leži s tím kdo mu dává nažrat tak si ho bude jen chránit,mazlík to není ani náhodou,je a bude to vždy jen pes
|
birma
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2015 23:23
- Nahlásit
fj1200
je to pes monstrum které chce se převzít vládu nad celým světem.
teorie dominance byla a vytvořená na základě pozorování vlčích smeček v zajetí a až následně vědci zjistili že vůbec neplatí pro vlčí smečky v přírodě a rozhodně ne pro psí smečky, protože je žalostně zjednodušená.
Doporučuju přečíst si i nějakou jinou knížku, než tu o které ses tu na pár místech zmiňoval.
Navíc Adiddasčinu dítku bude dneska o rok a čtvrt víc, řekla bych, že tenhle problém už asi vyřešila.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2015 00:56
- Nahlásit
Naši pejsci neboli mazlíci čekají nelítostně na příležitost ,kdy se doslova probojovat na vůdčí pozici.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2015 09:20
- Nahlásit
Někdo asi moc sledoval Cesara Millana...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2015 09:30
- Nahlásit
birma
Doporučuju přečíst si i nějakou jinou knížku
Johna Bradshawa ?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2015 18:45
- Nahlásit
birma
impact
corgi
A vždyť to je nějaká provokace co píše fj1200 ne, to nemůže myslet vopravdu
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2015 18:47
- Nahlásit
birmařekla bych, že tenhle problém už asi vyřešila
anebo má sežraný dítě, pokud se teda neřídila radama fj1200
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2015 18:52
- Nahlásit
ssshhhhh
anebo má sežraný dítě
tak i to znamená vyřešenej problém, ne?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2015 18:56
- Nahlásit
birma
tak i to znamená vyřešenej problém, ne?
stoprocentně
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2015 21:19
- Nahlásit
ssshhhhh
A vždyť to je nějaká provokace co píše fj1200 ne
A co to je vlastně to fj??? Ftipnej Jouda???
|