| Autor |
Zpráva |
hmyzik
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 17:25
- Nahlásit
4 lety pes kříženec border kolie a labradora po 2 letech co v bytě ani neštěkl už 4 dnem štěká udajně v 5 ráno a to na začátku prý cca 5 minut ted už půl hodiny pak klid až do mého příchodu. pes je plachý protištěkací obojek co mu stáhne hrdlo proto nevhodný. Bydlím v pronájmu v paneláku lidi tu nejsou zrovna milý. Potřebovala bych radu jak to řešit vzhledem ke směnám: v 5 ráno doma nebývám A před tím nikdy neštěkala bohužel ta 5 ráno je velikánský problém a musím ho vyřešit než mi vyhodí, dnes jsem si ověřila že sousedi nelžou odešla jsem ve 4 ráno sedla si v přízemku a ve 4:25 Nellina spustila aniž by bylo slyšet nějaké štěknutí zvenku nebo pohyb na chodbě paneláku po tom co jsem vletěla do bytu ležela na gauči, nechápu co se děje a nevím co dělat ale takhle skončím jak bezdomovec krom toho o víkendu jsem odešla v 9 ráno vratila se v 17hodin a neštěkla za celý den
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 18:23 - Změnil/a: ErzebethB
- Nahlásit
Jako první bych se snažila najít spouštěč...
- napadají mě úplné kraviny, jako např. to že dřív si bývala doma a najednou je to jinak a pes tu změnu těžce snáší, změnila si systém, kdy chodíte na procházky, či jste spolu trávili čas, nebo okolní vlivy, metr za oknem z místnosti kde spí jezdí tou dobou popeláři, nebo lidi do práce a tak je tam kravál a to jí ruší.. nevím, popřemýšlej proč a kdy ta změna nastala... pak je možné jí pomalu odstraňovat, ale takhle Ti těžko někdo poradí, hlavně když neví jak to probíhalo dřív...
Protištěkací obojek bych brala jako úúúúúúúúúúplně krajní a totálně zoufalou variantu....
Ale teda jako věta o víkendu jsem odešla v 9 ráno vratila se v 17hodin a neštěkla za celý den mě dost vyděsila... to jí jako vyvenčíš před 9. ráno a pak až v 17hod. odpoledne?
edit: 8hod. asi drží dost psů, ale mě to vždycky úplně dostane... Já už po 5 hodinách na tu naší myslím, jak se tam asi kroutí s překříženejma packama a čumí na hodiny, kde jsme
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 18:25
- Nahlásit
P.s. Hlavně si to měla řešit, když to bylo těch 5 minut... teď když už je to její zvyk, tak o to to bude horší to odbourat...
A ještě mne napadá myšlenka - borderky (nevím jak kříženci) jsou hodně velké pracantky, až workoholici, potřebují pohyb, aktivitu zabavovat mozek... bez toho se nudí a možná třeba proto to nastalo... ale nevím jsou to jen mé osobní nápady, třeba někdo poradí lépe.
|
hmyzik
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 18:37
- Nahlásit
Ne, ne ve stejné práci dělám dlouho všechno je stejné Nemám nikoho kdo by jí mohl venčit ale pak jsem s ní 2 hodiny venku... začalo to toto uterý a dělala to 4 dni za sebou řešit jsem nemohla ani to nebylo ověřené ověřila jsem dneska ráno ale dnes odcházím na noční a jestli štěkne skončíme pod mostem. nikdy před tím neštěkala ani tu o ní nevěděli bylo to z ničeho nic a jak jsem dnes seděla na schodech tak zvenku nebylo nic slyšet a v paneláku se taky nic nepohnulo prostě 25 minut po mém odchodu začala štěkat
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 18:43
- Nahlásit
hmyzik
První rada co mě napadá je z odchodu udělat rituál... Mrkni po internetu na interaktivní hračky - jako první mě napadá plnící kong na různé paštiky, nebo takové ty míčky na tvrdé dobroty... Dále mě pak napadá znova trénovat odchody... Nejdřív pár minut, pak půl hoďky, hodinku a nakonec zvyšovat po hodinách, asi to nepůjde hned, ale přes víkend, když si doma by to možná bylo fajn... a pokaždé když to zvládne bez kraválu, tak dát mlsku... a k tomu třeba přidat odchodovou a příchodovou hlášku - "já se vrátím, pěkně tu hlídej" ... "no ahoj, šikulo" nebo nějakou svou jak se ti bude chtít... my doma máme "za chvíli budu doma" a "no ahoooooj, prckůůů" a ví, že když tohle řeknu, jdu do práce a ona může chrápat, páč se vrátím, ale za dýl.. když jdu třeba jen s košem, tak to nepoužívám.
|
hmyzik
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 18:46
- Nahlásit
ale ona neštěká když odejdu o víkendu nic dneska odpo taky nic. dělá to ted po 5 a to vždy to ráno takže spíš se bojím aby nějak neměla zafixovanou hodinu a i přestože ted budu mít noční se kolem 5 nevzbudila a nespustila
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 18:54
- Nahlásit
hmyzik
Zkus jí zaměstnat... http://www.psihratky.cz/
mrkni třeba tady je tam spousta článků a spooousta různých interaktivních hraček... třeba tě tam něco zaujme a i tvého hafana.... Jinak by to chtělo nejspíš najít nějakého profíka, co by ti přímo na místě poradil... takhle je to dost složité
|
impact
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 19:02
- Nahlásit
ErzebethB
odešla v 9 ráno vratila se v 17hodin
Ty nechodíš do práce nebo co? To je normálně osmihodinová směna. Bych řekla, že těch osm devět hodin minimálně je z domu drtivá většina pracujících. Já někdy i deset.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 19:17
- Nahlásit
hmyzik
přece tě nevyhodí z bytu kvůli pěti dnům štěkání psa, z toho pár dní jen pět minut...? je to fakt tak zlý?
ale chápu, že to je pěkně blbá situace
nemůže být spouštěč nějaký zvuk pro člověka neslyšitelný? nebo neslyšitelný z tvého místa? nemůže být nějaký šramot od sousedů třeba atp.?
nemůžeš si vzít pár dní volno a kolem čtvrté se tomu věnovat? prodloužila bych taky ranní vycházku, přidala hlavně nějaké zaměstnání hlavy.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 19:36
- Nahlásit
ErzebethB
a to se psem jako chodíš každých pět hodin i v noci? Pokud je dospělý pes sám doma a nemá výrazné podměty, tak spí podobně jako v noci a nekroutí se za dveřmi s překříženýma packama. Takže 8 hodin není super, ale taky nic hrozného.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 19:39
- Nahlásit
hmyzik
Nemá hárat? Zvláštní situace, ale asi tam bude nějaký spouštěč - může to být i něco od sousedů, co člověk přes zeď neslyší. Nebo z venku.
Držím palce, ať to dobře dopadne.
|
hmyzik
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 20:03
- Nahlásit
je to zlé jsem v pronájmu druhý den po tom co tu 2 roky bydlím a o psovi ani nevedeli kontaktovali majitelku bytu ta řekla že to musí řešit a musí s nima nějak vycházet pokud s tím nepřestane budu muset dát pryč to samozřejmě nemám v plánu ale jsem zoufalá a už pomalu na prášky mám toho dost v práci a řešit ještě pronájem se psem a kocourem za nějakou normál cenu kde by to nakonec mohla udělat hned na začátku . na té chodbě nebylo slyšet vůbec nic pak jsem až slyšela že štěká Myslela jsem původně že mohla reagovat na kluka od vedle ale ten dnes nic ani hluk slyšet nebyl a nebyla v předsíni za dveřmi ale na gauči. Nechápu to a už se bojím až ted odejdu na noční co zase ráno uslyším v srpnu mi dovolenou nedají doufám stále že tak reagovala jen na tu ranní kdy byla vyspalá a ráno se nudila a ted že bude spát až do mého příchodu, ale nevím fakt se bojím http://www.heureka.cz/?h[fraze]=DOG-B02%20Obojek%2 0elektronick%C3%BD%20v%C3%BDcvikov%C3%BD%20se%20z% C3%A1znamem%20hlasu nemáte někdo zkušenosti s tímto? možná že když by slyšela můj hlas a přestan že by nepokračovala
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 20:08
- Nahlásit
Tony
Pokud je dospělý pes sám doma a nemá výrazné podměty
OT, ale tohle me rozesmalo, predstavuju si ty vyrazne podměty.
hmyzik
Jestli mas moznost nejaky online kamery, bylo by zajimavy zjistit, co tu reakci spousti. Zkusila bych zmenit umisteni psa, jestli je nekde u vstupnich dveri, tak od nich, jestli je u okna do ulice, tak naopak nekam vic do klidu, pustit radio primerene hlasite, aby mela pocit, ze je nekdo doma. A i s tim haranim to muze byt spojeny, to pak psice vymyslej neuveritelny kraviny, doma mi piska cuba v nejlepsim v touze po zenichovi fest.
|
hmyzik
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 20:12
- Nahlásit
háraní určitě ne hárala před 4 měsíci a hára jednou za 8 měsíců, byla jsem na té chodbě fakt nikde nic a najednou ona jsem v 1+1 nemužu jim zabranit v přístupu mikeš musí mít přístup na záchod a Nellina k vodě nevím jestli se to bude opakovat každopádně pokud ano tak jsem pod mostem
|
ErzebethB
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2013 22:26
- Nahlásit
impact
Chodím, ale u nás je to max 6 hodin, co drží sama.. je sice pravda, že dycky přijde rozchrápaná naproti a doma ani louže a i venku ještě kolikrát chvíli čumí co se okolo ní děje, než to pustí, ale i tak... když si představím sama sebe 8-10hod. bez záchoda, tak bych asi praskla x))
hmyzik
Hele ženská, seber se, radíme Ti tady dobré věci, tak to nevzdávej a začni to řešit. )
Zkus tu webkameru, zkus jí nahrát na mp3 tvůj hlas, nebo jí jednoduše pusť potichu rádio, případně pozavírej okna a dveře, abys eliminovala kravál do okolí, případně popřemýšlej o nějaké té interaktivní hře, nebo hračce, nad kterou stráví nějaký čas a tím se i unaví a pak vytuhne...
|
Deryl
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2013 12:19
- Nahlásit
Je to asi blbost, ale napíšu zkušenost s mým dobrmanem. Bylo to sice asi před 20ti lety, ale možná k zamyšlení.
Pes začal často okolo šesté ráno výt, bylo to i když jsme byli doma.
Nakonec jsme zjistili, že reagoval na jednu písničku (znělku) v rádiu, mamka vždy ráno nechávala potichu v kuchyni rádio, takže do pokoje to slyšet nebylo a když jsem vstala, tak už byl klid.
Bylo to zajímavé, ale nejezdí v těch 5 hodin okolo nějaké reklamní auto nebo nějaký nový zvuk (kostel, alarm...)
Je to jen nápad
Tak hodně štěstí, je to prekérní situace
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2013 13:22
- Nahlásit
Deryl
Vsadil bych na něco takového, musí to mít nějaké spouštění. Pes nezačne po půlhodině jen tak štěkat sám od sebe.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 12:54 - Změnil/a: bonc
- Nahlásit
Deryl
Nakonec jsme zjistili, že reagoval na jednu písničku (znělku) v rádiu, mamka vždy ráno nechávala potichu v kuchyni rádio, takže do pokoje to slyšet nebylo a když jsem vstala, tak už byl klid.
napadlo mě přesně něco tohohle typu
hmyzik
nemáš doma něco co by mohlo pravidelně v tuhle dobu vydávat zvuk? Myslela jsem třeba na budík s opakovačkou - odejdeš a on začne za půl hoďky zas bzikat, ale na chodbu to neslyšíš, nebo cokoliv co může vydávat pravidelně zvuk - domytá myčka, pračka.. Horší varianta je že zvuk nevychází od tebe z bytu - soused začal chodit v pět ráno na záchod, atd. Prošňupej byt a zkus najít spouštěč. Když to nebude vycházet od tebe, nezbývá ti než donutit čubinu přestat řvát ať je spouštěčem cokoliv.
a ještě mě napadl ten kocour - neni možný aby jí třeba zalehl místo? Že by se po tvym odchodu mrcasili po bytě a koucour jí vlezl někam na její gauč a přišel na to že se mu to tuze líbí a začal to dělat pravidelně? A postupně zvyšuje odolnost vůči jejímu vyštěkávání?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 15:31
- Nahlásit
impact
Člen # Zasláno: 19 Srp 2013 19:02
- Nahlásit
ErzebethB
odešla v 9 ráno vratila se v 17hodin
Ty nechodíš do práce nebo co? To je normálně osmihodinová směna. Bych řekla, že těch osm devět hodin minimálně je z domu drtivá většina pracujících. Já někdy i deset.
Všichni takovíto by se měli naučit ovládat a celou tu dobu nechodit na záchod, aby byli solidární se svým psem, vždyť přeci o nic nejde....
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 17:18
- Nahlásit
zbrnd
ano není to správný, ale beru to tak, když jsem po noční (chodím tak třikrát do roka) a pak přes den spím, tak spím těch 7-8 hodin, pes je doma a má možnost mě vzbudit - nikdy mě nevzbudil. Zkrátka spí tu dobu taky. Proto počítám, že když jsem v práci je to podobný. Já teda mám pracovní dobu takovou, že venčení většinou není problém a pes většinou nebývá sám více jak pět hodin. Ale nemyslím si, že je to něco, za co by se tu měla zadavatelka kamenovat.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 17:22
- Nahlásit
Tony:
Já jen psal, že všichni ti, co tvrdí, jak je OK nechávat psa tak dlouho bez možnosti venčení by si to měli stejně zařídit i pro sebe a možná i pro své děti. Nejsem si vědom, že pes by byl od přírody vybaven lépe k takovémuto stylu kakadločuracího režimu.
Zadavatelku nekamenuji ani nikoho nenabádám, aby tak činil.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 17:25
- Nahlásit
pro zadavatelka:
nebo ji tam nechej nějakej tydlifon s automatickym prijmem hovoru a obcas ji zavolej ...
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 21:35
- Nahlásit
zbrnd
Já jen psal, že všichni ti, co tvrdí, jak je OK nechávat psa tak dlouho bez možnosti venčení by si to měli stejně zařídit i pro sebe a možná i pro své děti. Nejsem si vědom, že pes by byl od přírody vybaven lépe k takovémuto stylu kakadločuracího režimu.
a ty chodíš 4x za noc na záchod? Já v noci spim... stejně jako moji psi přes den spí. Maj celodenní volnej přístup z domu na zahradu a jsou schopný těch 10 hodin co jsem pryč čumák nevystrčit (ozkoušeno), obzvlášť v zimě nevidí důvod vylejzat z vyhřátejch pelechů někam do zimy. Samozřejmě že v momentě kdy je pes aktivní (stejně jako člověk přes den) tak by mu to bylo sakra dlouhý, ale pes sám doma prostě aktivní neni (nebo by neměl být, měl by být tak vyaktivován, že je rád že může chrápat).
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 21:43
- Nahlásit
a ty chodíš 4x za noc na záchod?
Proc rovnou ctyrikrat? Ale mnohdy mne to probudi
Organismus holt starne, kupodivu i ten psi
Nekterym psum tim muzeme zpusobit i zavazne poskozeni zdravi
vyaktivivan? to jakoze rano typicky kynolog vstane a jde psa vyaktivovat ven jeste nez jde do prace? A pak jeste ceka nez se pes po namaze vyprazdni...Kolik tipujes % majitelu psu to takhle dela? Myslim z tech, co je pes pak treba 8 a vice hodin zavrenej?
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 22:15
- Nahlásit
zbrnd
máš pravdu, ne každý to bude dělat, znám i případ lidí co někdy venčili jen dvakrát denně - což je tedy hodně špatný.
Přesto to podle mě není důvod se navážet do zadavatelky (ano vím, že jsi to nebyl ty, ty jsi reagoval na tu, která se zadavatelky zastala).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 22:56
- Nahlásit
bonc
nechodím 4x ale někdy prostě jdu, ten pes, když to přijde, tu možnost nemá. Chápu co chce žbrnda říct. Moji psi taky, nejančí, když spím o víkendu déle, ale není to pravidlo, že nejdou dlouho ven. Navíc o tom víkendu je vytáhnu ven v noci ještě později , než obvykle. Když je to nárazovka, tak halt co se dá dělat. Nicméně gůt to není. Tedy podle mýho názoru.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 22:57
- Nahlásit
zbrnd
typicky kynolog vstane a jde psa vyaktivovat
já to dělám, fakt. Prostě nejdem jen vyvenčit, ale i něco málo provedeme. Páč voni to chcou, tak co můžu, že jo.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 23:03
- Nahlásit
Tony: No právě, jak píšeš, ty je takové nějaké i znáš...já bohužel vidím, že je jich spousta i těch, co jen dvakrát denně a mnoho podobného ... ano ano já vím, jsem nepřeléčitelný skeptik ... nebo jen realista ?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 23:05
- Nahlásit
PetraK: nejn Ty, ale i spousta jiných to dělá, ale to nic nemění na faktu, že absolutní většina to nedělá ...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2013 23:21 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
zbrnd
nebo jen realista
realista
absolutní většina to nedělá ...
to je pravda, smutná. Je spousta psů, který člověk vůbec nevidí venku. A to psů aktivních. Smutná realita pro psí národ.
edit - dostal Fero emila?
|