| Autor |
Zpráva |
benyr
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 17:28
- Nahlásit
Dobrý den, máme doma dva jezevčíky jednoho 10-ti letého a druhému je rok a půl.Již delší dobu starší pes na štěně často vrčí, ten se podřídí lehne si na záda a nic nedělá.V poslední době je to poměrně častý jev,pokud si hraji třeba s jedním,přijde druhý ihned na něho začne vrčet,to je skoro každodenní problém.Jednou za čas se ovšem oba do sebe pustí a mám co dělat,abych je roztrhnul,malý má nespočet jizev po obličeji a už i párkrát měl krvavou ránu.Zajímalo by mě,jestli měl někdo podobný problém případně jak ho vyřešil,nebo názor od zkušenějších chovatelů co s tím dělat.Děkuji.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 21:45
- Nahlásit
benyr
blbá situace
pokud si hraji třeba s jedním,přijde druhý ihned na něho začne vrčet,
tohle bych zkusila změnit. Věnovat se třeba oběma solo, jestli to jde a dát jasně najevo, že prostě takhle to teda u vás doma chodit nebude
starší pes na štěně často vrčí, ten se podřídí lehne si na záda a nic nedělá.
Zkus přísně, při prvních náznacích oběma dát najevo, že u vás doma se tohle netrpí.
Dobrý je taky oboum dát obojky, ať je máš za co roztrhnout.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2013 22:17 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
benyr
Měla jsem psa z útulku a jinak fenky. Pak jsem si vzala dalšího psa a nastal problém. Hoši se po nějakém čase chytli (začal to ten nový - je asi starší, není kastrovaný, je menší) a od té doby se opravdu nemusí. Ale nedovolí si přede mnou skoro nic, pomrčují na sebe tak jakoby mimochodem. Do sebe se mi tu pustili asi třikrát, krev nikdy netekla a když na ně zařvu (stačí i syknout), hned toho nechají. Tedy napoprvé nenechali, to jsem je roztrhla osobně. Naučili se sobě vyhýbat, mě to stačí. Vědí, že si nepřeju, aby se prali, a když některý trošinku vrkne, tak ho okřiknu, případně nějak znevýhodním (vyhodím z postele). Kamarády z nich neudělám, i když někdy jeden druhému olízne tlamku (stále ten samý - ten původní, větší, kastrovaný). Ten druhý to ale moc nebere, tyhle projevy ho nechávají chladným. Zajímavé je, že teď tu mám dalšího pejska (je větší než oni dva, je kastrovaný a je mladší) a ten nemá problém se žádným z nich.
Prostě si trvej na tom, že si nepřeješ, aby se prali. A hlavně na ně nezkoušej žádné psychologické postupy alá různá podivná videa - viz jiné tématko o pitbulovi.
|