| Autor |
Zpráva |
reezi
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2013 08:42
- Nahlásit
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho bývají vaši psi doma sami. Od příštího týdne budu chodit do práce, takže naše hafanka bude bývat některé dny 8 hodin sama, přiznám se, že jsem z toho trochu nervózní. Už jsem tu někde podobnou diskuzi viděla, ale všichni tam psali něco ve stylu "můj pes to má dobrý, dělám z domu/bývá sám max 4 hodiny" atd - což mě naprosto zdeptalo . Prosím ujistěte mně, že nejsem sama, kdo nechává psa samotného, když jde do práce
Ještě mám otázku, jak dlouho ráno venčíte psy, než odejdete? Budu mívat někdy směny na 6.00, což znamená venčení asi kolem 5.00, tak to nevidím na nějakou hodinovou procházku...
Díky!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2013 10:07 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
reezi
chodím normálně do práce na plný úvazek, venčím ráno v sedm a ve čtyři odpoledne vyvenčí páníček. když byl pes malej, tak to jsme na tu hoďku ráno chodili, chtěla jsem , aby se vyřádil, vybil energii s kámošema a pak doma hnípal a byl rád, že jsem pryč a nedělal brikule. Teď, když je mu 8,5 chodíme tak na 15 minut až půl hodiny, podle toho jak je čas. Jdu tak, aby šlo o opravdu pohodový vyvenčení, kdy na psa nespěchám a vždycky si (pochopitelně když teda třebe neleje jak z konve ) udělám chvilku na nějaký kontakt s ním, třeba zacvičení nějaké nepodstatné oblíbené blbinky, aby to nebylo jen o tom vyvenčit a šup domů. Když potkáme psího kámoše, nechám je vždycky aspoň chvilku. Stejný režim zvládá teď nově přišlá fenka z útulku.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2013 11:15
- Nahlásit
reezi
Ahoj, já sice patřím mezi ty co mají venčení zajištěné v pracovní době, ale vždycky to taky nejde a těch devět hodin se nasčítá. Pes se netváří, že by mu to dělalo nějaké problémy.
Pokud jdu na ráno, tak jdu před prací jen na chvilku - taky těch 15 minut, hlavně aby byla pořádně vyvenčená, moc neblbneme. U mladšího psa, by to asi trochu vyblbnout chtělo.
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 09:12
- Nahlásit
Mám 9timěsíční štěně, fenku, taky to vidím na max půlhodinovou procházku cca od 5.00-5.30, na blbnutí ona moc není, je to celkem klidný pes Spíš kdybychom potkali nějaké další psíky chtivé ranních hrátek, bylo by to super. Ale stejně se toho trošku bojím...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2013 09:38
- Nahlásit
reezi
Ale stejně se toho trošku bojím...
čeho?
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 11:54
- Nahlásit
bojím se, že i přesto, že 5 hodin o samotě zvládla, tak 8 hodin je delší doba... bojím se, že třeba začne výt nebo štěkat..
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 17:00
- Nahlásit
reezi
hlavně se ničeho neboj, ať z tebe necítí při odchodu nejistotu . Fakt si myslím, že jestli v pohodě zvládá 5 hodin, tak zvládne i osm.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2013 17:39
- Nahlásit
reezi
ahoj Teri, jak jsi dopadla s těma sousedama? Dali už pokoj?
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 10:39
- Nahlásit
Tony: S tou nejistotou je to fakt, musím na tom zapracovat. Jsem víc nervózní z toho, aby pes byl v pohodě než z nové práce
Eninka: No klepu, ale od té doby je klid, Evi Taky je pravda, že se té můře vyhýbám, co to jde, ale teď už si nemá na co stěžovat. Psice je zvyklá být skoro každý den sama pár hodin, ale tento týden se nám převrátí život vzhůru nohama: vstávání v půl páté, venčení v pět a pak půlku dne o samotě. Oficiální dospělost začíná
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2013 21:06
- Nahlásit
reezi
neboj, to dáte, hlavně že jste zvládli ty prvotní potíže, psice to zmákne i víc hodin, pokud už je zvyklá, tak nějaká hodina sem a tam už nebude problém. No, napiš, jak to zvládáte, ale je jasný, že to bude vpohodě
|
MarťaB
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 09:12
- Nahlásit
Dokud jsem měla mladšího psa, vstávala jsem každý den o půl paté, a ráno jsme byli venku dvě hodiny. Potom jsem byla, někdy až do čtyř, pryč. Ale většinou jsem se vracela okolo druhé. A přišlo na řadu druhé kolo procházek a hraní a zabavení mozku . Psi s tím nemají problém. Takových 8 hodin bez problémů bývají sami. (Pouze když mám možnost, tak někoho poprosím, ať je pustí na zahradu, "jestli budou chtít." )
|
reezi
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2013 10:02
- Nahlásit
Tak už máme za sebou první pracovní týden, psíčka to zvládla na jedničku sice byla zatím sama těch 9 hodin jen dva dny - pak byl víkend nebo jsem měla odpolední - ale dostala novou hračku a krabice na kousání, to má moooc ráda a po návratu se zdála být v klidu, hlavně jsem na chodbě neslyšela nic než TICHO jen mě teda pěkně žere to vstávání ve 4.30, odpoledne se vrátím a šla bych zase spát, leč to už je zas jiný problém
|