| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 08:54 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Navrhujem, aby sme sem pisali, aky zlozvyk(y) mal nas pes a ako sme ich odstranili Mna napada len jeden, ktory mi zneprijemnil zivot pri uceni aportu
Pustanie aportu pred predsadnutim
Hugo od malicka bol uceny, ze pred cestou ma pustit z papule, co tam ma a sadnut si. Nenapadlo ma vtedy, co to moze sposobit. Ked som ho zacala ucit aport, pes priniesol, hodil ho predomna a sadol si. Nemohla som sa toho nijako zbavit, lebo pes drzal, ked stal, avsak na povel sadni predmet jednoducho pustil. Nic nepomahalo a dlho som sa s tym "trapila". Az nakoniec, za co dakujem nasej vycvikarke Monike, sme zistili, ze Hugo jedoducho ma spojeny len povel sadni s pust. Tak som ho zatlacala do sedu bez povelu (najskor pri mojej nohe, pricom som sucastne hovorila drrrrrz) a on drzal! Takze teraz mam perfektneho aportera, ktory pride, sadne a drzi. Este raz dakujem Monika.
Pridajte sa aj vy
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 09:29
- Nahlásit
nejhorší zlozvyk,který mi u předchozích psů silně hrábl přes rozpočet,byla orientace na zvěř,nezastavená včas a nepřevedená do lhostejnosti...její dopady na stopách a lesních revírech nemusím popisovat.Odstraňování je silně individuální,pes od psa,ale nikdy není stoporocentní ve smyslu,že nedocílíš skutečného nezájmu....jen absence aktivní reakce...ale pozornost narušená na nějaký čas zůstane.Jediné řešení je prostě nedovolit,aby se zájem o zvěř vůbec mohl rozvinout.Taky silně individuální záležitost.
|
haha
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:29
- Nahlásit
můj pes má zlozvyk že nesnáší skejtbordy ,bohužel jsme to ještě neodstranili,jeho reakce na ně je tak silná že když mu ho položím třeba na zem aniž by se to hýbalo, je schopný ho rozkousat a poranit si o něj držku do krve,natož když na tom někdo jede,už ze strašný dálky vnímá ten zvuk a může se s prominutím podělat,Poradte už tři roky se marně snažím..
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:33
- Nahlásit
haha
prosímtě nesnáší je nebo je loví????? Totiž to,co píšeš že dělá když mu ho dáš na zem,mi ze všeho nejvíc připomíná reakci na ulovenou kořist...to samý mi udělá čuba na papírovou krabici,která se dá rozervat,na velký trámek,co se dá rvát,o rukávu ani nemluvím.
|
haha
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:41
- Nahlásit
Sali
já ti nevím jak poznám že je loví?? Prostě když je navolno letí za nim a sundal kluka na zem a pomlátil ho košem,v tom okamžiku nereaguje ani na přivolání,na vodítku šílí, vrčí , cvaká zubama,pěna mu lítá od huby,a když to slyší oknem z kuchyně že kolem jedou mlátí do dveří štěká a vrčí,když jsme mu ho ukázali na zemi dělal to co jsem popsala, kupodivu majitele to ho skejtu kterej stál opodál si nevšímal
|
haha
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:04
- Nahlásit
řezat řezat řezat řezat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:20
- Nahlásit
haha
HELE TAK TO LOVÍ V KOMBINACI S TERITORIÁLNÍ AGRESÍ....přesně to mi dělá Bobule (distančně,tak blbá abych jí pustila mezi jezdící děcka nejsem)na multibarevňata a romčata na gravitačních rachotivých samohybech všeho druhu v naší ulici...
Sranda je,že když jsem šla se smečkou do auta,viděla jsem že děcka nelítají,ale sedí a hrajou si na zemi,a Bobule měla koš a dobrou náladu,jsem jí s Merunou (obě maliňačky,ale Meruna je společenská)k nim vzala na pomazlení...Bobule se je porád snažila s ocasem kolmo k nebesům dloubáním rozhejbat,aby bylo co lovit,a když se to nepovedlo,začala se taky mazlit....není to agrese na děti jako takový,ale čistě na pohyb a zvuk,a je to čistě lovecká agrese míchnutá teritoriálními sklony.
Řešení? OVLADATELNOST.
|
Kimina
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 11:22
- Nahlásit
Můj pes má ten problém, že když jsme na procházce a míjíme roma (romku), "sežral" by je. Dělá, že nic a jak ho míjíme, vyjede po něm. U ostatních lidí to neudělal nikdy. Je to pes rasista (já ne). Neodnaučila jsem ho to (nevím jak) a radši přecházím na jiný chodník. Nic proti romům, ale ti místní tady jsou takový, že ten pes asi cítí, co by se stalo kdyby je "nesežral" první.
|
evina
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 14:39
- Nahlásit
Tak můj chudák nebožtík měl zase spadeno na vajgly.Začalo to u něj někdy v 9.letech a nikdy jsem se toho nezbavila.Problém byl totiž v tom,že už je zbíral tak precizně i přes košík,že jsem to ani nepostřehla a tudíž ani nestačila říct fuj.
|
haha
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 20:49
- Nahlásit
Sali
dík, to by mě nenapladlo že loví,jinak to řetat ,řezat tam dopsal můj inteligentní bratr
|
haha
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 21:42
- Nahlásit
Sali
tenhle můj pes taky dloube čumákem, jsou to docela rány ,dělá to i druhejm psům ,ostatní to nedělaji . Je zvláštní že když jde ulovit třeba slepici ,nebo kočku tak je při tom potichu,tyhle divy dělá fakt jen na skejty,jinak jak už jsem tady někdy dřív psala tak tenhle napadá i některý lidi ,zdánlivě bez důvodu,už jsem ho sice dost umravnila ale občas stejně vystartuje.byl týranej, předchozí majitelé ho mlátili, píchali do něj,vůbec měli zvláštní výcvikový metody.Jinak já ho taky nepouštím mezi jezdící děcka ale prostě se mi urval.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 11:00
- Nahlásit
haha
nevzpomínám si jaký máš plemeno,ale radit konkrétně jak na to nejde,je to fakt jen a jen otázka ovladatelnosti,pes si po takový anamnese stejně bude vždycky myslet svý,ale prostě nesmí nebo obecně nesmí mít možnost to zrealisovat...takže to všechno je kombinace košíku,vodítka,hlavy přemýšlivé a předvídavé a naprostýho klidu při práci se psem.
Práce se psem je strašně individuální záležitost,musí sedět celý tý dvojici,na nácvik jednotlivých cviků u mladýho nebo nezkaženýho zvířete jsou sice metodiky,ale když předěláváš nakurvený musíš jít přes znalosti,ale citem,a tak je to se vším-vědět co chci a proč to chci,vědět jak toho dosáhnu a umět to udělat v klidu....základem všeho je znalost chování psů obecně a znalost anamnesy psa konkrétního,schopnost si správně odvodit proč se chová tak jak se chová,a být schopná ho účelově vést v dalším životě tak,aby neměl moc šancí než se chovat dobře...
Chování "bez důvodu" jak dobře víš neexistuje...skutečný chování bez vnějšího důvodu ale dobře odůvodnitelný procesy ve psí hlavě jsem slyšela popisovat u jednoho maliňáka a u jednoho dobrmana,napadání a to opakovaně a natvrdo různého člověka,se kterým se pes nějakou chvíli před tím mazlil a tvářil se naprosto v pohodě a v klídku,v místnosti...z mazlení nebo neutrálního kontaktu se najednou zvíře přesunulo do obranné hrozby a zaútočilo jakoby v dominantním rvačkovém modu...obě zvířata byla nevyrovnaná dominantní a nervní,a obě snad byla přidušená při porodu...jako nejpravděpodbnější dg.je tady perinatální poškození mozku se změnou osobnosti...neboli psí psychopati a psychotici existují a nesmí se na to zapomínat.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 11:56
- Nahlásit
jak tu někdo psal, že mu pes loví skejty, tak náš pes z útulku měl ještě do nedávna tendenci lovit cyklisty za účelem je "sejmout" ...Už jsme ale zvládli tento nešvar odstranit....na vodítku míjíme cyklisty takřka bez povšimnutí
Jinak oblíbeným zlozvykem dvou z mých hafanů je rozcupovat vlastní pelíšek či jiné "své osobní věci", když je necháme doma samotné. V tomto ohledu je náš 14,5letý dědek expert a mladej to od něho odkoukal.
|
haha
|
# Zasláno: 27 Zář 2005 14:57
- Nahlásit
Sali
tento konkrétní cvoček je kříženec otec pitbul matka labradorka,jak píšeš i on někdy přejde z mazlení nebo hry do velmi razantního útoku ,ne však u členů rodiny ,pouze u cizích, jinak mám ještě NO a středoasijata, ti jsou naprosto v pohodě,tohle je fakt psychopat , nechá se pohladit a v zápětí je schopen jít fakt natvrdo,v chování ve smečcce problémy nemá normálně se silnějšímu podřídí , je až druhej v pořadí no s lidma e to horší asi si zkusil svý,dle očkováku jsem byla třetí majitel během roku.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 15:03
- Nahlásit
Haha - není toto takový ten Jackyll-hydeův syndrom? Prý se nemají křížit taková, obecně tedy myšleno, povahově rozdílná plemena. Že se pak ti psi chovají nevypočitatelně, jsou nevyrovnaní... Nevím. Zrovna pitbul a labrador jsou plemena s pozitivním vztahem k člověku, ale přesto jinak jsou dost rozdílná v povahách...
|
haha
|
# Zasláno: 27 Zář 2005 15:08
- Nahlásit
Denisa
to bych neřekla, já jsem sice o tom syndromu slyšela, ale to by kousal i rodinný příslušníky, mi si doma děláme srandu že ani neumí vrčet, můžeš na něm štípat dříví, nevrčí dokonce ani na veta když do něj píchá,jde pouze po cizích,ve smečce ostatních psů se podřizuje , hraje si , chová se normálně.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Zář 2005 15:20
- Nahlásit
Zlozvyk : na vodítku Ti chodit nebudu
Měli jsme doma jezevčíka, vycvičeného pro norování a celkově pro myslivecké účely. Všechno se naučil supr, ale jeho poslušnost spočívala v tom, že se to vše naučil bez vodítka, což ke zkouškám je nemožné. Tak začal výcvick na vodítku, no začal. Omar dostal vidítko, tak si lehnul na záda a nechal se táhnout na zádech. Tak jsme přešli celou zahradu - Omar na zádech, pak další cca 2 km po louce směr les - Omar na zádech a pak nápad, potok, spíš potůček, tak jsme šli potůčkem - Omar na zádech, ale pouhé dva metry, pak vyskočil oklepal se a běžel na vodítku jak kdyby byl tak odjakživa naučen
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 15:59
- Nahlásit
anonymní...
naši známí měli stejný problém s baseťákem...taky odmítal chodit na vodítku a bez něj skvěle.... na výstavě jim stropil hysterickou scénu - lehl si pak na záda a hrál mrtvého brouka, což zjistil až přítomný veterinář, že pes simuluje
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 18:56
- Nahlásit
haha
nemyslím si že by byl "cvoček",spíš opravdu pokud zaručeně nemá žádné problémy v chování se ke známým zvířatůma známým lidem,je to spíž záležitost získaná v kombinaci s povahou,co takovéto reakce umožní.
Hele na tohle mám takovou zkušenost,že zvíře má právo na svůj rehabilitační režim,že si ho po tom co prožilo dost zaslouží,a násilím to odnaučovat vede jen k nervům....já bych mu klidně nechala jeho bublinu,jeho smečku,ve které je mu dobře,a na kamarádění s cizími bych počkala,až si o to pes sám řekne...a eště bych byla hodně opatrná.Vždyť může krásně existovat mezi lidmi i bez toho,že by se musel o někoho aktivně zajímat a že by se musel někdo aktivně zajímat o něj...mimochodem k vám chodí návštěvy se mazlit s vašima psama? Máte jistě kotec,nebo jiný pokoj,nebo něco takového....
A mimochodem,pozná ten cizí člověk vždycky včas,že pes už o kontakt nestojí?Nebo že se něco v myšlenkách psa změnilo? Bývá čas útok odvrátit tím,že prostě hodíš distanc....
|
haha
|
# Zasláno: 27 Zář 2005 22:07
- Nahlásit
Sali
přesně tak jak říkáš já se ho nesnažim naráz zkamarádit s cizíma lidma , lidi co k nám choděj často vědí že ho mají nechávat na pokoji ,to ostatně i ostatní psi sice nenapadají ale že by měli radost z návštěvy to nemůžu říct, když přijde někdo cizí tak psy zavírám jinam,je blbý že ten člověk nemá šanci poznat že pes už ho má dost, startuje bez varování ,jasně že u nás bude žít a snažíme se zamezit všem útokům, jenom mě prostě štve když někde jsme venku ostatní psi si v pohodě běhají a tohohle můžu pustit jenom tam kde fakt nikdo není protože si nejsem jistá co udělá ,krom toho mám strach aby se někdy ostatní psi nepřidali. Na jaře mu budou asi 4 roky ,z toho je 2 roky u mě,je pravda že se v mnohým dost zlepšil,tak uvidíme co se bude časem dít, každopádně díky
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2005 19:15
- Nahlásit
haha
ale to je osud všech lidí,co si vezmou dospělý zvíře špatně zformátovaný špatnými zkušenostmi...dlouhodobě až trvale brát na tohle ohled a provozovat psa za trochu jiných podmínek,než svá zvířata vyrostlá u sebe od mala a zformátovaná podle sebe...je to trochu řehole,ale aspoň to přinese dobrý pocit.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 29 Zář 2005 18:42
- Nahlásit
Náš první zlozvyk trval 2 roky než jsme ho zvládli : prostě doma vyl, jak smyslu zbavenej a nepomáhalo vůbec nic, ale na konec si zvykl.
A ten druhý ,pokaždé když ustelu postele, tak číhá a pak to rozbombarduje,takhle se to opakuje třeba i 5x za sebou než ho to samo přejde
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2005 15:56
- Nahlásit
A poradí někdo mě? Můj pes (rotvajler, 9 měsíců) se naučil - opravdu ale nechápu kde - kousat boty, bohužel ne boty samotné, ale když jsou nasazené, nerozlišuje dospělé,malé děti, prostě vidí, jak někdo jde, občas mu rupne v kouli a začne na ty boty útočit, ale ne jako ve zlým, prostě když si třeba takhle hraje 3 měsíční štěně, samozřejmě, okamžitě jak jsem zjistila, že tohle dělá ho kárám, říkám fuj, nesmíš a vytahám ho za kůži na krku, ale tohle je na něj absolutně neúčinné, příště to udělá zas, nejhorší je, když si takhle hraje s botama dospělých - to jde, ale dítě ?!! To si nesmí dovolit, vždyť to děcko to bolí, on si dá říct, když řeknu fuj nechá toho, ale příště to udělá zase a zase, nic nepomáhá, jakoby si to nepamatoval, tak nevím....
|