Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Hyperaktivni NO vs. omezeni pohybu po artroskopii loktu (?zkusenosti?)
Autor Zpráva
polka
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2013 23:26
- Nahlásit

Dobry den,
me fence NO je 10 mesicu a bohuzel, musela absolvovat artroskopii obou loktetnich kloubu. Jako rehabilitace nam byla naordinovana "restrikce pohybu" a ona trochu prestava zvladat ten prebytek energie.. Doposud vychova a vycvik probihali bez vetsich problemu, ale bylo to zalozeny na tom, ze byla furt zamestnana (nebo spala
Ted je 4 dny po te operci situace takova, ze i kdyz se vetsinou snazi a poslusne lezi a smutne vzdycha na miste, dostava takovy zachvaty veselosti/nervozity, kdy beha po byte s kusem papiru z kose, venku taha na voditku jak blazen, nechce bejt vubec sama a podobny veci, ktery delala naposled, kdyz mela o 25 kilo min. Ne ze bych to neumel zvladnout, ale trochu nevim, jak se k tomu stavet. Za prve se bojim, aby se ji vsechno dobre zahojilo, protoze doktori ten "klid na luzku" svorne vsichni zduraznujou a taky nam to rozhazuje nas zakladni a nejvyssi princip, ze kdyz posloucha, tak je vsechno skvely. Ona je ten pes, co je pro nej pesek/klacek/micek na prvnim miste a konecne me i zacla tak docela dost poslouchat a ted tomu vubec nerozumi, proc je vsechno jedno velky odrikani bez odmeny. Je mi lito, ze je to ted vuci ni takovy nespravedlivy, ale zas ted nemuzu delat rezim, ze je chudinka a muze se chovat 6 tejdnu, jak to cejti.
Tak by me zajimalo, jestli nekdo nemate s podobnou situaci zkusenosti a neprisli ste na to, co psa nejak zabavi nebo uklidni (prasky..? ) Jestli ste s nim treba hrali sachy nebo co.. Snazim se ji ted ucit takovy uplne nejklidnejsi cviky, jako drzeni piskotu na hlave, nebo kousani uzlu v leze , ale ona chce stejne vstat a behat.. Dnes rano si mi spontane sedla ukazkove vedle nohy a koukala na me, jak na cvicaku, jestli se nahodou nechytnu aspon tydle mi oblibeny zabavy proste chce praci no.

Neumi
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 07:21
- Nahlásit

A co takhle pachové práce?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 08:54
- Nahlásit

Neumi
A co takhle pachové práce?

to jsem chtěla přesně napsat může třeba i doma dělat ty triky s kelímkama a hledáním..
polka
proste chce praci no.

tohle byla moje noční můra s klidovým režimem,naštěstí se nevyplnila,ale umim si představit ten masakr u aktivního pracanta

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 09:01
- Nahlásit

polka
Aspoň chvíli vydržet,zabavit pesanovi hlavu, jak píšou holky, pachový práce jsou ideální.
Jinak nevím,kam chodíte, ale třeba naše čuba měla v mládí panostitidu a vzhledem k její povaze nám ortoped řekl,at se na klidovej režim vybodneme,že by se zcvokla nebo si něco udělala. Apak vyprávěl o RTW po artroskopii loktů sestejnou povahou,kterýmu pohyb po tom nejkritičtějším období ze stejného důvodu taky povolil. Ale bezprostředně po operaci prostě jiná eventualita není

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2013 19:25
- Nahlásit

No jo, já sice nemám aktivního pracáka, ale i tak to bylo po operaci peklo, takže fakt nezávidím.
Chce to cviky na hlavu a nebo s minimem pohybu, my hráli skořápky, schovávali doma tenisák, taky jdou učit takové ty blbinky jako mrtvý pes, slalom mezi nohama, obcházení předmětů, si myslím, že dneska by šlo i začít s klikrem a učit na target, ale to už chce nastudovat na netu jak na to.
Energii to nevybije, to prostě musí vydržet, ale psa to zabaví a když si unaví mozkovnu, tak zapomene že je nevyběhanej.

pysklatko
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 10:08 - Změnil/a: pysklatko
- Nahlásit

Ahoj, prošla jsem si tím s hyperaktivním labradorem. Dva měsíce po operaci byl v podstatě pořád na vodítku. Naučil se, že když spím, tak spí taky a tak jsem hodně spala )) A měla jsem "mobilní úvaziště" a když jsem něco dělala tak jsem si ho uvázala kousek vedle aby viděl. Všichni mi říkali, že ho trápím a kdesi cosi. A teď už bude hafanovi 6 let a "ťuk ťuk" nožky pořád fungujou!!!
Po těch dvou měsících jsem ho unavovala plaváním. Autem k rybníku, vylovit pár klacků a zase domů. A pak se postupně zvyšovala zátěž. Vždy když jsem to přehnala, nebo mi utekl a moc řádil tak začal kulhat. Tak jsme zase trochu vyklidnili režim a dobrý Ale celý život dostává Alavis.

solanka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2013 10:47
- Nahlásit

Taky jsme si to užili s kříženkou BOC - jak píše pysklatko - několik úvazů po baráku, aby byla u všeho a zároveň nemohla nekontrolovaně třeba skočit na gauč. Hodně stopování, hledání předmětů, rozlišování / na stopovačce, krokem / a když bylo úplně nejhůř - přetahování o peška tak, aby měla přední nohy ve vzduchu / ale je malá a lehká, tak to šlo /. Ale stejně to bylo peklo a po těch 2 měs. jsem měla ruce o půl metru delší

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání