| Autor |
Zpráva |
Lusianka88
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2013 09:40 - Změnil/a: Lusianka88
- Nahlásit
Dobrý den máme problém máme 8měsíčního křížence .. přes den doma neudělá nic .. ale večer když jdeme spát tak ráno kolikrát vyšlápneme pod schodama hovínko či loužičku (bohužel na koberci) samozřejmě než jdeme spát tak sní jdeme ven aby vykonala potřebu pak skoro každé ráno něco najdu ... není to pravidelné ale tak 4x do týdne určitě . máme jí od štěněte a hned jsme jí naučili že do ložnice nesmí a spí v obýváku na svém pelíšku ...je chytrá umí strašně povelů jen to vyprazdnování v noci mi trošku vadí .. Díky
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2013 10:14
- Nahlásit
Lusianka88
Večerní krmení dávejte dřív, na poslední venčení choďte později a ne jen na pár minut, ale na dýl, aby se trochu vylítala, utahala a dokonale vyprázdnila.
Taky mě napadá: jak snáší samotu? Je možné, že je to i stresové. Za normálních okolností osmiměsíční štěně prospí v klidu celou noc a na čůrání či kadění si ani nevzpomene.
|
martin9
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 17:26
- Nahlásit
dobrý den, máme doma 3 měsíční fenku maďarského ohaře a máme stále problém s čůráním..je to živé stvoření, ale i přes časté denní procházky ( 5 - 9 x denně ) nám čůrá doma v bytě..při každém venčení vykoná svou potřebu venku, ale jakmile se dostane do bytu je schopná jako právě teď se během 50 minut hraní vyčůrat i 9x...zkoušeli jsme jí učit na noviny či její prostěradlo, však vždy jen očuchala a udělala loužičku o místnost dále. Její močení je i v desítkách denně a to i přesto, že má časté 2-3 hodinové procházky. Všude čteme, že nemáme trestat, ale vlídná slova, chválení za loužičky venku či zvýšení hlasu doma nepomáhá. Zkoušíme jemně vytahat za kůži za krkem, ale i to se míjí účinkem. Budeme vděčni za každou vaší radu.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2013 19:52 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit
lamalucni
Za normálních okolností osmiměsíční štěně prospí v klidu celou noc a na čůrání či kadění si ani nevzpomene
Tak tohle si pastevec (10m.) povinně přečte, třeba se někdy pořádně vyspíme....
martin9
máme doma 3 měsíční fenku maďarského ohaře a máme stále problém s čůráním..je to živé stvoření, ale i přes časté denní procházky ( 5 - 9 x denně ) nám čůrá doma v bytě..při každém venčení vykoná svou potřebu venku, ale jakmile se dostane do bytu je schopná jako právě teď se během 50 minut hraní vyčůrat i 9x...
totéž...
Štěňata nejsou podle příručky, některé je čistotné a instinktivně se vyprazdňuje mimo "doupě", některé takové detaily neřeší. Takže trpělivost, trpělivost a trpělivost (a to klidně v řádu měsíců), já mám to svoje pastevecké hovádko naučené na plínu, kterou taky do svého cca 7 měsíce používal.
Druhá věc je, že moc časté močení může znamenat zdravotní problém
|