Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěně nás kouše
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 23 Zář 2005 10:57
- Nahlásit

Dobrý den,
prosím o radu. Mám 8-mi týdenní štěně a furt na nás (rodinu) vrčí a kouše a vyjíždí po nás, tahá za kalhoty, nemůžeme kolem něj ani v klidu projít. Hraček má plno. Je to náznak dominantnosti nebo ho to přejde? Chytíme ho za kůži a zatřepeme s ním, to ho akorát ještě víc rozzuří. Mockrát děkuji za radu.
Zdavím Jana

Martina
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2005 11:04
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=3&topic =1250
Tohle pročti a uvidíš, že je to normální chování štěněte. Vyroste z toho. Jé, když já si vzpomenu na ty roztrhaný nohavice u tepláků. Vydrž

Bora
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2005 11:52
- Nahlásit

Anonymní, nechápu, proč téměř každý vidí ve vrčení a okusování u psích miminek znaky dominance?! Vždyť je to malé mimino, které si chce hrát. Do doby, než přišlo k Vám si štěně hrálo se svými sourozenci a kousáním a vrčením se učí jak to ve smečce chodí. Když kousne víc, bráška zakňučí nebo ho také bolestivěji kousne. Štěníkovi dojde, že takhe to není příjemné a naučí se poznat "rozumnou" míru pro hru. Vy lidé jste teď jeho nová smečka, nahrazujete mu brášky na hraní i mámu na výchovu. Takže v kousání nehledejte u toho miminka nic záludného, pro něj je to jen hra. Na vás je, aby jste mu dali najevho hlasem "auuuu! to bolíííí" nebo ho usměrnili, třeba jemným chycením za krk, dokud mu nedoje, že tohle už hra není. A naučit psíka hrát si s hračkami také není na škodu. Dětem také nedáte kostky a hraj si sám, ale stavíte s nimi z kostek hrad. Takže přetahování se se štěníkem nebo kutálení míčku (nejlépe směrem od psa) je také společná hra, u které se štěník unaví a pochopí, že se vám tohle líbí více než jeho okusování. Jde jen o to psíka správně nasměrovat a hooodně ho chválit, za to, co chcete podpořit a upevnit.

Meta
# Zasláno: 23 Zář 2005 12:42
- Nahlásit

Máme štěně HW 3,5 měsíce, je velmi klidné povahy a minulý týden jsem s údivem zpozorovala, že se mi zahojily všechny jizvy na předloktí, které vznikly v předchozích týdnech při štěněcích hrách. Jo, pokrok je vidět! Štěňata mají ostré zoubky a jsou ještě nemotorná při jejich použití.

evina
# Zasláno: 23 Zář 2005 18:07
- Nahlásit

Já mám štěně 4.měsíční.Od začátku(7.týdnů)se projevoval naprosto stejně.Už jsme ale udělali pokrok-zná už hranice kam až může jít.Plácnutí přes hubinu nebo obrácení na záda situaci vždy jen zhoršilo,takže bych to nedoporučovala(podle fór bych řekla že to bývá častý jev)Řeším to nejdříve zatřepáním za kůži a když ani to nepomůže,tak prťousovi chytnu tlamičku a řeknu fuj.Pokud mu zakryju i oči okamžitě se zklidňuje aniž bych použila nějaké násilí.A souhlasím vykřiknout au,pokud je stisk silnější.

Anonymní
# Zasláno: 25 Zář 2005 14:37
- Nahlásit

Vubec se nebojte to ho přejde je to prakticky normalni mam už 3,5 leteho labrador.retrivr a pamatuju ty krvave lytka a roztrhane nohavice moje mamka kaže rano kdy ho to chytalo brečela protože si nevěděla rady už z toho davno vyrostl ted je apsolutně opatrny při hře. tak nebojte on pochopí že to není správné

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání