| Autor |
Zpráva |
michaelanovakova90
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 13:54 - Změnil/a: michaelanovakova90
- Nahlásit
Dobrý den,chtěla bych se na vás obrátit s prosbou o radu. Moje kamarádka,si bude brát 4letou Stafordku Besinku,Její majitelka jí dáva z neznámích duvodu pryč,ale tvrdí jak je velmi hodná,přítulná k dětem,hodící se do bytu a poslouchá. Kamarádka kdysi měla dobrmana,ale jeho výchovu nezvládla,pes byl velmi dominantní a nekolikrát jí pokousal,neustále snim chodila na cvičák a neustále kontaktovala velmi dobrého doktora přes výchovu psu,nikdo ji nedokázal, poradit,ZVláštní ovšem bylo že byl zlí jen na ní,ostatní miloval. Pak vychovala Pittbulla který zemřel na nador v bříšku v osmi letech,poslouchal nikdy nebyl zlý ani dominantní...ted si chce pořídit stafordku. Čas na ní mít bude,ale má strach,jak je pes vychovaný a zda-li by jí nemohl zase pokousat,nebo zda-li naní jakošto na cizí osobu nebude vyjíždet či ji napadat.Neví jak se k němu má chovat,protože už jeto dospělí pes. Nedokažu jí poradit,tak jsem si řekla že bych se měla zeptat někoho zkušeného. Mohli by jste mi poradit,co by měla dělat a čemu by se měla vyvarovat?Jak by se měla k pejskovi chovat? Než si na ní pejsek zvykne? A co pak?Předem děkuji muj email je miskinss@seznam.cz s POzdravem Novákova
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 16:30
- Nahlásit
michaelanovakova90
Není ta stafordka z Prahy, někde kolem Podolí, nebo tak nějak?
|
michaelanovakova90
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 16:35 - Změnil/a: michaelanovakova90
- Nahlásit
.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 16:38
- Nahlásit
michaelanovakova90
Čas na ní mít bude,ale má strach,jak je pes vychovaný a zda-li by jí nemohl zase pokousat,nebo zda-li naní jakošto na cizí osobu nebude vyjíždet či ji napadat.Neví jak se k němu má chovat,protože už jeto dospělí pes.
tak ať si ji nebere
|
michaelanovakova90
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 16:39
- Nahlásit
Walda To já nevim od kad presne je,ale z Prahy je určitě,mohu zaslat třeba foto.
|
michaelanovakova90
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 16:40
- Nahlásit
birma
Tak o takovou radu asi nestojí ;) Já jí to říkala také
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 16:57
- Nahlásit
michaelanovakova90
Já myslím, že vím, o jakého psa jde, mám dojem, že i to jméno se shoduje.
A pokud je to opravdu on, tak nemyslím, že by ten pes měl nějaké velké problémy. Ale je to případ pro člověka, který ví, do čeho jde a je mu jasné, jak na to.
Tak souhlasím s Birmou, ať původní panička dál hledá zájemce.
|
michaelanovakova90
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:22
- Nahlásit
Walda Děkuji,ale takovouhle radu jsem nehledala.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:34
- Nahlásit
michaelanovakova90
ale na to není nějaká univerzálně fungující rada ve stylu každé ráno 3x sedni, misku dávat v 5 odpoledne na deset minut a hrát si jenom s míčkem po dobu 15 minut v půl čtrvté odpoledne. Člověk musí mít dost jasno a musí umět pružně reagovat na signály, které pes vysílá, aby si mohl přivést domů už dospělého psa s jeho zvyky a zlozvyky a pokud se dopředu ptá, jak se k němu má chovat, tak to s velkou pravděpodobností dobře nedopadne.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:39
- Nahlásit
michaelanovakova90
Děkuji,ale takovouhle radu jsem nehledala.
no vona je asi nejlepší ale..podle toho cos popsala v úvodu nebude kámoška žádnej machr a staford je temperamentní plemeno co si žádá svý,nezvládnutejch jsou plný útulky,tak walda holt myslí,aby se ta fena nestala jaxi putovní,což si teda zdaleka nemyslí sám..
|
michaelanovakova90
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 17:44
- Nahlásit
Děkuji,kamarádce to určitě vyřídím
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 20:12
- Nahlásit
michaelanovakova90
Tak jsem to ověřoval, a buď tu jde o jinou fenku, než jsem měl na mysli já, nebo už jí někdo v zájmu kamuflování původu stihnul přejmenovat. Což by u té "mé" klidně mohlo být.
A lepší radu teď nemám.
|
michaelanovakova90
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2013 22:51
- Nahlásit
Walda Pořád nechápu oco jde,o jakou vaší fenku,o jaké zakamuflování?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2013 01:07
- Nahlásit
michaelanovakova90
No mě šlo o to, jestli by se třeba oklikou nedalo zjistit, co je to za psa a na základě toho třeba pak poradit něco jiného, než jsme tu napsali. Protože z informací v dotazu se moc vycházet nedá.
|