Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / nocni curani v byte
Autor Zpráva
cookie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2013 10:36
- Nahlásit

poooomoc...Vy tu pisete v odkazech,ze vam to delaji feny,ale ja mam 2 leteho pejska a ikdyz s nim chodime 4krat denne,tak mi jde v noci do obyvaku na koberec. Koberec jsem odstranila a pro zmenu si jde do pelechu. Jsem bezradna. Posledni venceni venku je vzdy kolem pulnoci a prvni rano v 7 a nerikam,ze kazdy den,ale ted docela casto v tydnu to v noci udela v noci v obyvaku. co mam delat?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2013 10:39
- Nahlásit

cookie

A to začal dělat až teď nedávno? Jestli ano, tak bych především zašla k veterináři, může to být zdravotní problém. Zvlášť vzhledem k tomu, že je to pes-samec a píšeš, že se vyčůrá na koberec nebo do pelechu - to znamená, že neznačkuje, ale opravdu se potřebuje "jen" vyprázdnit.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2013 03:07
- Nahlásit

cookie
,ze vam to delaji feny
To jsem nikdy nenapsal, je to právě naopak.

Neumi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2013 09:52
- Nahlásit

zbrnd

,ze vam to delaji feny
To jsem nikdy nenapsal, je to právě naopak

Proč?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2013 14:11
- Nahlásit

Neumi
Proč?
Prostě už jsem takový no

Neumi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2013 15:10
- Nahlásit

zbrnd
Prostě už jsem takový no

Do takových intimností, jestli v noci konáš potřebu v OP na koberec jsem zacházet nechtěla, mě zajímalo, proč si myslíš/víš, že je to spíše problém psů-samců, neb mám jednoho takového podobného hovádka doma.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2013 15:24
- Nahlásit

Neumi: Já nepsal ani nenaznačoval, že konám v noci potřebu na koberec v bytě. Prostě čeština je bohatý jazyk no.
Jinak si nemyslím, že močení na koberec je problém spíše samců nebo samic psa, v zásadě o tom nemám ani tucha, jak to je.

Neumi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2013 16:18
- Nahlásit

Tož to jo

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2013 16:43
- Nahlásit

Prostě jsem se snažil zareagovat adekvátně, přesně tak, jak to bývá mým zvykem

Evííík0312
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 22:07
- Nahlásit

Dobrý den,
mám skoro ročního psa - naháče. Základní povely se učí rychle, ale máme problém s počůráváním. Venku se chová normálně, vyvenčí se jdeme si všichni lehnout večer a on se třeba ve 3 hodiny ráno vzbudí zvedne se a počůrá se. Nijak si neřekne, prostě jen vstane a vyčůrá se a pak si uvědomí svou chybu a dělá provinilého. Máte někdo nějakou zkušenost, budu ráda za každou radu.

Děkuji
Evča

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 23:24
- Nahlásit

Nemůže být nemocný?

Neumi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2014 07:56
- Nahlásit

Venku se chová normálně, vyvenčí se jdeme si všichni lehnout večer a on se třeba ve 3 hodiny ráno vzbudí zvedne se a počůrá se. Nijak si neřekne, prostě jen vstane a vyčůrá se a pak si uvědomí svou chybu a dělá provinilého. Máte někdo nějakou zkušenost, budu ráda za každou radu
Nemám radu, ale mám ročního psa, co se budí kolem 3. hodiny ráno (ale už vynechává , poslední týden už byl klid, než do toho zase vnesu bordel svým ranním budíkem , práce blbá....), zcela v klidu se vyčurá v obýváku a zcela v klidu (teda po takové čtvrt až půlhodině ničení a mlácení čímkoliv do čehokoliv) usne. Pro mě to znamená jediné - jakmile se vzbudí, což obnáší drbání funění mlaskání, takže spolehlivý budík, okamžitě staruju se psem ven. Tam obejde svůj noční okružík, označkuje asi 10 míst a jdeme spát.
Moc nepomohlo, co?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Led 2014 08:00
- Nahlásit

Evííík0312
Pokud jste vyloučili zdravotní problém, tak mám jedinou radu: nařídit si budíka na druhou a skočit s ním ven.

Evííík0312
Člen
# Zasláno: 3 Led 2014 16:28
- Nahlásit

Ptala jsem se lidí co se točí kolem psů, napadlo je, že pes je prostě v pubertě a zkouší co si může dovolit.

Neumi: ono se stanem že se třeba jen postaví a vyčůrá se, vzbudí mě až jako by ten zvuk ..

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Led 2014 18:36
- Nahlásit

Evííík0312
že pes je prostě v pubertě a zkouší co si může dovolit.

A když nahlas dejchá, tak taky zkouší, co si může dovolit? Čůrání je fyziologický proces. Pokud pes potřebuje čůrat uprostřed noci, tak má nějaký fyziologický problém. S pubertou to nemá absolutně nic společného.
Zajděte k veterináři. A pokud bude všechno v pořádku, tak holt nezbývá, než venčit i v noci, případně jinak upravit režim (poslední jídlo dřív, poslední venčení později a delší, aby se důkladně vyprázdnil, apod.).

birma
Člen
# Zasláno: 3 Led 2014 18:41
- Nahlásit

Evííík0312
Ptala jsem se lidí co se točí kolem psů, napadlo je, že pes je prostě v pubertě a zkouší co si může dovolit.
Doporučuju změnit rádce.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání