| Autor |
Zpráva |
Saita
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2013 20:02
- Nahlásit
Dobrý den,
má fenka měla štěňátka, dvě z nich teď už téměř pětiměsíční jsou ještě stále doma. Druhé štěně je v pohodě, ale první má zajímavou povahu. Na jednu stranu je to salámista velmi přítulný který se nebojí a přidá se i k divočejším hrám mé smečky. Už jak byl malý tak jsem si všimla, že se mu nelíbí když vedle něj projde či sedí jiný pes pokud spí. Vždycky na něj se zavčením vylítl. Se sourozenci dost vyvolával rvačky, když tu ale zůstali s bráchou sami, tak ten brácha ho kolikrát přepral, bylo vidět že mu ustupuje, ale za nějaký čas zas začal. Teď se sem tam kromě štěňátkovského hraní i jakoby servou(ale dost v uvozovkách spíš bych to nazvala sporem- vyvolává ho ten první pejsek). Někdy první pejsek toho druhého jakoby se snažil terorizovat, schválně na něj neustále doráží se snahou vyvolat rvačku(není to to hravé vyzývání ke hře). Ten je z toho v klidu, většinou ale toho prvního musím trochu usměrnit aby přestal(chytnu ho uprostřed vzteklého náletu na bratra netrestám ho ale houknu na něj něco ve smyslu: to by snad stačilo mladej). Vůči mě je štěndo naprosto povolné nechá si udělat v klidu všechno (česání zastříhování atd.). Na procházkách pokud jdu s oběma bratry na krátkých vodítkach tak tady tenhle blboun dělá neustále vzteklé výpady na svého bratra(případně ale v menší míře na dospěláka). Nejsou to takové ty hravé štěněčí výpady, spíš takové co mají za účel vyvolat hádku. Řve na celou ulici a dělá to neustále. Pokud jsou na navíječce kde mají více prostoru či puštění v parku či na poli je to bez problémů.
S pejskem trénuju i na výstavy. Vzala jsem dneska výstavní vodítko a šla s ním trochu potrénovat na zahradu (netrénoval poprvé). Při chůzi na mě začal dělat to samé, výpady na mé nohy(je to miniaturní plemeno), nekousl ale každou chvíli na mě výpad s řevem. Když jsem skončila s tréninkem, ale štěndo bylo stále na vodítku, stála jsem s ním na místě a pustili se ostatní pejsani tak dělal stejné výpady na ostatní psi co byli kolem něho. V chůzi to samé,už si nevšímal mých nohou ale psů okolo, zase výpady i na dospěláky ne jen na bráchu. Jsou to psi se kterými vyrůstal odmalička, na agility si s ostatními pejsky (štěňátky podobně velkými jak on) hraje(ale zase pokud je uvázán na vodítku na kolíku v blízkosti ostatních opět se situace opakuje), na procházkách je k ostatním psům co potkáváme ještě nesmělý.
Chtěla bych se zeptat jestli nemáte nějaký nápad jak mu vhodně vysvětlit aby to nedělal. Hlavně tedy při té výstavní chůzi v kruhu na vodítku, ale i obecně. Není mi tedy ani moc jasné proč to dělá, co mu vadí. Přijde mi jako by ho štvalo když někdo kráčí v jeho blízkosti, či si jde lehnout do jeho blízkosti (on sám si ale běžně lehá k ostatním psům). Opravdu to není takové to hravé napadání to provozuje taky, je to vzteklý výpad.
Jinak je to ale úplně normální štěně, z dospělých psů má respekt ti ho ale zbytečně neterorizují, hrávají si spolu a blbnou, máma mu dodnes každý den olíže ksichtík a když se to mladému nelíbí tak ho kapku seřve, počká až se před ní vyvalí na záda a umyje ho dočista.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 09:03
- Nahlásit
Saita
Není mi tedy ani moc jasné proč to dělá, co mu vadí.
Bych řekla, že je nejistej a možná trochu magor A případně si trošku honí ego, na těch na kterých ví, že může a že mu nic neudělají. Každopádně v klidu a jasně zatrhnout.
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 09:05
- Nahlásit
Samozřejmně ho za ně nechválím už když vidím že to chce udělat tak povel fuj a cuknu vodítkem, naopak když je hodný chválím. Mě by hlavně zajímalo proč to dělá a jak ho správně usměrnit(pravda mám dospělé psy, byli různí ale tohleto mi tedy nedělal ani jeden z nich), protože jinak útočný není ve smyslu vidím psa tak na něj zaútočím. Spíš to dělá z jiného důvodu, zlost na kdovíco si pak vybíjí na okolí?
Hlavně mi tedy jde o to aby to nedělal v kruhu na výstavě, aby tam nenajížděl do ostatních psů anebo do toho kdo ho vede, mimo toto bych to tak neřešila, prostě bych ho dál vychovávala. On je to velký šikula na agility atd. Ale mají o něj zájem lidé kteří chtějí pejska na výstavy(pokud už si ho ani oni nevezmou tak zřejmně asi už zůstane u nás pokud se nikdo vhodnější nenajde).
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 11:21
- Nahlásit
Saita
zlost na kdovíco si pak vybíjí na okolí?
Tak to určitě ne. Jak jsem psala, zkouší to tam, kde ví, že mu nic nehrozí. A nebo je magor. Teda já nevím, co máš za plemeno, ale známá má yorky a tu jednu prostě není schopná odnaučit neustálý ňafání a vyjíždění, chňapání po ostatních svých psech. Na cizí to nedělá.
Já nevím, ale někdy mám pocit, že někteří psi jsou prostě vypatlaní magoři od přírody - no, oni někteří lidé taky.
Co dělat na výstavě netušim, ono tihle všichni malý psíci hlavně ty terier typu a jejich chování jsou pro mě osobně tak trochu záhadou. By ti snad poradil někdo, kdo se jima zabývá. Já tu jen můžu mlátit slámu.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 11:22
- Nahlásit
kvok
jako že smažený yorkshire? ;)
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 17:44
- Nahlásit
Jasně, no tak to neřeš a na výstavu mu dej elektriku na nejvyšší stupeň.
No to opravdu těžko.
ssshhhhh:
Jo je to fakt jorkšír Přemýšlela jsem o tom a asi máš pravdu. Je to trochu magůrek, ale já už mu to snad nějak vysvětlím. Dneska jsme trénovali sice pořád blbnul ale už chvilku šel i hezky, budem trénovat pravidelně, nedovolím mu to dělat(to jsem nikdy nedovolila). A snad si s ním noví majitelé nějak poradí.
Ono kdybych si ho chtěla nechat(jako že chtěla ale mám už doma fakt hodně psů s více jsem nepočítala a ještě mám jeho bráchu kterému také hledám páníčky) tak by mě to nevadilo. Nějak už bych vymyslela jak na něj, snad. Co mám pět dospěláků ano jsou a byli různí ale teď jsou to poměrně dobře vychovaní hafani, poslouchají, jsou přátelští, nikoho neobtěžují a umí vycházet i s ostatními psi.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 19:06
- Nahlásit
Saita
Ono kdybych si ho chtěla nechat(jako že chtěla ale mám už doma fakt hodně psů s více jsem nepočítala a ještě mám jeho bráchu kterému také hledám páníčky) tak by mě to nevadilo.
A proč jim teda neprodáš bratra a zmetečka si nenecháš?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 19:09
- Nahlásit
birma
A proč jim teda neprodáš bratra a zmetečka si nenecháš?
To je fakt, to by bylo asi lepší. Já neříkám zmeteček, ale magor. Takže takovej malej magůrek
|
birma
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 19:28
- Nahlásit
ssshhhhh
zmeteček nebylo myšleno jako nepodarek, ale jako parchantík, jen aby nedošlo k mýlce magor říkám o svém psovi
|
Saita
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2013 19:41 - Změnil/a: Saita
- Nahlásit
Já mu říkám lotr, ale nikdo by to do něj neřek, bo se s každým na potkání mazlí a háže roztomilý ksichty.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2013 19:15
- Nahlásit
No ono se to tu tak trošičku vrtlo jiným směrem, ale mám podobný případ. Přivezla jsem si fenku skoro 4měsíční. Někdy jí chytne rapl, začne kolem mně poskakovat, najednou přiskočí a ťafne mě zezadu do nohy a zase odskočí. Jak reagovat na tohle? Kdybych na ní houkla nebo jí pleskla, tak se rozlítí ještě víc. Takže tudy cesta nevede.Jak tohle řešit - přestat si jí všímat - odejít? Je to prcek, ale nerada bych špatným odnaučováním zadělala na nějaký budoucí problém. Žádný z mých předešlých pejsků to nedělal a nedělá.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2013 20:33
- Nahlásit
Mrkni na tyhle dva případy, možná tam najdeš radu, co s tím
http://www.youtube.com/watch?v=_MFs15AOBPo
http://www.youtube.com/watch?v=zIoEjtbv5IU
|