Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Prosím o radu
Autor Zpráva
Nellawie
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 12:02
- Nahlásit

Mám tříletou angl. kokří fenku a nevim jak na ní:nejde a nejde se sama vyčurat na zahrádku (máme rodiní domek) a potřebuje mít utoho vždy s voji paničku (mě).Kdyš momentálně nemůžu tak skrátka čeka tak dlouho a nebo uděla svojí potřebu na rohošku nebo do kuchině i kdyš má s kuchině dveře do zahrady otevřene.
Chodíme spolu take pravidelně rano a večer ven tak výběhu ma mimo zahradky dost.
Myslím si že jsem jí za ty léta moc rozmazlila a že je na mě moc závislá, jen nevim jak jí to mám odnaučit.
A jak jsem jí dostala jako štěnátko tak to trvalo také rok a pul neš se vůbec naučila být čistotná.

Za rady a tipy bych byla vědčná, děkuji.

Míša

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 15:41
- Nahlásit

A jak jsem jí dostala jako štěnátko tak to trvalo také rok a pul neš se vůbec naučila být čistotná.
Kokři patří mezi inteligentnější plemena, tak to že se za rok a půl nenaučila čistotnosti nebude úplně chyba jen psa, když většina štěnat (jakékoli rasy) za dobrého výcviku majitele to ve většině případů zvládají už v několika měsících svého života a být Tebou (což tedy odhaduji hodně na základě Tvého pravopisu) najdu si profesionála, jelikož tohle sama nejspíš nevyřešíš a pochybuji, že se tu najde člověk, který by to nechal zajít tak daleko a měl stejnou zkušenost a tudíž dokázal i správně poradit.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 17:01
- Nahlásit

ErzebethB
což tedy odhaduji hodně na základě Tvého pravopisu
Ale Erzi... taky děláš gramatický chyby, jen namátkou máš pět hrubek jen v tomhle tvým příspěvku. A nemyslím si dle toho, že jsi blbá.

Ale souhlasím, že
Nellawie
by si měla nejlíp najít někoho zkušeného, kdo ti poradí na blízko, protože těch chyb ve výchově tam je hodně a je to nechané zajít hodně daleko.

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 17:04
- Nahlásit

Vero
Ano, to možná mám, ale ne tak do očí mlátící, jako když člověk napíše "neš, kuchiň, rodiní apod", ale je pravda, že odsuzovat dle "prvního přispěvku" je drsné a omlouvám se za to... ale za tím profíkem si stojím.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 17:13
- Nahlásit

ErzebethB
Me ta tva predlouha veta pobavila, ses druhej Jack Kerouac.

A nejak nechapu, na co je potreba prefesional, pokud se fena nejde vycurat ven pri otevrenych dverich. Tak je asi zavislak, nebo labil, holt si zadavatelka bude muset najit cas, aby s ni na zahradu vysla. Pokud na vychazce nemaji zadny problemy, tak proc hned z Misi delat neschopnyho majitele, co nasekal furu vychovnych chyb? Treba to tak vubec neni.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 17:16
- Nahlásit

Fifi
Myslím si že jsem jí za ty léta moc rozmazlila a že je na mě moc závislá
Napadá mě, jestli Míša tím hledá vysvětlení toho vyprazdňování, nebo jestli to je obecnější popis i jiných problémů. Jsem si to automaticky vyložila šířeji.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 17:18
- Nahlásit

ErzebethB
ale je pravda, že odsuzovat dle "prvního přispěvku" je drsné a omlouvám se za to
nejde o to, že první příspěvek nebo druhý, ale to, jak kdo umí gramatiku, podle mě neříká nic o tom, jakej je a jak to umí se psem. může být dysgrafik. nebo kadeřnice, která nepotřebuje nic psát. atd.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 17:31
- Nahlásit

a nemuze byt pes prehnane bojacnej? Treba ze se sam ven boji? Ale to je asi blbost... Nicmene malokterej pes, pokud by moh jit ven, by to drzel a cekal...

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 17:43
- Nahlásit

Fifi
Jo jo, jakmile píšu někam, kde není podstatné se tolik hlídat, tak se snažím dodržovat nějaká základní pravidla, aby to nemlátilo do očí, ale jinak je mi to tak nějak šumák. Dlouhé věty jsou mou oblibou, páč prsteníček je línější než prostředníček (tečka, čárka)... tím ukazuji častěji, tak i po klávesnici nám to jde spolu líp

Nejsem profík, a ani jsem se s tímto nikdy nesetkala, aby pes nešel vykonat základní potřebu bez toho, aby u toho někdo byl. A přijde mi při nejmenším zvláštní, že nebyla schopná do roku a půl zjistit, že se čůrá venku a ne doma. Asi výchova jedním z těch, co říkají, psa venku nechválíme, vás by taky štvalo, kdyby vám někdo při kadění říkal "good girl". A nebo nevím...

Nellawie
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 17:58
- Nahlásit

Vážená paní ErzebethB, děkují Vám za gramatickou úpravu mého članku a za posouzění mé osoby po prvním příspěvku i kdyš mě neznáte. Mněla jsem asi hned v první větě uvéct že nejsem rodilá Češka a že jsem tu také nechodila do školy. Chtela bych jen Vás slišet po prvním roce jak zvládate cizí řeč tak dokonale!
Myslela jsem že se tady navzájem majitele psů pomáhají a poradejí kdyš někdo má problém s pejskem, ale asi sem se zmylila.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 18:04
- Nahlásit

Nellawiekdyš někdo má problém s pejskem, ale asi sem se zmylila.

ale nezmýlila.

A je to s tím vyprazdňováním teda jediný problém, co s fenkou je? Nebo je toho víc?
Pokud by byl jediný, asi bych prostě chodila s ní...

ErzebethB
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 18:06
- Nahlásit

Nellawie
V tom případě smekám a ještě jednou se omlouvám, pokud je toto Vaše čeština po roce zde, tak v tom případě gratuluji

Nellawie
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 20:09
- Nahlásit

Je to jediný problém a dělá mi to vždy kdyš na ňí nemám čas. Také to děla kdyš jí někdo z rodini hlídá a já jsem třeba na služební cestě. Nevím co stím a jak na to.
Kdyš je doma tak také nehlídá a vůbec neštěká.

Vero
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 20:37
- Nahlásit

Nellawie
Kdyš je doma tak také nehlídá a vůbec neštěká.

kokr není hlídací pes, to je normální a to moc nezměníš.

S tím venčením, že se nevyvenčí mimo dům, když jsi třeba na služební cestě, to je zvláštní. Možná to souvisí s tím, že se tak dlouho učila čistotnosti jako štěně, někde tam se asi vloudila chyba myslím, že možná něco špatně pochopila. Jak jsi ji to učila, jak jsi postupovala?
Možná někdo na něco přijde.

Nellawie
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 22:14
- Nahlásit

Já vým, je to lovecká rasa. Jen ale předtím ty psi co jsem mnela - a to byly také kokřy tak ty hlídali a obzvlást ta první hlídala.To jsem mohla mít otevření auto a ona by tam nikoho cizího nepustila. A vůbec sem jí to neučila, tak nevím od kud to odkoukala. A stou nečistotou sem u těch dřívějších psů také nemněla žádné problemi, během chvilky se to naučily.

Aš tedy stím pejskem co ted mám, sou věčňí boje.
Jak byla štěně tak sem sní chodila vždy rano a večer a po každem spaní. Přes den to žadní problém nebyl a přes noc se to nemohla naučit vydržet.
Někdo mi řikal že to mám skusit s přepravkou. Tak sem si přepravku vzala do ložnice a pejsek se musel naučit že kdyš za kňučí nebo za štěká že jí pustim udělat svojí potřebu venku. Naučila se to.
Ale co ted zavádí stím si nevim radi jak jí to odnaučit. Někdo mi řikal že je vydět jak je rozmazlená, ale dál uš mi neporadil.
Myslím si že mi to dělá schválně, že vý že nemám momentálně čas a chce tak upoutat na sebe pozornost.Někde sem ale zas vyčetla že to je blbost že psi tak nemyslejí ale že to je ze spatné výchovností. No a jak ted na to? Prosím o radu..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 07:45
- Nahlásit

urcite to nedela schvalne, ale celkem by me samotnou zajimalo,co ji k tomu vede se takto chovat...

a nemohlo se ji treba neco stat venku pri curani, treba ohnostroje nebo podobny necekany a pro psa nahly a "problemovy" veci? ze treba by ji nebylo prijemne, aby sla ven sama?

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 08:07
- Nahlásit

cernej caj
urcite to nedela schvalne
v běžném chápání toho slova, že by si řekla, když udělám louži, všimne si mě, určitě ne. Nicméně, že by se tím snažila upoutat pozornost není hloupý nápad, páč jakákoliv pozornost je dobrá, že.
Asi bych začala učit venčení na povel + bych zapojila do péče víc někoho z rodiny, pokud to jde.

Neumi
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 08:30
- Nahlásit

Nellawie
Kdyš momentálně nemůžu tak skrátka čeka tak dlouho a nebo uděla svojí potřebu na rohošku nebo do kuchině i kdyš má s kuchině dveře do zahrady otevřene.
Nevím co přesně znamená "když momentálně nemůžu", ale zkus si udělat čas a důsledně - čupne si doma, ty okamžitě zasáhni, vyhoď ji ven (klidně ale důrazně) a tam ji za vyčurání pochval, a nauč ji "čurací povel" (můj starší pes má "louže", mladší "čurá, čurá", teda nevím, proč taky ne to louže), ať ji můžeš venčit "na povel".
A klidně můžeš tu rohožku, na kterou čurá, přestěhovat před dveře a pak postupně dál na zahradu.

Nellawie
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2013 11:31
- Nahlásit

Určitě se pokusím si vzít na ňí víc času a stou rohožkou to je skvělí nápad.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání