| Autor |
Zpráva |
reezi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2013 14:28
- Nahlásit
Dobrý den, tak zase já a otázka ohledně psího štěkání v době nepřítomnosti. naše psice - 9 měsíců - si zvyká na to, že oba pánečkové jsou denně v práci 8 hodin. V červnu už zvládla být sama 6 hodin a úplně potichu, předpokládali jsme tedy, že něco málo přes 8 hodin nebude už takový problém. zásobili jsme se pamlsky a novými hračkami, první pracovní týden to bylo zřejmě v pohodě - nikdo si nestěžoval. Ale tento týden... Včera a dnes prý ráno štěkala a vyla dneska jsem si ji nahrávala a hned po mém odchodu začíná smutně být a poštěkávat a běhat z pokoje do pokoje. Je mi z toho nanic sousedi nasraní, nedivím se - musím odcházet už v 5.30, psa jsem dneska ráno venčila hodinu a stejně nanic... Taky začala ničit ve velkém boty, což předtím nedělala,.. prostě všecko špatně. Prosím, co se dá dělat? příští týden mám 5 ranních a už teď mě z toho bolí břicho
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2013 14:32
- Nahlásit
nějaká změna nenastala??
případně nechystá se hárat??
To mě napadlo jako první.
Máte-li možnost vrátit se k původnímu časovému úseku, začala bych postupně prodlužovat o víc, ale fakt postupně. Možná je to na ní už hodně?
zkuste jí nechat hrát rádio, o víkendu začněte znovu s nácvikem po chvilkách.
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2013 14:36
- Nahlásit
No jediná změna, kterou si uvědomuju, je ta, že předtím byla zvyklá, že odejdeme později, třeba v 8, v 10, měla jsem brigády i odpoledne, takže třeba ve 14.00,... Teď vycházíme ve 4.30 na procházku a v 5.25 jdu na bus, kdybych ji měla ráno venčit déle, musela bych vstát tak ve 3. Rádio má puštěné, naše oblečení tam má taky. Myslíš, že nácvik po chvilkách bude to pravé? možná že jo... ale něco dělat musíme..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2013 14:56
- Nahlásit
reezi
u si uvědomuju, je ta, že předtím byla zvyklá, že odejdeme později, třeba v 8, v 10, měla jsem brigády i odpoledne, takže třeba ve 14.00,
teď nevím - není ještě v tu dobu kdy odcházíte tma?? Asi ne co? já vstávám až v šest a to už je světlo, napadlo mě, že by jí mohlo vadit to.
Myslíš, že nácvik po chvilkách bude to pravé? možná že jo...
nevím, napadlo mě to prostě. Určitě bych si ale o víkendu bohužel přivstala a začala tím, že budu simulovat normální denní režim. Blbý, blbý já vím, ale tím bych já začala. S tím, že pochopitelně se vrátím hned, ještě dokud je ticho a prodlužovala, vrátila bych se domů, že jsem něco zapomněla, nevšímala si jí, odešla, prostě tak jako mišmaš, aby si z toho neuměla udělat jízdní řád. ale to je jen můj nápad, co bych dělala já. Otázka je, jak to zabere, taky každý pes je jiný a páník, který to aplikuje je jiný....
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2013 15:02
- Nahlásit
Náhodou, to vůbec není blbý, určitě to zkusím! V tu dobu, kdy odcházím, je už světlo, takže tím to není. Asi se jí nelíbí ten nový časový režim. Dělá prostě věci, které dělala na začátku, ale pak se je dělat odnaučila... Ale pokud se to neodnaučí teď, to abych nám hledala hodně rychle nový bejvák
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2013 15:28
- Nahlásit
reezi
Asi se jí nelíbí ten nový časový režim.
asi jo.
Já jsem teď v trošku podobný situaci - i když zase jinak. přivedli jsme domů starou fenku. Můj pes v pohodě zvládal pobyt doma sám. Ona se taky dobře zabydlela, zkoušeli jsme. Dvakrát nastal problém, oba poté, co jsme přišli domů a zase odešli, to jí asi myslím vadí. Tak když jsme odcházeli včera na chvíli pryč k večeru, udělala jsem to tak, jako když jdu do práce - odcházím poslední. Vyvenčit, psi poslat na místo, každému dát na pelíšek trochu něčeho na zub a povolit sežrat až, když řeknu a jsem skoro mezi dveřma. Včera byl klid. Chce to mít trpělivost a pracovat na tom. Zkus jí nechat povolené ničení - papírové krabice, buď samostatně, nebo několik do sebe, klidně je i vycpat papírem a dovnitř dát oblíbenou hračku, či pamlsky, ať si to musí vydolovat. A povolit to vzít, až když budeš zaklapávat dveře. Nechat to klidně nějakou dobu před odchodem někde v prostoru, ale nesmí si to vzít, ať se těší, že si oblíkneš ty hadry, vezmeš boty a vypadneš!! Ať se toho odchodu nemůže už dočkat , pak mezi dveřma řekni vezmi, zabouchni, zamkni odejdi.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2013 22:10
- Nahlásit
reezi
zvládla být sama 6 hodin a úplně potichu, předpokládali jsme tedy, že něco málo přes 8 hodin nebude už takový problém
Pokud je tohle pravda, a tu dobu vydržela během dne prospat, tak se něco významného muselo změnit. Protože pes nerozliší 6 nebo 8 hodin.
zásobili jsme se pamlsky a novými hračkami,
Na nové hračky nesázej, o tom to není, pes má být v klidu a ne se exitovat něčím novým. Naopak bych nechal všechno úplně stejně při starém.
|