| Autor |
Zpráva |
lucjana
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 09:01
- Nahlásit
Zdravím všechny .
Začnu úplně od začátku, jako první zvířátko jsem si pořídila kocourka - je s PP a je to birma, momentálně mu je bude 6 let. Před třemi roky jsme si pořídili štěndo - pejska RR, ten se s kocourem sžil dobře, nespěj spolu v pelechu, ale myslím, že se mají rádi. Nyní jsme si osvojili 3,5 letou stafbulku - stafordšírský bulteriér, která ve své původní rodině byla dost utiskována pětičlennou psí smečkou. Má PP a je poměrně poslušná, venku s ní chodím na volno, přijde na přivolaní, rozumí, když se zlobím, prostě je moc hodná a mazlící, s RR pejskem vycházejí v pohodě, i když ten někdy trošku žárlí.
Největší starosti mám jak se naučí tolerovat kocoura. Kocour je dost namyšlený, myslím, že on je nadřazený nad RR a myslím, že to samé chce od stafbulky. Ona se prý s kočkama moc nesetkávala. Koucoura nehoní, jen ho pořád sleduje, když jde kolem, když se sedí. Když kolem jen projde, hned jde čuchat. Kocour na ní několikrát už vrčel a syčel a ohnal se a ona vrtěla ocasem a uskočila. Teď pořád jen tak divně strnule kouká. Nějak ji nevěřím, že by po něm neskočila......
Jinak když jsou spolu s kocourem je pořád pod dohledem a v noci a když jsme pryč spí v kleci (byla na ní zvyklá od štěněte).
Myslíte, že se na něho zvykne? Přijme ho, že je člen smečky? Nechtěla bych o kocourka přijít.
Zatím ji máme necelý týden.
Moc děkuji všem, co vysloví názor. Moc děkuji.
Lucka
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 09:23
- Nahlásit
lucjana
Přijme ho, že je člen smečky?
to nevím
Nechtěla bych o kocourka přijít
pokud nestrhne k lovu toho RR, aby kocoura udolali společně, tak to myslím moc nehrozí. Ono chytit kočku, když se to pes náhodou nenaučí, je docela těžký.
Pokud kocour nezneužívá svýho postavení k utiskování psů,
hned jde čucha
tak bych ho klidně psovi tabuizovala, že prostě nesmí a hotovo. O nějaké spřátelení se ani nesnažila
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 11:43
- Nahlásit
lucjana
Může si zvyknout a může to trvat týdny i měsíce, já zvykala psy postupně na dvě koťata, ono dost záleží i na povaze tý kočky, na první kotě si zvykli za dva týdny, zato z druhým to bylo větší peklo a trvalo to snad 3 měsíce, ale už jsou všichni v pohodě, si myslím, že pokud pes není vyloženě zabiják koček, tak si zvykne.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 12:37
- Nahlásit
lucjana
Kocour je dost namyšlený, myslím, že on je nadřazený nad RR
Pokud je kočka v domácnosti první, většinou se cítí a vcelku právem nadřazena nově příchozím zvířatům.
Někdy zvykání trvá i hodně dlouho, do té doby bych rozhodně kočku se stafbulkou nenechávala o samotě.
Koucoura nehoní, jen ho pořád sleduje, když jde kolem, když se sedí. Když kolem jen projde, hned jde čuchat. Kocour na ní několikrát už vrčel a syčel a ohnal se a ona vrtěla ocasem a uskočila. Teď pořád jen tak divně strnule kouká.
Sleduje reakce kocoura a taky v podstatě čeká na příležitost. Zkus odvézt její pozornost někam jinam v okamžiku, kdy "strne" nebo ji to prostě zakaž.
kachna_
pokud nestrhne k lovu toho RR, aby kocoura udolali společně, tak to myslím moc nehrozí.
Ty já si myslím, že vhledem k plemenné příslušnosti to vcelku i hrozí. Předpokládám teda, že bydlí v bytě.
|
lucjana
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 12:52
- Nahlásit
Zatím moc děkuji za všechny odpovědi.
Vím, že zvykání bude asi delší než u štěněte, ale myslím, že i tak si za nějaký čas zvykne, chápu, že je vše pro ni nové.
Třeba teď se vylítali venku, chrápou na pelechách a kocour sedí nad nimi na gauči a čuba si ho ani nevšimne.
Rozhodně je nenechám o samotě, prostě ji ho zakážu čuchat a hledat, tabu, jak říkáte.
Jinak bydlíme v RD se zahradou, ale všichni chodí ven i do vnitř, kde spí a jsou s námi.
Myslím, že RR by se nenechal ztrhnout, přišel jako malé štěně druhý, a ke kocourovi si nic nedovolí, on je dost citlivá povaha a ví jak moc zle se dokážu zlobit, za něho bych dala ruku do ohně, nehoní ani cizí kočky. Ke všemu včéra k nám utekla na zahradu sousedovic čuba - velšteriér a napadla naši stafbulku, tak jsem je oddělila a náš pes RR na to vůbec nic, jen stál opodál Naštěstí se nic nestalo, nechápu, proč si nezajistí plot!!
Stafbulka už i ví, že nesmí vyžírat kocourovi misky a moc dobře to chápe a dokáže se i na žeroucího kocoura dívat a nic nedělá.
Snad je to na dobré cestě.
Moc všem děkuji a čekám i další
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 13:02
- Nahlásit
lucjana
dokáže se i na žeroucího kocoura dívat a nic nedělá.
To je dobrý znamení, myslím, že to půjde
Naše stafbulka vůbec domácí kočky neřeší, cizí prožene, na nový zvířata se zvyká dost rychle. Tak snad to u vás bude taky rychlý a hlavně bezproblémový.
včéra k nám utekla na zahradu sousedovic čuba - velšteriér a napadla naši stafbulku,
Tohle bych viděla skoro jako horší problém ... Je se sousedem řeč? Půjde mu vysvětlit, že tímhle ohrožuje ne tak tvoje psy, jako svojí vlastní fenu? Jestli ne, tak přeju velšici hodně štěstí ...
|
lucjana
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 19:48
- Nahlásit
Eldoguero: Moc děkuji, příjde mi to každým dnem lepší, je u nás terpve od sobotního večera rychle si zvyká a je moc hodná, přez den se ji snažím vždycky hodně unavit, aby ji nenapadaly kraviny I kocour už je klidnější a chová se víc v pohodě.
Jinak se sousedama se hodně bavíme, jsou to hodní lidé. Ale myslím, že naši čubinu podceňujou a ještě si myslej, že ta jejich velška (11 měs.) je velký machr. Já je už upozorňovala, moc dobře vědí. Víc asi udělat nemůžu. Doufám, že si ji ohlídají. je strašně nevychovaná a moc se jí nevěnujou, tak má hodně energie.
Ale Vaši máte asi od štěňátka, že?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 20:49
- Nahlásit
lucjana
je u nás terpve od sobotního večera
Jo aha, já myslela, že dýl tak v tom případě jste opravdu na dobré cestě
myslím, že naši čubinu podceňujou
Hm, to je úděl stafbulů, lidem to většinou dojde, až když vidí psa v akci
Ale Vaši máte asi od štěňátka, že?
Ano od štěňátka, přišla do smečky argentin a ovčáků a v té době mnoha dalších zvířat. Nikdy zvířata neřešila, třeba králíky co utíkali z králíkárny (měli jsme v té době taky divoké a ti byli venku v podstatě pořád), naháněla, aniž by jim ublížila. Jednou ale ji jeden králík dlouho, hodně dlouho unikal, vždycky před ní skočila do nory co si vyhrabal pod králíkárnou. Já to už neřešila, dávala jsem mu misku s vodou a sypala zrní k díře a nechávala ho být. Jednou králík vylez, čubina se s ním chvíli honila kolem králíkárny (scéna jak z kreslenýho filmu ), pak se jí zřejmě na chvíli rozsvítilo otočila se, králík už se bohužel otočit nestihl ... Běham vteřiny byl bez hlavy ... doslova a do písmene, ani nekvíkl. Bonnie ho pak ihned pustila a jakoby nic odešla. Nikdy předtím a nikdy potom žádné zvíře nekousla, nezaútočila, neublížila. Píšu to jen pro úplnost k tomu podceňování plemene
Jinak gratuluji k výběru, stafbuli jsou úžasní Jak jste k té vaší vlastně přišli?
|
lucjana
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 21:28
- Nahlásit
Eldoguero
Jo aha, já myslela, že dýl tak v tom případě jste opravdu na dobré cestě
Tak to jsem ráda, sice se na něho občas tak dívá, tak snad pochopí, že ho má respektovat, kocour si ji moc nevšímá. Prostě na ně budu dávat pozor
Jak jste k té vaší vlastně přišli?
No stalo se to hodně rychle . Už teda dlouho jsem koukala po inzerátech na štěňata a moc jsem si stafbulku přála, Prostě malýho, energickýho psíka, který má, ale sílu a inteligenci k tomu našemu dlouhánovi . Jinak náš Aslan - ridgeback, je dobrák od kosti, jen s psama samcema má občas problém jinak je milionový. Ale zpět ke stafičce, jak jsem tak koukala na ty štěnda, tak jsem už i vybírala od těch, kdo plánují vrhy na léto, že si štěndo vyberu v nějaký chovce. Pak jsem dostala info od jedný kamarádky, že našla, že darují stafbulku 3 letou do dobrých rukou. Byla to docela dálka, ale dost mě to zaujalo, proč někdo dává pryč fenku s PP a tak krásnou. S těma lidma jsem několikrát volala a, že se přijedem podívat. No jednoduše řečeno měli smečku psů - pár ČV, 2 stafbulky a 1 čivavák. Ta čubina vlčanda byla dosti dominatní no a tak se pořád ty tři feny praly. Prý to moc ty lidi neřešili až teď, když ta naše stafbulka skoro zařvala, ta vlčanda ji prý držela asi půl hodiny pod krkem.....
No dopadlo to tak, že chtěli dát pryč obě ty stafbulky... Naše holčička když jsme si ji odváželi byla dost potlučená, má dost zjizvenou hlavu a krk od zubů, pod krkem měla velký hematom s boulí a kulhala na přední nohu. Teď už je z nejhoršího venku a je veselá. Prostě ji chtěli dát pryč než by ji zabili.
Popravdě jsem se toho dospělího psa docela bála. Ale je fakt pohodová, akorát s tím kocourem a bude dokonalá. Divím se, že si na nás tak strašně rychle zvykla, je tu fakt jak doma. Vím, že to není pes pro jednoho pána, ale i tak, třeba mě hrozně víta a když přijde navštěva tak vítá taky, ale jen tak rychle a už jde zpátky ke mě. Přijde mi jak kdyby se ji ulevilo. A já už si teď myslím, že jsme udělali dobře.
Tak to je náš příběh Postupně bych s ní chtěla zkusit bull sporty, myslím, že pro to má předpoklady.
Jinak ten králík mi nepřidal:-D
Takže máte argentiny, ty jsou nádherný, už dlouho se mi líbí, ale dalšího velkýho psa jsem nechtěla stačej mi tyhle dva a jsem za ně moc ráda
A to máte chovku?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 21:29
- Nahlásit
Pokud by RR zakousl kočku, tak by byl "vadnej".
Nemají v popisu práce zakusování, jen nahánění.
Naše kočky byly vždy nadřazeny psům, myslím, že v kočičích očích jsou ony nadřazeny i nám lidem
Pokud není jeden z nich mládě ať už psík nebo číča, bývá to složitější, ale věřila bych, že si zvyknou.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2013 21:42
- Nahlásit
lucjana
No pěkný, chudák si asi užila, pro ní určitě dobře, že šla pryč, asi by to pro ni nedopadlo nejlíp časem ...
Popravdě jsem se toho dospělího psa docela bála.
Chápu, ale myslím, že vás stafbulka přesvědčila, že jste udělali dobře
Divím se, že si na nás tak strašně rychle zvykla, je tu fakt jak doma
Třeba jí je v podstatě opravdu líp, nikdo ji neohrožuje, má klid
Jinak ten králík mi nepřidal
No jo no je to tak, ale kočka je přecejen jiný kalibr a navíc už samotný sžívání v domě je o dost jiný než králík na zahradě.
A to máte chovku?
Jo máme, ale jen argentiny, stafbulka má předkus, tak není chovná a navíc už jí je 8 let, ale pořád v super kondici
|
lucjana
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 12:32
- Nahlásit
Eldoguero
Taky myslím, že se u nás bude mít lépe . Jinak nevíte jestli máme ještě šanci ji uchovnit? Má PP, byla prodána jako s předpoklady pro výstavy, ale paní s ní nakonec žádnou neobjela a nechala to být.
Jo máme, ale jen argentiny, stafbulka má předkus, tak není chovná a navíc už jí je 8 let, ale pořád v super kondici
jj já si myslela, že na argetiny, a ty se snesou s kočkama ? Mě se líbí jak vydává pořád zvuky a chrochtá:-D. Kolik máte argentín? Máte stránky?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 17:11
- Nahlásit
lucjana
Jinak nevíte jestli máme ještě šanci ji uchovnit?
Proč ne, jeslti k tomu má předpoklady a splní podmínky chovnosti, je to pořád mladá fena. Pokud teda samozřejmě chceš chovat
Mě se líbí jak vydává pořád zvuky a chrochtá:-D
Jo, jo to oni uměj
argetiny, a ty se snesou s kočkama
Jak který, domácího kocoura snesou, pes a mladší fena neřeší žádný kočky, pokud nejsou na zahradě, ale jen je vyženou, nemaj snahu je lovit, starší fena jakoukoliv cizí kočku na zahradě nebo nedejbože v baráku zlikviduje, pokud se k ní dostane dřív než stačím zareagovat ...
Kolik máte argentín?
Dvě feny (5 let a 2 roky) a psa - veterána 12,5 roku
Máte stránky?
jo jo, prozatímní, než pořeším lepší připojení k netu
www.dogoargentino-furiainfernalis.estranky.cz
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 18:04
- Nahlásit
Eldoguero
www.dogoargentino-furiainfernalis.estranky.cz
hezký
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2013 20:07
- Nahlásit
kachna_
dík, no estranky nám moc nevyhovují, ale s naším prozatímním připojením si nemůžu bohužel moc vyskakovat, snad už se Vodafone konečně pohne s něčím normálním
|