| Autor |
Zpráva |
Jana
|
# Zasláno: 14 Led 2005 12:56
- Nahlásit
zdravím všechny pejskaře !
Máme 10 měsíčního NO a v poslední době si všímám, že začíná dost často chodit tímto podivným způsobem.
Ocením všechny Vaše zkušenosti !
Díky
Jana
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2005 13:07
- Nahlásit
Mno, jestli si ten mimochod představuji správně, mohlo by se klidně jednat o DKK - byla jsi na veterině?
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2005 13:08
- Nahlásit
http://www.retriver.cz/zdravi/retriever_dkk.htm
|
Ebony
|
# Zasláno: 14 Led 2005 18:48
- Nahlásit
nestrašte jí, je to dáno stavbou těla, náš čtyřkový pes (DKK 4/4) nikdy mimochodem nechodil. A chodila mi tak nulová fena. Jestli je z papírama, tak bys to měla odnaučit, respektive naučit správný klus, protože na výstavě je to nežádoucí pohyb. Psi tak chodí, když jsou třeba unavení. A v 10 měsících se to tělo ještě dodělává a mladí nehotový pes holt ještě ty nožičky tak nekoriguje
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2005 21:40
- Nahlásit
nefer
I když s většinou názoru s tebou souhlasím, tak mi přijde, že jakmile má pes problémy s pohybem, tak to přikládáš dysplazii. Moje psice taky občas mimochodem jen tak mimochodem de Ale je uplně zdravá... Moc bych nestrašila...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2005 21:43
- Nahlásit
nefer
Souhlasim s Eimy - DKK má hodně příznaků, ale o mimochodu jako jednom z nich jsem ještě neslyšela
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2005 08:10
- Nahlásit
dobré ráno, straším, nestraším - je pravda, že radši vždy (tedy skoro) upozorním i na tu horší možnost, páč nerada, když se něco zanedbá. a proto jsem přiložila i článek, at si dotyčná sama srovná jesli je to možné
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 09:41
- Nahlásit
ahojky, mám taky desetiměsíčního psa a když je unavený či jde opravdu hodně pomalu (což je fakt málokdy), taky "využívá" mimochod. Jelikož se tak děje skutečně málokdy, ani se o odnaučování tohoto "nešvaru" nesnažím.
Tohle sem teď asi nepatří, ale znám koně, který chodí mimochodem občas "pro srandu", aby naštval jezdce v sedle - hrozně to houpe a není to zrovna příjemné...... Nenapadá mě ale žádný důvod, proč by "tohle" dělali schválně psi....
|
Lester
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 09:45
- Nahlásit
Dělají to proto, že jsou třeba unavení nebo taky tlustí. Chodí se jim tak líp. Je to pohodlnější.
Já sem to u své feny ze začátku taky neřešila, ale nakonec to přerostlo v to, že sem ji na několika výstavách nedokázala dostat do normálního klusu a tak sme začali s pracným odnaučováním.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Led 2005 12:15
- Nahlásit
díky za všechny Vaše postřehy,
pes je s PP z Avaxu, tlustý rozhodně není.
Vychozený je dost, denně chodíme tak 3-6 km, víkendy výšlapy nad 10 km, na rentgeny je podle veteriny čas po 12 měsíci.
Tak uvidím jestli sám přestane, nebo nevím!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Led 2005 23:18
- Nahlásit
Znám psy, kteří kvůli dysplazii chodí mimochodem. Není to způsobeno samotnou dysplazií, ale tím že je nohy bolí. Můj pes mimochodem chodí, když je unavenější. Má dysplazii na jedné noze 4.
|