| Autor |
Zpráva |
michal
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2005 23:09
- Nahlásit
jak naučit psa aby chodil na velkou na jedno místo,které má vyhraněný takovým pískovištěm,mám fenu rhod.ridgback,děkuji
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 05:56
- Nahlásit
kolko mesacny je ten pes a ako dlho ho uz mas?
|
haha
|
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:18
- Nahlásit
to nevím ,mí psi si místo na velkou hodně vybírají, neřekla bych že toto lze naučit
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 10:21 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
haha
Ide to naucit, nas Hugo na zahrade u nasich chodi len pod hrusku, ale bol maly a ucila som ho, ze len tam je to dobreeeee. Inde to bolo fuj. A teraz aj ked je sam, ide len pod tu hrusku, ktora je mimo a nevadi to tam. Mame dost velky travnik na ktory vsetci psi, co pridu na navstevu spinia, nas si vsak kludne zaleze aj do vysokej travy pod hrusku, ked prave nie je tam pokosene Naucit sa to urcite DA. Len to miesto by malo byt dostatocne velke, on ma tak 2.5x3m, aby si aj on mohol "vybrat". Moj ujo vsak mal psa nauceneho chodit v kotci na miesto o velkosti velkeho taniera.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 14:17
- Nahlásit
haha
Já myslím, že by to mělo jít naučit. Moje feňule chodí i venku na procházce na svoje místečka. A ty jsou většinou stejný (pokud kolem nich procházíme)...
Ale jak to naučit, to netuším, ona si ty místa vybrala sama...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 14:50
- Nahlásit
Problem je, ze pes sa minimalne tyzden musi sledovat a nedovolit mu vykalit sa inde len na tom mieste. Ak mas tolko casu, tak ho to urcite naucis. Ja som tam so psom chodila len na vikend a predsa sa to naucil. Takze ono to chce len psika pozorovat. Ja som to mala lahke, pes je moj nacuc, takze ani von bezo mna nechce ist
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 15:33
- Nahlásit
naučit se to dá, pigie už napsala jak, ale z vlastní zkušenosti mohu říct, že moje čubina (taktéž RR) si místo vybrala sama. čas od času ho sice změnila, ale nijak zásadně.
spíš jsem pak viděla problém v tom, že když jsem vyjela do míst, kde to neznala, nechtěla se vyprázdnit a držela to až domů, což byl občas problém.
RR má hodně dlouhou pamět a pokud mu v té jeho hlavičce něco hodně zafixuješ, už ho toho jen tak nezbavíš. osobně si myslím, že je lepší, aby si místo vybral sám.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 15:36 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
nefer
No, nas si vybral, blizko cesticky cez travnik, tak to sme mu museli zatrhnut Ale je to tak, kazdy pes si vyberie miesto na zahrade a tam to robi, je predsa len cistotny Skoda len, ze si vybera z vlastnej skusenosti tie najnevhodnesie
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 15:43
- Nahlásit
tak naše si vybrala dobré místo, byla přeci jen trošku stydlivější, tak chodila až dolů do zahrady pod stromy. časem se pak přesunula na zrušené záhony. dvůr nechávala nedotčený.
a teď mě napadá, že moje současná čubina (opět RR, ten chytrolínek, o kterém jsme spolu mluvili) si místo na zahradě vybrala také, byť už je paneláková a u rodičů trávíme jen víkendy a zase je to schované, tentokráte za keřem
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 15:50 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
No, tento nas je fixovany na mna (aj ked nie vo vsetkom), takze ked napr. v noci som otvorila balkon, ze chod, tak tam nechcel ist sam, musela som s nim ja v pyzame na zahradu. Takze preto travnik pri dome , lebo to bolo blizko nas ;) Aj teraz v noci je to vzdy blizsie k domu a cez den dalej
Zato v bratislave odide odo mna na 20m sa schovavat
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 15:51
- Nahlásit
jinak přesně tak, každý pes je čistotný a ridgebaci bývají někdy až extrémně. takže bych neměla strach, že se to nenaučí ta fenečka sama.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 15:56
- Nahlásit
jo, to znám. vylézt v pyžamu před barák, to byly zlaté časy
i tak šla ale čubina do toho svého kouta zahrady. byť se ode mě také nikdy nevzdalovala, tohle byla vyjímka a velký problém v přivolání. jakmile běžela pryč ode mě daleko a na přivolání se ani neotočila, šla kadit
to tahle moje potvůrka už s tím takové caviky nedělá. přeci jenom je to sídlištní pes, takže je zvyklá venčit se i na vodítku. jakmile je ale volně, volí také radši ústraní.
pro Michala bych ale ještě napsala, že k tomu se pes dopracuje až časem. štěňata jsou prostě čuňata
|
michal
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2005 09:34
- Nahlásit
má 3 měsíce a máme ji něco přes měsíc,zahradu máme hodně velkou a místa na vyprazdňování si vybírá ty nejnevhodnější
|
haha
|
# Zasláno: 28 Zář 2005 10:23
- Nahlásit
noji psi se na zahradě nevykadí vůbec ,musím prostě otevřít vrátka a vypustit je , naštěstí máme za barákem takový něco mezi polem loukou a bordelem,tam vždycky lítaj a hledaj si vhodné místoalw i tam kadí z nouze když mají třeba průjem,jinak na procházkách dlouze vybírají, někdy ne zrovna nejvhodněji
|