Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Asi se bojí ?
Autor Zpráva
robobobo
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2013 00:20
- Nahlásit

Zdravím,mám problém.Mám mopsíka,ale už 4tým rokem.Nikdy ho nebiju,jenom když něco udělá špatného , tak ho plesknu přes zadek,ale to je vše. Když ho chci pohladit po hlavě,tak dává hlavu dolů,a celkově když ho hladím tak jako by se bál.Dále mám problém,že je totálně ujetý na jídlo,ho fakt nic jiného nezjímá.Když si třeba sednu na zem a on je ode mně 1 metr,řeknu mu kemně,ukazuju na zem aby šel zamnou ale on se jen dívá a nic.To není vycvičený na ten povel,nebo se mně zase bojí ? Příjde leda když mu řeknu "na" a něco mu dám,demo si ho k sobě přitáhnu. Nevíte jestli se mně bojí,nebo co mu je ?

birma
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2013 01:08
- Nahlásit

robobobo
Nikdy ho nebiju,jenom když něco udělá špatného , tak ho plesknu přes zadek,ale to je vše.
I plesknutí přes zadek je bití. Než bys ho pleskala, tak ho radši nauč, jak se má chovat správně.
Když ho chci pohladit po hlavě,tak dává hlavu dolů,a celkově když ho hladím tak jako by se bál.
Pokud je labilnější a ty jsi pro něj nesrozumitelná, tak se tě samozřejmě bát může (zvlášť, pokud to podpoříš občasným plesknutím).
To není vycvičený na ten povel,nebo se mně zase bojí ?
vycvičený není určitě, když nepřijde (jak jsi ho učila, aby přišel?), to ale nevylučuje to, že by se tě navíc mohl i bát.
Nevíte jestli se mně bojí,nebo co mu je ?
ne nevíme, ale můžem se podívat do křišťálové koule. Jistější ale bude, když si najdeš někoho v okolí, kdo psům rozumí a uvidí tebe i psíka v akci

MarťaB
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2013 15:07
- Nahlásit

Každý pes je jiný a některý si plesknutí na zadek ani nevšimne a pro jiného je to mlácení jako hrom. Já plácnout svou fenu, tak se mě zase dva dny bojí (byla týraná). Když mu hladíš hlavu, je to od tebe dominantní gesto.
Pokud ti takhle reaguje na jídlo, tak ho tím přivolání nauč!! I když si myslíš, že ví, co po něm chceš, tak neví - kdyby to věděl, tak by to dělal. Takže přivolání naučit - volám pejska, okamžitě dám jídlo.. a vymysli si jiný povel, než "na" a "ke mně";). A na plácání zapomeň, labilnějším pejskům stačí nesouhlas, u nás je to ostře "řečené" "sss!" :D

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání