Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pes lovec a ovce
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2013 12:41
- Nahlásit

Mluvila jsem dnes se známou a ta říkala, že ač její erdelteriér loví králíky, drůbež ..., tak co má doma ovce, tak ty nechává být. Máte někdo zkušenosti, co udělá pes lovec, když se na pozemek pořídí ovce?

worick
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2013 12:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

kachna_
já zatím neměla ani odvahu zkusit to se slepicema, které Worka pravidelně sousedům prožene a jen čekám, kdy budu muset nějakou taky zaplatit.. Když měli venku u kůlu kozu, tak se k ní rozběhl, zarazil a štěknul, ale utekl od ní. Větších zvířat se bojí. Ovšem kdyby zjistil, že před ním ovce zdrhají, asi by je honil sem a tam, chuděry
Plánuješ pořízení ovcí? A nemohla by jsi je jen na zkoušku vypůjčit?

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2013 13:04
- Nahlásit

worick
Plánuješ pořízení ovcí?
já si netroufnu, dokud je Cir.
A nemohla by jsi je jen na zkoušku vypůjčit?
mohla, ale bojim se, co by, kdyby to nedopadlo,

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2013 13:08
- Nahlásit

kachna_
No a co spíš než půjčovat si na zkoušku domů to udělat tak, že najdete nějakého místního "farmáře", co má ovce, kozy, domluvíte se, zajdete tam, psa na stopovačku a zkusit, co bude?

worick
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2013 13:42
- Nahlásit

corgi
to právě není totéž Worick třeba toleruje báby slepice i báby a naše kočky, ale venku cizí prožene, i když ne teda s úmyslem zabít...doufám

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2013 14:00
- Nahlásit

corgi
psa na stopovačku
on Cir se pod dozorem chová dost jinak než bez dozoru. Nevěřim mu, že by jednoho krásného dne nenaznal, že dnes, xx.xx.201x je třeba zabít valašku.

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2013 14:05
- Nahlásit

kachna_
je třeba zabít valašku.

to je volný pokračování vod Sekala, asi že jo?

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2013 14:28
- Nahlásit

kachna_
musela bys mít asi k nim berana, ale pak by to zase nejspíš odnesl Cir, viděla jsem jednou takhle berana v akci a zahnal i NO

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2013 14:41
- Nahlásit

Maya
berana nechci kvůli dětem, ale jinak by mě takovýhlezkušenosti docela zajímaly

LucieS
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2013 16:01 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

kachna_
Kdysi jsem kamarádce k narozkám pořídila kozy kamerunky, kozu a kozla. Dva dny trávily u nás v psím kotci. Almaz šel do nich a kozel mu to oplácel rohama do kari sítě, takže seznamování neprošlo kvůli hluku a zachování zdravého kozla. Ale myslím, že by se časem seznámili - nevím no.

Jinak Almaz cizí kočku zadáví, naše toleruje. Cizí králík by asi taky šel (venku ho nepotkal, jen nutrii a tu zakousl) a naše králíky chodil olizovat, jen měl potřebu se k nim prokousat pletivem a olizovat je "tělo na tělo", takže králíci to postupně přestali dávat psychicky a kleplo je...

Nevěřim mu, že by jednoho krásného dne nenaznal, že dnes, xx.xx.201x je třeba zabít valašku.
Tohle se ale stejně nikdy nedozvíš, dokud to nezkusíš.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání