| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 12:41
- Nahlásit
Mluvila jsem dnes se známou a ta říkala, že ač její erdelteriér loví králíky, drůbež ..., tak co má doma ovce, tak ty nechává být. Máte někdo zkušenosti, co udělá pes lovec, když se na pozemek pořídí ovce?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 12:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kachna_
já zatím neměla ani odvahu zkusit to se slepicema, které Worka pravidelně sousedům prožene a jen čekám, kdy budu muset nějakou taky zaplatit.. Když měli venku u kůlu kozu, tak se k ní rozběhl, zarazil a štěknul, ale utekl od ní. Větších zvířat se bojí. Ovšem kdyby zjistil, že před ním ovce zdrhají, asi by je honil sem a tam, chuděry
Plánuješ pořízení ovcí? A nemohla by jsi je jen na zkoušku vypůjčit?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 13:04
- Nahlásit
worick
Plánuješ pořízení ovcí?
já si netroufnu, dokud je Cir.
A nemohla by jsi je jen na zkoušku vypůjčit?
mohla, ale bojim se, co by, kdyby to nedopadlo,
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 13:08
- Nahlásit
kachna_
No a co spíš než půjčovat si na zkoušku domů to udělat tak, že najdete nějakého místního "farmáře", co má ovce, kozy, domluvíte se, zajdete tam, psa na stopovačku a zkusit, co bude?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 13:42
- Nahlásit
corgi
to právě není totéž Worick třeba toleruje báby slepice i báby a naše kočky, ale venku cizí prožene, i když ne teda s úmyslem zabít...doufám
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 14:00
- Nahlásit
corgi
psa na stopovačku
on Cir se pod dozorem chová dost jinak než bez dozoru . Nevěřim mu, že by jednoho krásného dne nenaznal, že dnes, xx.xx.201x je třeba zabít valašku.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 14:05
- Nahlásit
kachna_
je třeba zabít valašku.
to je volný pokračování vod Sekala, asi že jo?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 14:28
- Nahlásit
kachna_
musela bys mít asi k nim berana, ale pak by to zase nejspíš odnesl Cir, viděla jsem jednou takhle berana v akci a zahnal i NO
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 14:41
- Nahlásit
Maya
berana nechci kvůli dětem, ale jinak by mě takovýhlezkušenosti docela zajímaly
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 16:01 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit
kachna_
Kdysi jsem kamarádce k narozkám pořídila kozy kamerunky, kozu a kozla. Dva dny trávily u nás v psím kotci. Almaz šel do nich a kozel mu to oplácel rohama do kari sítě, takže seznamování neprošlo kvůli hluku a zachování zdravého kozla. Ale myslím, že by se časem seznámili - nevím no.
Jinak Almaz cizí kočku zadáví, naše toleruje. Cizí králík by asi taky šel (venku ho nepotkal, jen nutrii a tu zakousl) a naše králíky chodil olizovat, jen měl potřebu se k nim prokousat pletivem a olizovat je "tělo na tělo", takže králíci to postupně přestali dávat psychicky a kleplo je...
Nevěřim mu, že by jednoho krásného dne nenaznal, že dnes, xx.xx.201x je třeba zabít valašku.
Tohle se ale stejně nikdy nedozvíš, dokud to nezkusíš.
|