| Autor |
Zpráva |
pars18
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2013 11:00
- Nahlásit
Dobrý den. Mam psa od štěňátka a teď mu bude 1.5 roku. Během posledního měsíce začal výhružně reagovat několik větších psů, které potkáváme při včerním venčení. jedná se o mladšího pitbulla a pár ritchbagu u kterých si nejsem jistý věkem. Denně potkáváme spoutu psů, ovšem pouze u těchto konkrétních reaguje způsobem že se zastaví, vypne hrudník a zvedne uši, mam obavy že i když je poslušný v tomto případě by mě bez vodítka neposlechl. Obvykle pak na sebe navzájem vyjedou. Uklidnit mi ho trvá jen pár vteřin, ale bohužel musím přiznat že je to můj první pes a nerad bych to podcenil. Co se týče poslušnosti s ním jinak nemám nejmenší problém. Až na tuto situaci provádí příkazy okamžitě sedni, lehni k noze, zapískaní. S lidmi vychází také a dětmi výborně, právě že jednu dobu až moc dobře :P Co se týče socialiace mezi psi tak jsem sním trávil asi do jednoho roku každý den minimálně hodinu ve skupině několika psů. Takže Vás prosím o radu, mám si dělat obavy ?
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2013 13:02
- Nahlásit
Pars, můj názor :
tvůj pes dospívá (jedná se vždy o samce?) a začíná prosazovat své chlapské ego.
Obvykle pak na sebe navzájem vyjedou
Tohle mu nesmíš nikdy dovolit, koriguj ho dřív, pes ti už tělem hlásí, že by se něco mohlo dít!
Šla bych na to přes poslušnost (píšeš, že ji máte dobrou) - například už dopředu si ho dej k noze, vyžaduj oční kontakt, projdi kolem druhého, nebo si svého posaď k noze a buďte při míjení v klidu - druhý pes už je za vámi, ty svého velmi pochval a uvolni hrou....Každou takovou situaci vem jako cvičení poslušnosti za ztížených podmínek a takové zvládnuté cvičení taky pořádně odměň - výsledek pro psa musí být pozitivní. Můj pes už se v takových situacích (míjíme se s jiným přiměřeně velkým samcem) sám sune k mé noze.
|
pars18
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2013 17:43
- Nahlásit
Děkuji za radu. Ano, jedná se o samce. Zapracuju na tom, on je to sice trošku paličák, ale naštestí už dávno pochopil, že já jsem mnohem tvrdohlavější než on :P.
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2013 23:17
- Nahlásit
pars18
Celkem běžné jednání u samců RTW. Určitě nepodcenit.
Ve všem souhlasím s Neumi, tohle fakt celkem spolehlivě funguje.
|