Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěně - kńourání v noci
Autor Zpráva
beny
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:53
- Nahlásit

Předem vám všem děkuji za radu. Máme 2měsíčního pejska-bišonka, na noc jsme mu vymezili celou předsíň, kde má i svou ohrádku s dvířkama, hračky, ale několikrát za noc kňourá, škrábe. Rádi bychom věděli, jak postupovat, aby si nezvykl, že k němu přijdeme, a když nepřijdeme, tak máme sousedy, a ti by si mohli stěžovat.

JERDA
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:06
- Nahlásit

Já bych si ho vzala s sebou do postele, jako jsme to udělali my, určitě bych ho tam nenechala samotného. A přes den bych ho po chvilkách učila být o samotě doma, odejít - vrátit se - pochválit a postupně prodlužovat, on si časem zvykne. Víte jak musí být v noci takovému prckovi samotnému v předsíni????

Kimina
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:11
- Nahlásit

Náš malej hafík, když jsme si ho přivezli, zpočátku kňoural i v posteli, předtím než usnul. Zkoušela jsem ho tišit, ale bylo to spíš horší. Tak jsme ho nechávali, on si kňoural a pak z toho usnul. Asi po měsíci sám přestal.

nefer
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:15
- Nahlásit

Já bych si ho vzala s sebou do postele, jako jsme to udělali my,

pokud samozřejmě chcete, aby s vámi v té posteli do budoucna spal. ale mám pocit, že kdyby ste to tak chtěli, nebudete ho teď dávat do předsíně.
vemte si ho i s pelechem k sobě do ložnice. ve vaší blízkosti se bude cítit lépe a bude klidnější. a vy nebudete muset každou hodinu vylézat z postele, aby jste ho utišili. bude stačit strčit ruku k němu. když se bude snažit vyškrábat na postel, zakažte mu to.
časem mu můžete pelíšek přesunout tam, kde vám to bude vyhovovat nejlépe.

u nás to funguje tak, že má čubina jeden pelech u mé postele, druhý v obýváku a usíná se mnou v posteli. někdy v noci si pak seskočí a jde si lehnout kam se jí zachce. dveře nezavíráme a ani bych to nedoporučovala

suesie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:49
- Nahlásit

Náš prcek spí s našima v ložnici v posteli. Myslím, že když je to pejsek malého plemena, tak je to v pohodě. Nikdy nám v noci nekňučel. Když mu je smutno, přitulí se a hned je vše OK.
Samozřejmě, že když pejska v posteli nechcete, tak si vedle postele dejste aspoň ten pelíšek, ve kterém spí. Určitě ho nenechávejte samotnýho.

beny
# Zasláno: 26 Zář 2005 12:56
- Nahlásit

Jde o to, že v ložnici máme koberec, a malej je zatím zvyklý na noviny, a sem tam i loužička někde jinde, s tím se musí počítat. Chtěli jsme ho nechat běhat volně po bytě až bude zvyklý vykonávat potřebu jen venku. Je tedy lepší vzít pelíšek i noviny do ložnice a naučit ho spát s náma alespoň u postele? Dík

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 12:58
- Nahlásit

beny

Hej a ak mozte, tak koberec na par mesiacov alebo tyzdnov zrolujte

Anonymní
# Zasláno: 26 Zář 2005 13:13
- Nahlásit

beny
vždy záleží jen na majitelích, co pejsovi dovolí, ale pamatujte, jak se pes jednou dostane do postele, už ho z ní nedostanete
co se týká čůrání na noviny, nemůžu poradit - moji psi doma nikdy na noviny nečůrali a nejsem zastáncem téhle metody

suesie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 13:13
- Nahlásit

beny
Nebo zkuste dát v okolí pelíšku nějaký igelit a na něj naskládat noviny. Také jsem slyšela o psích plínkách - to jsou takové podložky, které se dávají místo novin a prý velmi dobře sají, tak možná zkusit tohle. Sama s tím ale žádnou zkušenost nemám.

Martina
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 14:00
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=1&topic =449&page=0
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=3&topic =823
Beny, pročti tyto starší příspěvky, je tam něco o spaních i novinách, snad Ti něco z toho pomůže.

evina
# Zasláno: 26 Zář 2005 14:32
- Nahlásit

Benyokud se do budoucna nechceš mačkat se psem v posteli,tak Ti radím abys ho tam nebrala.Bude to pak vyžadovat pořád a nikam v učení nepokročíš.Já mám štěně 4.měsíční a problém jsem měla úplně nachlup stejný.Tak jsem večer u malého zůstávala aby usnul bez hlučného kňučení.K ránu jsem už byla utahaná,tak jsem si lehala mezi futro předsíně a ložnice.Pesan byl spokojený a usnul u mě.Postupně jsem to odbourávala a po měsíci už usínal sám bez problémů.Chce to jen pevné nervy a vydržet.Držím palce

Bora
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2005 19:04
- Nahlásit

Tak tenhle problém se mi vyhnul. Přivezla jsem si domů štěně ve 3 měsících a ubytovala jsem ho na koberci mezi dveřmi do našeho pokoje. Do dveří jsem dala rám, aby pes nemohl dovnitř (máme i kocoura, tak aby se měl v rámci seznamování kam schovat), ale aby na nás celou dobu viděl. Pes byl v pohodě, ani nekňučel, stačilo, že slyší náš hlas a vidí na nás.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání