Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Psik z utulku porad cura doma..
Autor Zpráva
sarafinn
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2013 23:19
- Nahlásit

Dobry den, 14 dni mam psika z utulku-8 mesicu, krizenec. Nemuzu ho odnaucit curat doma. Mela jsem jiz tri pejsky pred nim a s zadnym nebyl takovy problem(problemem myslim odnaucovani curat doma).Chodim s nim kazdou hodinu, jsem z nej uz zoufala, k dcerce jsem nevstavala tolik jako k Foxikovi Pokazde se mi ale vycura pred vchodovymi dvermi, nebo to ''kamufluje'' tak, ze se mi vycura na kresla,do dek, denne peru jak silena, pocural se mi i v posteli pri spanku, dle veterinare je zdravy, tak vas zadam o radu, copa nim mam delat? (vsechny ''figle'' co zabirali u predchozich psiku u nej nepomahaji) Dekuji za radu, Sarafinn

birma
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2013 23:23
- Nahlásit

asi bych mu pořídila klec, kde by byl na dobu, kdy ho nemůžu kontrolovat, na venčení ho nosila (v náručí se ti snad nepočurá) a opravdu megaodměňovala, když se mu to povede venku. Na křesla, deky a další savá místa bych ho pouštěla jen po vyvenčení venku a pod přísným dozorem.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2013 23:27
- Nahlásit

To znám. Dělají to skoro všichni. Ačkoliv ne takhle extrémně.

sarafinn
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2013 23:30
- Nahlásit

No,on na kresla nesmi, ale kdyz odbehnu do koupelny nebo tak, tak mi hned kresla pocura Ma Skoro 20 kg, takze ho ven odnest nemuzu :/ A venku jsem uz za blazna pac nikdo neskace stastneji nez ja kdyz se venku vycura, dobrutky ma take.. Myslim, ze to chape, prijde mi to jako naschval.. Jsem na materske zatim(posl. dva mesice),tak jsme s nim neustale a ven bez nej nejdem.. Musi se to do tech dvou mes. naucit, pak pujdu do prace a nevim, jak bych to s nim zvladla..

sarafinn
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2013 23:33
- Nahlásit

Ja vsechny predchozi psy mela vycvyceny jedna basen, ale na nej nesmim ani zvysit hlas, pac pak se strasne boji.. Vzdycky jsem mela ''kostatka'' co nikdo nechtel, ale tuten je prvni z utulku, tak nevim, co si prozil

birma
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2013 23:41
- Nahlásit

sarafinn
ale kdyz odbehnu do koupelny nebo tak, tak mi hned kresla pocura
právě na to, by ti pomohla klec nebo ohrádka, aby se k nim prostě nemohl dostat, když u toho nejsi
Ma Skoro 20 kg, takze ho ven odnest nemuzu :
a já si libuju, jak se ten můj s 28 kilama krásně nosí
Myslim, ze to chape, prijde mi to jako naschval
to si dostaň z hlavy, to je pěkná hovadina
na nej nesmim ani zvysit hlas, pac pak se strasne boji..
však cvičit se dá i bez zvyšování hlasu

moll
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2013 09:20
- Nahlásit

cvičit se dá i bez zvyšování hlasu

...a vychovávat a navazovat vztah a dodávat důvěru taky

pesan je evidentně z minulosti dokonale vystresovaný, potřebuje být v klid a u a získávat důvěru ve své nové okolí (chápu, že s počuranými křesly je obtížné mu projevovat přátelství). když se počurá i ve spánku, bude fakt asi pěkně na hromádce.
che to klid a trpělivost a tu klec na dobu, kdy bude sám. a učte ho i být osamotě doma, ty dva měsíce jsou docela limitní čas...
držím palce, aby se vše upravilo

MarťaB
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2013 22:38
- Nahlásit

Dva tejdny jsou strašně krátká doba, to chce dát tomu čas a až se vám pořádně upraví vztah, spousta těhle věcí se vyřeší "sama". Chápu, jak tu psala Moll, že s počuranými křesly je těžké křepčit okolo pejska a navazovat přátelství, ale holt.. moje týraná a zděšená útulačka se mnou vztah navazovala minimálně rok. Dneska je v pohodě a věří mi, ale chtě nechtě to nikdy nebude pes, co by ty jizvy na srdíčku neměl.. takže počkat, budovat vztah a nespěchat na psa, to nikam nevede. A křik už vůbec ne, jenom se vrátíš o dva kroky zpátky, protože se tě pes navíc začne bát.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání