| Autor |
Zpráva |
Honza123
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 22:11
- Nahlásit
Ahoj. Mám 2 roky starého oříška. Dneska jsme potkali fenku, majitelé ji měli na vodítku a prý že hárá. Ale zarazilo mě, že můj pes se na zavolání bez keců zvedl a nesnažil se jít dál za ní. Normálně nemáme, a to přiznávám, přivolání nic moc. Ale čekal bych, že od háravky to bude těžší odvolat. Čím to může být? Kdy začnou psa zajímat feny?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 22:20
- Nahlásit
Honza123
tak záleží třeba na tom, jak se k ní dostal blízko. Třeba moje psy vždycky víc zajímalo místo, kam se háravka vyčurala, než ona sama (pokud se jí nedostali čumákem přímo k zadku). Je to hodně dané zkušenostmi toho psa s háravkama - pokud se s ní setkal prvně, tak mu nemuselo vůbec dojít, co je zač.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 22:27
- Nahlásit
Honza123
Ježišmarjá, co by za to jiní dali
majitelé ji měli na vodítku a prý že hárá
Pokud teprve začala barvit, nezkušený pes jí nemusel zaregistrovat, spíš by měl zájem o místo, kde to taková fenka označkuje, jak píše birma
|
Honza123
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 22:41
- Nahlásit
Uf! Takže ještě můžu počítat s horší variantou, no fajn... Rozběhl se k ní, v půlce jsem ho zastavil povelem, sednul, toužebně koukal, měl nějaký kecy, párkrát kníknul, že prej by rád, ale pak to jsem ho přivolal zpátky, otočil se a letěl za mnou. Ale asi to bude i částečně tím, že nevěděl, která bije. Jinak olizuje místa označkovaný háravkama... Ale takhle - můžu teď udělat něco, aby mi pes za háravkama nelítal? Nějakou prevenci? Zatrhnout hned v začátku?
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 23:19
- Nahlásit
Honza123
z vlastní zkušenosti vím, že pes při přivolání hodně reaguje na hlas, je možné, že jsi odvolal podvědomě "důrazněji" než obvykle.
Měla jsem afgána, který měl nějaké povely docela na háku, párkrát se ale stalo, že jeho poslechnutí bylo naléhavější než jindy, v té chvíli mě pokaždý poslechnul na slovo a ani se nehnul.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2013 23:27
- Nahlásit
Honza123
Ale takhle - můžu teď udělat něco, aby mi pes za háravkama nelítal? Nějakou prevenci? Zatrhnout hned v začátku?
No hned na zacatku si psal, ze mas privolani nic moc, tak asi zapracovat na tom, i bez haravky, neboli zlepsit privolani v klidnych prostredich, mezi neharavkama.
A jak si vsimnes, ze pes u nejakych oznackovanych mist klape zobakem a zacina se mu zatemnovat zrak, tak si ho jistit, treba dlouhou snurou. Protoze i tomu nejvychovanejsimu psovi, kdyz prebehne pred nosem haravka v nejlepsim, zafunguji pudy a muze byt v prd.li. Muze a nemusi.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2013 09:51
- Nahlásit
Honza123
a ještě bych - v rámci toho učení se - ho na vodítku učila ovladatelnosti právě u těch háravek, aby i na tom vodítku vnímal. Mi tak napadá.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2013 21:29
- Nahlásit
Kdy začnou psa zajímat feny?
třeba mého psa zajímají feny spíše po hárání, kámoščina fena hárala a venčili jsme spolu i když byla v tom nejlepším a ho to nějak nevzrušovalo a šel a neotravoval ji, až byla nějak po, tak byl trošku otravnější (více k ní čuchal)
|